You are currently viewing TRANSISTOR

TRANSISTOR


tranzistor

  • Το όνομα του γκρουπ μας παραπέμπει σε παλιές ρομαντικές στιγμές. Αλήθεια πως προέκυψε?

Ο νονός μας είναι ο Διαμαντής Διαμαντίδης από τη «Μητέρα Φάλαινα Τυφλή». Πάνω σε ένα κατεβατό από ονόματα ακούστηκε και αυτό. Το κρατήσαμε για δοκιμή και έμεινε για πάντα. Μετά από 8 χρόνια δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε το συγκρότημα με άλλο όνομα.

  • Σίγουρα υπάρχουν αρκετά ετερόκλητα στοιχεία στη μουσική σας αλλά και στις επιρροές του κάθε μέλους του συγκροτήματος. Αν θέλαμε να σταθούμε σε κάποιους αγαπημένους καλλιτέχνες που θα στεκόμασταν περισσότερο?

Porcupine Tree, Pearl Jam, Faith no More, Beatles, Alice in Chains, Air, Divine Comedy, Nine Inch Nails, Motorhead, Queens of the stone age, Tool, Bjork και άλλα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους. Η λίστα μπορεί να συνεχίζει για σελίδες και να είναι όλοι μα όλοι αγαπημένοι μας.

  • Η καινούργια σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Resting In The Shade Of The Family Tree”, είναι μία δική σας ανεξάρτητη παραγωγή. Πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο για ένα γκρουπ?

Δεν είναι εύκολο, αλλά σπάνια είναι κάτι εύκολο για ένα γκρουπ στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι έχουμε μάθει στα δύσκολα. Η ανεξάρτητη παραγωγή απαιτεί χρήμα, χρόνο και υπομονή. Χρειάζεται να μάθεις καινούρια πράγματα και να μπεις σε διαδικασίες που μέχρι πριν λίγο αγνοούσες. Το κλειδί για να τα καταφέρει μια μπάντα είναι μάλλον στην ομαδικότητα και στη συνεργασία μεταξύ των μελών της. Τουλάχιστον εμείς έτσι το καταφέραμε.

  • Τα τραγούδια του άλμπουμ σε ποια μουσικά μονοπάτια κινούνται?

Ίσως σε πιο «σκληρά» μονοπάτια σε σχέση με τον πρώτο δίσκο και αυτό είναι κάτι που προέκυψε μέσα από τις συναυλίες μας όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα όμως εύκολα διακρίνει κανείς και τις ατμόσφαιρες που πάντα επιδιώκουμε. Το πάντρεμα των δύο αυτών στοιχείων είναι ίσως το Resting in the shade of the family tree.

  • Έχετε παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως είναι οι Black Eyed Peas, Faithless, James, Stereo MC’s, Unkle κά, ενώ συνεργαστήκατε και με τον Craig Walker. Ποιες είναι οι εντυπώσεις και οι εμπειρίες που έχετε αποκομίσει?

Πέρα από την πολύ όμορφη αίσθηση του να παίζεις με τέτοια ονόματα στην ίδια σκηνή, αυτό που μας έκανε εντύπωση, όταν γνωρίσαμε κάποιους από αυτούς είναι το πόσο άνετοι είναι, πόσο όμορφα σου μιλούν και πόση σημασία σου δίνουν, ακόμα κι αν έχουν φτάσει τόσο ψηλά. Κανένας μας δεν θα ξεχάσει  τα λόγια του Tim Booth των James στο Θέατρο Γης, όταν μετά από τη συναυλία ζήτησε να μας γνωρίσει, ή τα λόγια των Stereo MC’s όταν τελειώσαμε το set μας.  Για μας είναι παράδειγμα προς μίμηση τέτοιες συμπεριφορές.  Και φυσικά ο Craig μας έχει αφήσει πολλά πράγματα να θυμόμαστε, κυρίως όμως τον επαγγελματισμό του,  την υπέροχη φωνή του σε ένα τραγούδι μας και υπέροχες στιγμές επί σκηνής, κυρίως την πρώτη μας φορά στο Κύτταρο πριν πολλά χρόνια, και όλα αυτά με ανιδιοτέλεια και μπόλικη διάθεση.

  • Ετοιμάζετε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα?

Μετά το Πάσχα ξεκινάμε την περιοδεία μας σε διάφορες πόλεις. Το πρόγραμμα των συναυλιών μας μέχρι στιγμής είναι το εξής.
Σάββατο 21-4 Vox Music Stage – Βόλος
Κυριακή 22-4 Nama Wine Bar – Λάρισα
Παρασκευή 27-4 Gagarin 205 – Αθήνα
Σάββατο 28-4 Μύλος Club – Θεσσαλονίκη
Κυριακή 29-4 Jazz Rock – Καβάλα
Πέμπτη 10-5 Ακτή Δυμαίων – Πάτρα
Παρασκευή 11-5 Βοxx Live Stage – Ιωάννινα
Σάββατο 12-5 Κεντρική Πλατεία – Τρίκαλα

  • Πως βλέπετε το παρόν αλλά και το μέλλον της ελληνικής σκηνής?

Υπάρχουν πολλές μπάντες σε πολλά μουσικά είδη, με αξιόλογες δουλειές και με πολύ καλές live εμφανίσεις. Μπάντες που παρ’ όλες τις δυσκολίες προσπαθούν και κάνουν πράγματα πηγαίνοντας τη σκηνή ένα βήμα πιο πέρα. Όμως οι γενικότερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, και που δεν χρειάζεται να γίνουμε γραφικοί και να τις περιγράψουμε, δεν επιτρέπουν μεγάλα λόγια και σίγουρα δεν επιτρέπουν προβλέψεις για το μέλλον, αλλά μόνο ευχές να πάνε όλα καλά!

  • Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Εμείς ευχαριστούμε. Να είστε καλά!

Τζανιδάκης Κων/νος