Μέτοικοι στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
Μέτοικοι


 
Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

 
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
 
Την Τρίτη 8 Μαρτίου τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, “μετοικίζουν”  στο Γυάλινο – UpStage. Οι ΜΕΤΟΙΚΟΙΘα ερμηνεύσουν τραγούδια από το πρώτο προσωπικό τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσεις σε λίγο καιρό καθώς και τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών όπως Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Ελευθερίου αλλά και πιο νέων καλλιτεχνών όπως Θανάση Παπακωνσταντίνου, Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα.

 

 
Οι ίδιοι μας είπαν για αυτήν την ζωντανή εμφάνιση:
 
Με ιδιαίτερη χαρά την Τρίτη 8 Μαρτίου “Μετοικίζουμε” σε μια από τις ομορφότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας, το Γυάλινο UpStage. Είναι κάτι πρωτόγνωρο, κάτι ανάλογο μ’ εκείνα τα clubs της Νέας Υόρκης που άφησαν εποχή για τις παρέες τους. Τις παλιές καλές παρέες που προτιμούν τη φάρσα από τον καθωσπρεπισμό, την αμηχανία από την «δήθεν» προσήλωση, την σοβαρότητα του γέλιου από την γελοιότητα της σοβαροφάνειας.
Το έργο στην αφίσα είναι του χαράκτη Μιχάλη Κότσαρη, τον οποίο ευχαριστούμε για την παραχώρηση και τον Αγγελο Σφακιανάκη για την υποστήριξη
 
Οι Μέτοικοι είναι:
Κώστας Πλακίδας: ερμηνεία, ηλεκτροακουστική κιθάρα
Ευτυχία Σκεύη: ερμηνεία, φωνητικά
Γιώργος Μεταξάς: ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτροακουστική κιθάρα, φωνητικά
Γιώργος Καλόκληρος: Κρουστά (cajon, ντέφι, πιατίνια, splash, shaker, μπεντίρ), φωνητικά
 

 
Πληροφορίες
Τρίτη 8 Μαρτίου 2016
Ώρα έναρξης: 22:30
 
Τιμές
Είσοδος 10 ευρώ με μπύρα/ κρασί
12 ευρώ με ποτό
40 ευρώ φιάλη κρασί / 2 άτομα
80 ευρώ φιάλη ποτό / 4 άτομα
 
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη
Τηλ. 210 9315 600
www.gialino.gr 
 
λίγα λόγια για τους Μέτοικους
Το πρωτότυπο όνομα του σχήματος παραπέμπει στους μέτοικους της αρχαίας Ελλάδας, όπου ήταν πολίτες διαφόρων περιοχών που είχαν εγκατασταθεί στην ευημερούσα Αθήνα και είχαν ως υποχρέωση να πληρώνουν φόρους, ωστόσο στερούνταν πολιτικών δικαιωμάτων. Τους «Μετοίκους» απαρτίζουν οι:
O Κώστας Πλακίδας από την Κατοχή, ερμηνευτής του σχήματος παίζει έγχορδα μουσικά όργανα με δεξιοτεχνία στο μπουζούκι και στην κιθάρα. Αυτοδίδακτος ως τα είκοσι χρόνια του, εργάζεται ως μουσικός με μεγάλη αγάπη για την σύνθεση και παράλληλα διδάσκει μουσική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα αρμονίας, αντίστιξης, φούγκα, φωνητικής καθώς και μουσικής κινηματογράφου.
Ο Γιώργος Καλόκληρος καταγόμενος από την Κατοχή έδειξε από νωρίς το πάθος και το ταλέντο του για τον ρυθμό και παίζει κρουστά. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα ηλεκτροακουστικής κιθάρας και φωνητικής.
Ο Γιώργος Μεταξάς από την Κατοχή κι αυτός, φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγρινίου. Επίσης ξεκίνησε από μικρή ηλικία μαθήματα σε Ωδείο Aρμονίας κλασικής και ηλεκτροακουστικής κιθάρας. Τελικά τον κέρδισε η ηλεκτρική με την οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα.
Η Έφη Σκεύη κατάγεται από τον Άγιο Ηλία Μεσολογγίου, είναι φιλόλογος και ερμηνεύτρια του σχήματος. Μάλιστα υπογράφει αρκετά από τα λόγια τραγουδιών των «Μετοίκων».
Καλλιτεχνική διεύθυνση του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου: Άγγελος Σφακιανάκης