You are currently viewing WINTER’S VERGE

WINTER’S VERGE


 

Οι Winter’s Verge μας έρχονται από την Κύπρο, βάζοντας πλώρη για πολύ μακριά. Το νέο ταξίδι μάλιστα των εν λόγω power metallers γίνεται μέσω του “The Ballad Of James Tig”.

Αρχικά ποιοι είναι οι Winter’s Verge;

Oι Winter’s Verge είναι ένα κυπριακό power metal συγκρότημα με έντονο συμφωνικό χαρακτήρα και ιστορίες φαντασίας και μαγείας. Το συγκρότημα είναι εν ενεργεία εδώ και 16 χρόνια! Οι Winter’s Verge είναι: Γιώργος (φωνή), Μιγκέλ (μπάσο), Danny (drums), Deniel (κιθάρα), Σάββας (κιθάρα) και η Σταύρη στα πλήκτρα. Στα παρασκήνια όμως είναι και ο Φρίξος που χτίζει τον κόσμο των Winter’s Verge μαζί μας, ενώ παρείχε και τους στοίχους (αλλά και την ιστορία) του νέου άλμπουμ.

Ποιες είναι οι επιρροές σας στην δημιουργία της μουσικής σας;

Λόγω του ότι τα βασικά μας μέλη είναι παράγωγα της ίδιας γενιάς, τα ακούσματα είναι παρόμοια, με Iron Maiden, Stratovarius, Edguy, Blind Guardian, Sonata Arctica και άλλα πολλά. Φυσικά μεγαλώσαμε και με Machine Head, Megadeth και Pantera, έτσι το groove έχει και αυτό θέση στον ήχο μας, ενώ και το black και το death είναι μέρος της ζωής μας. Δεν μπορούμε απλά να περιοριστούμε, έτσι μαθαίνουμε και επηρεαζόμαστε από τα πάντα.

Πώς βλέπετε το metal όλα αυτά τα χρόνια της δράσης σας;

Η metal βγήκε για τα καλά από το περιθώριο στο οποίο βρισκόταν κατά τη διάρκεια των 90’s ενώ πλέον είναι ένα παγκόσμιο, πανέμορφο, φαινόμενο που μεγαλώνει κάθε μέρα καθώς ο ήχος της είναι απύθμενα εξελίξιμός.


Σε εσάς παρατηρείτε ωριμότητα από δίσκο σε δίσκο;

Βεβαίως, και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στους δυο τελευταίους δίσκους που δείξαμε την απαιτούμενη δέσμευση σε δυο ξεχωριστές ιστορίες, δημιουργώντας εικόνες, κίνηση αλλά και ζωντανούς χαρακτήρες μέσα από την μουσική μας. Μια πολύ διαφορετική διαδικασία από το να γράψεις ένα δίσκο με 8 τραγούδια που δεν είναι άμεσα συνδεδεμένα το ένα με το άλλο.

Υπάρχει κάποιο concept στο “The Ballad Of James Tig”;

Το Ballad of James Tig είναι ο πλέον πιο concept δίσκος που δημιουργήσαμε μέχρι σήμερα. Η ιστορία του είναι βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Φρίξου Μασούρα (ο οποίος έγραψε και τους στοίχους του άλμπουμ), με κάθε τραγούδι να αντιπροσωπεύει ένα κεφάλαιο της νουβέλας, οπόταν βαδίζουν χέρι-χέρι τα δυο. Ο δίσκος είναι μια όμορφη, βαθυστόχαστη ιστορία με πολλαπλές ερμηνείες (ανάλογα πάντα με τον ακροατή-αναγνώστη). Τώρα, για την ιστορία, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι διαδραματίζεται στον κόσμο των Winter’s Verge και ακολουθεί τον James Tig ο οποίος υποσχέθηκε από μικρός να αντιμετωπίσει τον μεγαλύτερο του φόβο και να πάρει εκδίκηση για την οικογένεια του, ωσάν καπετάνιος πλέον. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς…

Πείτε μας λίγα λόγια για το “I Accept”…

Το I Accept είναι το έκτο κομμάτι του άλμπουμ και κάπου εδώ λαμβάνει μια σημαντικότατη απόφαση ο James, ο οποίος αποδέχεται την πρόκληση για να σαλπάρει αμέσως και να πολεμήσει τον μεγάλο του φόβο. Τα υπόλοιπα… με τον δίσκο!

Πώς βλέπετε την Κυπριακή metal σκηνή;

Η σκηνή της metal στην Κύπρο είχε ανέκαθεν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό: σπάνια θα βρεις δυο συγκροτήματα με τον ίδιο ήχο, λόγω του μεγέθους του νησιού. Σχεδόν όλες οι μπάντες εδώ έχουν τον δικό τους χαρακτήρα και ύφος, κάνοντας την σκηνή μας να ξεχωρίζει. Τώρα, να πούμε για τις μικρές διελεύσεις κόσμου στα live, δεν χρειάζεται, είμαστε λίγοι που είμαστε, αλλά καλοί!

Θεωρείτε ρίσκο για μια μπάντα εν μέσω πανδημία να κυκλοφορεί μια νέα δουλειά;

Αντιθέτως, όπως εν καιρώ της οικονομικής κρίσης, έτσι και τώρα ο κόσμος διψάει να ξεδώσει, να εκφραστεί και να γευτεί κάτι καινούργιο. Χαρά μας να είμαστε σε θέση να δώσουμε στον κόσμο κάτι νέο, το οποίο να επεξεργαστεί και να απολαύσει.

Σχέδια για εμφανίσεις υπάρχουν;

Η κυκλοφορία του νέου δίσκου θα συνδυαστεί με ένα live-φωτιά, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στον κόσμο την νέα μας δουλειά, αλλά και να βγούμε να δώσουμε πόνο μετά από καραντίνες και λοιπά. Το χρειαζόμαστε όλοι. Θα ακολουθήσουν, φυσικά, και άλλες ημερομηνίες. Περισσότερα νέα θα έχουμε μέσα στον χειμώνα.

Που μπορούμε να μαθαίνουμε τα νέα σας;

Με ένα like στην σελίδα μας (facebook.com/WintersVerge/) μπορείτε να είστε ενήμεροι για τα πάντα, αλλά να είσαστε και σε άμεση επαφή μαζί μας για το οτιδήποτε.

 

https://www.facebook.com/WintersVerge/

https://www.youtube.com/channel/UCpVvSTeqlY7YEqXc1b7BFlg

I ACCEPT – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=kO0dQA9Cdok