You are currently viewing VALIDOR – Full Triumphed

VALIDOR – Full Triumphed


Έχοντας ήδη τρεις στούντιο κυκλοφορίες: “In Blood In Battle” (2011), “Dawn Of The Avenger” (2012) και “Hail To Fire” (2016), και έχοντας επανεκδώσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους το 2020, έχει φτάσει η στιγμή για τους Validor να επιστρέψουν δισκογραφικά και μέσω της Symmetric Records του Bob Katsionis, να κυκλοφορήσουν το νέο album με τίτλο “Full Triumphed”.

Το “Full Triumphed” δεν είναι πλήρως διαθέσιμο μέσω οποιασδήποτε υπηρεσίας streaming (όπως το Spotify ή το iTunes κ.λπ.) και μπορεί να παραγγελθεί μόνο απευθείας από το Bandcamp της Symmetric Records σε ψηφιακή ή φυσική μορφή Deluxe Digipak CD με 8-σέλιδο booklet, και για πρώτη φορά σε κόκκινη ΚΑΣΕΤΑ, για να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο old-school fans.
(Την κασέτα μπορείτε να την βρείτε μόνο εδώ: https://validor.bandcamp.com/)

Το νέο album των Validor “Full Triumphed” λοιπόν, περιλαμβάνει 9 νέα κεφάλαια που αφηγούνται ιστορίες Πολέμου, Αρχαίων Ελλήνων Ηρώων, Ρωμαίων Μονομάχων, Θεών & Δαιμόνων, ακόμη και εμβληματικών θρύλων της κουλτούρας των 80’s όπως οι “Silverhawks” ή ο Robocop στο κομμάτι “Man Of Steel” με το ύφος τους να είναι ντυμένο από το μουσικό είδος του συγκροτήματος στο οποίο μπορούν να θεωρηθούν αυθεντίες!

Οι Validor είναι γνωστοί για το Blood Metal, ένα είδος που μουσικά, η επική αφήγηση συγκροτημάτων όπως οι Virgin Steele και οι Bathory, και η ακατέργαστη δύναμη και ο τεράστιος ήχος των Manowar συνδυάζονται εδώ με τις καλπάζουσες κιθάρες των Iced Earth, τις Δωρικές μελωδίες των Running Wild και Blind Guardian, ακόμη και με μερικά thrash και speed metal περάσματα. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως έχουν καταφέρει να κάνουν σφραγίδα του συγκροτήματος αυτό το συγκεκριμένο είδος, αλλά και πως καταφέρνουν κάθε φορά να μας δημιουργούν έκπληξη με το πόσο φρέσκοι είναι πάνω σε αυτό το είδος!

Ίσως αυτή τη φορά αυτή η φρεσκάδα να προέρχεται και από τη συμβολή των μουσικών που συμμετέχουν σε αυτό το νέο project των Validor με τίτλο “Full Triumphed”. Με επικεφαλή του σχήματος τον κιθαρίστα/τραγουδιστή/τραγουδοποιό Odi “Thunderer” και τη βοήθεια των Bob Katsionis και Απόλλων Γιαννούλη, ο δίσκος στο συνολικό του αποτέλεσμα εμφανίζει μία φρεσκάδα στο είδος του και μία μουσική και επαγγελματική ωριμότητα που αποδεικνύει γιατί το συγκρότημα στέκεται κάθε φορά επάξια στις απαιτήσεις του ακροατή και τον κερδίζει με ότι καταπιάνεται!

Είναι εξάλλου μεγάλα ονόματα, αυτοι οι τρεις μουσικοί που συναντάμε σε αυτό το νέο album και η συνεργασία τους είναι κάτι που κάθε ακροατής που σέβεται τον εαυτό θα ήθελε να ακούσει. Και τώρα λοιπόν έχει την ευκαιρία. Με τον Απόλλων Γιαννούλη να αναλαμβάνει τα τύμπανα με τις χαρακτηριστικά δυναμικές τεχνικές του, με τον Bob Katsionis να αναλαμβάνει για ακόμη μια φορά τις lead κιθάρες, το μπάσο και τα keyboards και με τον Odi “Thunderer” να αναλαμβάνει τα φωνητικά, μόνο θετικά έχεις να πεις να λάβεις από το album “Full Triumphed”!

Έχουν δώσει όλοι τον καλύτερο τους εαυτό και ειδικά για τον Odi “Thunderer”, ο οποίος έχει την επιθυμία να τραγουδήσει τα τραγούδια ο ίδιος, ακόμα κι αν δεν είναι ο τυπικός «epic metal τραγουδιστής». Η αίσθηση της μελωδίας και του groove που έχει είναι πραγματικά απαράμιλλη και ο τρόπος που εκφέρει κάθε λέξη είναι τόσο ουσιαστικός και δυνατός που δεν θα μπορούσε να αντικατασταθεί από κανέναν! Πολύ σημαντικό μουσικό χαρακτηριστικά που κάνει τους Validor να εχουν διάρκεια στο μουσικό στερέωμα και όσο περνάνε τα χρόνια να ανεβάζουν τα στάνταρ τους.

Και θεωρώ ότι το νέο album “Full Triumphed” των Validor έχει ξύσει κατά πολύ το ταβάνι! Είναι μία κυκλοφορία που σε κερδίζει στο συνολικό του αποτέλεσμα και αποτελείται από κομμάτια που όλα έχουν βάλει το λιθαράκι τους και μπορούν να χαρακτηριστούν ως “MUST” του δίσκου!

Βάζουν λοιπόν πλώρη για ένα μέλλον ακόμα πιο λαμπρό και για μία κυκλοφορία που σίγουρα θα βρεθεί στα albums της χρονιάς! Δεν βλέπω λοιπόν λόγω που θα μπορούσατε να το χάσετε!

 

https://www.facebook.com/validor.gr/

https://validor.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/symmetricrecords/

“The Ten Thousand” [Lyric Video 2022]

https://www.youtube.com/watch?v=xI9Tl5TdYkQ