You are currently viewing VERITAS

VERITAS


1. Πότε και πώς σχηματίστηκαν οι Veritas; Ποια είναι η ιστορία του συγκροτήματος μέχρι τώρα;
Το σχήμα ξεκίνησε το 2012 από τον Greg Wenk. Μετά από πολλές οντισιόν προστέθηκε στο μπάσο ο Geno Alberico. Αυτός πρότεινε τον Denny Anthony στα φωνητικά. Αφού ακούσαμε τι σκέφτηκε για μερικά τραγούδια που είχαμε, ήταν μια προφανής επιλογή για εμάς. Ο Denny είναι αυτός που πρότεινε να επικοινωνήσουμε με τον Mark Zonder για τα ντραμς. Είχε συνεργαστεί μαζί του με κάποια σχήματα στο παρελθόν. Για καλή μας τύχη ο Mark Zonder συμφώνησε.

2. Πείτε μας λίγα περισσότερα πράγματα για το ντεμπούτο cd σας Threads of Fatality (concept, στίχους και μουσική).
Το Threads of Fatality είναι μια συλλογή τραγουδιών που θα απολαμβάναμε να ακούμε εμείς οι ίδιοι ακόμα κι αν δεν παίζαμε στο συγκρότημα. Τα περισσότερα από τα τραγούδια έχουν διάρκεια 3-4 λεπτών και είναι αρκετά τεχνικά για τους μουσικούς, αλλά επίσης και αρκετά βατά στην ακρόαση για τους fans. Οι στίχοι είναι γραμμένοι από τον Denny με τέτοιον τρόπο ώστε να μπορούν να ερμηνευτούν από τον ακροατή ως προς το νόημά τους.

3. Πώς ήταν για εσάς η διαδικασία παραγωγής του άλμπουμ; Το διασκεδάσατε;
Ο τρόπος που δουλεύουμε είναι λίγο διαφορετικός από των περισσότερων συγκροτημάτων. Γράφουμε και ηχογραφούμε το κομμάτι μας ξεχωριστά και μετά μαζευόμαστε για τη διαδικασία της μίξης και του mastering. Όλα ξεκινούν με τη μελωδία της κιθάρας που έχω ηχογραφήσει. Αυτή αποστέλλεται στον Mark Zonder για τα ντραμς. Στη συνέχεια ηχογραφώ ξανά τα κιθαριστικά μέρη για να ταιριάζουν και να είναι σφιχτοδεμένα με τα τύμπανα. Τα στέλνω στο Geno για μπάσο και μετά τα στέλνουμε στον Denny για φωνητικά. Μας έχει δουλέψει καλά μέχρι στιγμής αυτός ο τρόπος, αλλά στο μέλλον θα ήθελα να μας συγκεντρώσω όλους για τη διαδικασία της σύνθεσης των τραγουδιών.

4. Πάνω από ένας χρόνος έχει περάσει από την κυκλοφορία του Threads of Fatality. Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που μάθατε από αυτό το άλμπουμ;
Με τη σωστή εταιρεία διανομής και δημοσίων σχέσεων είναι δυνατό να ακουστεί η μουσική σας σε όλο τον κόσμο. Επίσης, φαίνεται ότι το ψηφιακό έχει γίνει το προτιμώμενο μέσο για τη μουσική. Εγώ είμαι της παλιάς σχολής και προτιμώ να έχω μια φυσική κόπια από τις κυκλοφορίες των συγκροτημάτων που αγαπώ.

5. Ο ήχος σας μπορεί να συγκριθεί με power/progressive/heavy metal μπάντες όπως Queensryche, Crimson Glory, Fates Warning και ούτω καθεξής. Πιστεύετε ότι αυτό είναι ακριβές;
Είναι πραγματικά πολύ κολακευτικό και σίγουρα αυτές είναι μερικές από τις επιρροές μου και τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, αλλά δεν θα έλεγα ότι η μουσική μας είναι τόσο τεχνική. Μπορεί ο ήχος μας να θυμίζει αυτά τα σχήματα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε μοναδικό, δικό μας στυλ.

6. Πώς επηρέασε τον ήχο του άλμπουμ η συνεργασία σας με τον Mark Zonder (Fates Warning, Warlord κ.λπ.) στα ντραμς;
Το drumming του σίγουρα προσέθεσε στην ολοκλήρωση και την πληρότητα του συνολικού ήχου. Επίσης προσέθεσε μερικές υπέροχες ιδέες που δεν περιμέναμε. Όσον αφορά στην κατασκευή των τραγουδιών, είχαμε ήδη ρυθμίσει το πλαίσιο των τραγουδιών πριν προσθέσει τα ντραμς. Ο Mark είναι υπέροχος στη συνεργασία και ήταν πρόθυμος να κάνει οποιεσδήποτε προσαρμογές, απογειώνοντας τες κάθε φορά.

7. Τι τύπος κιθαρίστα είσαι; Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση να απαντηθεί. Λατρεύω τους κιθαρίστες τύπου shredder, αλλά και τους πολύ μελωδικούς επίσης. Ποτέ δεν προσπάθησα να αντιγράψω το παίξιμο κανενός καθώς μάθαινα, και νομίζω ότι αυτό βοήθησε, ελπίζω, στην ανάπτυξη κάποιας μοναδικότητας. Όταν πρωτοξεκίνησα, έπαιζα για ώρες κάθε μέρα. Προσπάθησα να μάθω όσο περισσότερη θεωρία μπορούσα: συγχορδίες, κλίμακες, αλλά κάποια στιγμή κατάλαβα ότι αν κολλήσεις πολύ στην σωστή θεωρία, περιορίζεται αυτό που κάνεις.

8. Πώς είναι αυτή τη στιγμή η αμερικανική σκηνή του Heavy Metal; Κάνε μια σύγκριση με τη δεκαετία του ’90.
Η παρούσα κατάσταση, δεν θα ήταν δίκαιο να συγκριθεί ακόμη και με αυτήν που ίσχυε πριν από μερικά χρόνια. Οι περισσότεροι χώροι είναι περιορισμένοι ή ακόμα κλειστοί λόγω της πανδημίας. Κάποιοι μπορεί να μην ξανανοίξουν ποτέ. Όσον αφορά στα συγκροτήματα, υπάρχουν μερικές υπέροχες μπάντες που είναι μοναδικές και πολλές μπάντες που φαίνεται να ακολουθούν ο,τιδήποτε είναι μοντέρνο ή χαρούμενο παίζοντας απλώς διασκευές.

9. Το διαδίκτυο έχει μπει πολύ έντονα στη ζωή μας. Επηρεάζει τη μουσική στην παραγωγή, στην προώθηση και με πολλούς άλλους τρόπους. Τελικά, η χρήση του διαδικτύου είναι κάτι καλό ή κακό για τη μουσική;
Είναι και τα δύο. Ως ανεξάρτητος καλλιτέχνης, είναι πολύ εύκολο να κυκλοφορείς τη μουσική σου ψηφιακά και να μπορείς να κάνεις κάποιον στην άλλη άκρη του πλανήτη να την ακούσει. Είναι όμως επίσης δύσκολο να ξεχωρίσεις αρκετά, με όλη αυτή τη μουσική που ανεβαίνει, και να κάνεις τους ανθρώπους να σε ακούσουν. Ένα άλλο κακό είναι ότι το παράνομο downloading εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Μπορεί να ξοδέψεις χιλιάδες δολάρια για να ηχογραφήσεις, να μιξάρεις και να κάνεις master ένα cd, μόνο και μόνο για να το πάρει κάποιος πειρατικά. Πάντα υποστήριζα όποια σχήματα έβρισκα ψηφιακά αγοράζοντας το cd ή το merch τους για να τους βοηθήσω να έχουν την οικονομική δυνατότητα να ηχογραφήσουν περισσότερη μουσική.

10. Ποια είναι τα επόμενα βήματα και τα σχέδια σας με το συγκρότημα;
Αυτήν τη στιγμή δουλεύουμε πάνω σε μουσική για την επόμενη κυκλοφορία μας και ακόμα προωθούμε την τρέχουσα κυκλοφορία μας Threads of Fatality. Η ατμόσφαιρα αρχίζει να αλλάζει στη μουσική και αρχίζουμε να τραβάμε περισσότερη προσοχή.

11. Σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη! Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για τους Veritas! Κλείστε με τους τρόπους επικοινωνίας, τα links για το merch των Veritas και όποιες τυχόν άλλες τελευταίες σκέψεις σας.
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να μας πάρετε αυτήν τη συνέντευξη!

www.veritas.rocks

www.veritas.rocks/epk

www.facebook.com/veritasmusickc

https://veritasrocks.bandcamp.com/album/veritas-ep

 

STARLIGHT LYRIC VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=DKnquuQpzbk