You are currently viewing WILD ROOSTER

WILD ROOSTER


 

WILD ROOSTER

In English

 

Θα ήθελα να μου πείτε πότε ξεκίνησε το γκρουπ και ποια είναι τα μέλη του

Ο Stefan Jägermyr και ο Lars Wermlund ξεκίνησαν τους Wild Rooster στις αρχές του 2007, αφού είχαν παίξει μαζί σε διάφορα γκρουπ, πριν αποφασίσουν να προχωρήσουν. Μετά τη διάλυση από τις άλλες μπάντες άρχισαν να σχεδιάζουν μια νέα αντίληψη για την ευρωπαϊκή σκηνή του rockabilly που έλειπε κατά τη γνώμη τους. Σε μια συναυλία στη γενέτειρά τους συναντήθηκαν με τον Kim Amberg που έπαιζε κιθάρα σε ένα τοπικό συγκρότημα εκείνη την εποχή. Ο Kim ενώθηκεε με την μπάντα στην κιθάρα και έτσι ολοκληρώνει το όραμα του Στέφαν και του Lars, που είχαν με το oldschool ήχο rockabilly. Πρώτη δυναμική αναβίωση του rockabilly με επιρροές από τους παλιούς rockabilly  θρύλους του ’50 στη σημερινή underground σκηνή. Το νεότερο μέλος της μπάντας είναι ο Dick Dahlgren στα τύμπανα.
 
Stefan Jägermyr (Lead τραγούδι, ρυθμική κιθάρα)
Lars Wermlund (Bass, χορωδίες)
Kim Amberg (lead κιθάρα)
Dick Dahlgren (τύμπανα)

 

Πως ξεκίνησε η αγάπη σας για το rock’ n’ roll?

Lars: Πίσω αρκετά στα παιδικά μου χρόνια μου, όταν ο μπαμπάς έπαιζε τους rock δίσκους του , ερωτεύτηκα με την μουσική και υποθέτω ότι  αυτή ήταν η αρχή για μένα. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της εφηβείας μου, άρχισα να ερευνώ και να ψάχνω και για άλλη μουσική. Στα δισκοπωλεία κ.λπ. βρήκα καλλιτέχνες, όπως οι μεγάλοι rockabilly θρύλοι Johnny Burnette, Gene Vincent κ.λπ.
Θρύλοι όπως ο Cavan Grogan και φυσικά όλες οι άλλες μπάντες της αναβίωσης, που άφησαν το στίγμα τους στην μουσική ιστορία, ήταν επίσης μια μεγάλη πηγή έμπνευσης.
Η μουσική σκηνή του σήμερα είναι η μεγαλύτερη έμπνευση για να βρεις νέους τρόπους για να γράφεις μουσική και αυτό είναι το αξιοσημείωτο για τους Wild Rooster. Να αναβιώσεις τη μουσική τον 21 αιώνα.

 

Έχετε παίξει ζωντανά σε πολλές χώρες. Θέλετε να μας πείτε κάποιες στιγμές που ξεχωρίζετε ιδιαίτερα?

Ωχ αυτό είναι δύσκολο !! Έχουμε φίλους σε όλο τον κόσμο χάρη στη μουσική μας και έχουμε κάνει εκατοντάδες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη  και όλοι είναι τόσο καλοί όσο  και κακοί.
Έχουμε κάνει μικρές τουρνέ-εμφανίσεις στην Ευρώπη και αυτό είναι πάντα καλό. Η περιήγησή μας τελειώνει στο Σαντιάγκο της Κομποστέλα στην Ισπανία το χειμώνα του 2013, οταν είχαμε μια συναυλία μαζί με τον Graham Fenton από τους Matchbox, η οποία έχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές μας. Στη συνέχεια βέβαια τουρνέ στην Ιαπωνία και όλους τους φανταστικούς ανθρώπους εκεί.

 

wild rooster 2

 

Πιστεύετε ότι η rock’ n’ roll μουσική μπορεί να μιλήσει στις ψυχές των ανθρώπων το ίδιο καλά και σήμερα, όπως στη δεκαετία του’50?

Δεν υπάρχει αμφιβολία γι ‘αυτό! Απλά ελάτε σε μια Σουηδική κρουαζιέρα αυτοκίνητου το καλοκαίρι, σε κάθε πόλη.

 

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη καριέρα σας που θεωρείτε σταθμό?

Νομίζω ότι το νέο ξεκίνημα της μπάντας είναι το μεγαλύτερο ορόσημο μετά από μια ταραχώδη χρονιά το 2014, μετά από πολλά εσωτερικά προβλήματα.Έχουμε νέο μέλος στη μπάντα και νέες ιδέες για το μέλλον.

 

Τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον?

Έχουμε το νέο μας ξεκίνημα ως μπάντα στην έναρξη ως headliner του μεγαλύτερου ροκ πάρτι στη Σουηδία “Rock at Sea” 14/3 και όλοι ανυπομονούμε. Στη συνέχεια, έχουμε κάποιες συναυλίες στην Ευρώπη, όπως στη Γαλλία και την Ελβετία. Αργότερα μέσα στο έτος έχουμε μια προγραμματισμένη περιοδεία στις ΗΠΑ και πάμε πίσω στο Τόκιο σύντομα στο μέλλον.

 

Που μπορεί κάποιος να σας βρει στο διαδίκτυο?

Θα ανέβει ο νέος μας δικτυακός τόπο στο εγγύς μέλλον, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες της μπάντα στο Facebook.

 

Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Και ‘μεις ευχαριστούμε με πολλές ροκ ευχές

Lars & Stefan

 

Τζανιδάκης Κων/νος

Επιμέλεια μετάφρασης Παξιμάδη Ελένη