You are currently viewing Οι Thin Lizzy ανακοινώνουν την «Farewell» περιοδεία τους

Οι Thin Lizzy ανακοινώνουν την «Farewell» περιοδεία τους


9 Νοεμβρίου – Gagarin, Αθήνα
10 Νοεμβρίου – Principal Club, Θεσσαλονίκη

THIN LIZZY
+ special guests

Οι Thin Lizzy ανακοινώνουν την «Farewell» περιοδεία τους

Οι Thin Lizzy ανακοινώνουν ότι η επερχόμενη περιοδεία τους θα είναι και η τελευταία. Οι συναυλίες έχουν στόχο να βάλουν ένα εντυπωσιακό τέλος στην πολύ μεγάλη καριέρα του συγκροτήματος και να τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο τον Phil Lynott.   

Η περιοδεία έχει τον τίτλο «Farewell Tour» και θα ξεκινήσει από την Ελλάδα με τις συναυλίες στην Αθήνα στις 9 Νοεμβρίου στο Gagarin και στη Θεσσαλονίκη στις 10 Νοεμβρίου στο Principal. Θα ακολουθήσουν πολλές πόλεις της Ευρώπης και την επόμενη χρονιά θα επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους.

Επίσης, τα μέλη του συγκροτήματος πήραν την απόφαση να κυκλοφορήσει η νέα δισκογραφική δουλειά τους με άλλο όνομα, λαμβάνοντας υπ’όψη την σημασία που έχει η παρουσία του Phil Lynott στην τραγουδοποιϊα των Thin Lizzy.  

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 Ευρώ και πωλούνται στο www.ticketarena.gr και στο Tickethouse και τα Public.

Τις ημέρες των συναυλιών, θα πωλούνται μόνο από τα ταμεία των συναυλιακών χώρων προς 30 Ευρώ.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00

Πληροφορίες: 210 9611118 και www.detoxevents.gr

The Boys Are Back In Town! Οι θρυλικοί Thin Lizzy επιστρέφουν στην Ελλάδα για 2 εμφανίσεις, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στην Αθήνα στο Gagarin και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη στο Principal.

26 χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του Phil Lynott, ο μύθος του ως ενός από τους χαρισματικότερους δημιουργούς της ροκ μουσικής συνεχίζει να μεγαλώνει. Το όνομα Thin Lizzy έγινε συνώνυμο της χρυσής περιοδου της κλασικής και χαρντ ροκ μουσικής και τραγούδια όπως τα “The Boys Are Back In Town”, “Whiskey In The Jar”, “Jailbreak”, “Looking For An Alibi” συγκαταλέγονται στις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών.  

Οι Thin Lizzy πάλεψαν πολύ για να πάρουν αυτό που άξιζαν: αεικίνητος ο Lynott, δοκίμασε τις δυνάμεις του σε όποιο είδος μουσικής μπορούσε να ικανοποιήσει τις μουσικές φιλοδοξίες του: ροκ, χάρντ ροκ, ψυχεδελικό ροκ, χέβι μέταλ, ποπ, φόλκ. Την επιτυχία την γνώρισαν όταν, μετά από αμέτρητες αλλαγές μελών, κατάφεραν να βρουν την κατάλληλη συνταγή: ταίριαξαν τους στίχους του Lynott (ιστορίες από τις εργατικές γειτονιές αλλά και τις παραδόσεις της Ιρλανδίας) με την χάρντ ροκ αισθητική που, τελικά, κυριάρχησε στα 70ς: από τις πρώτες μπάντες που έβαλαν δύο κιθάρες μαζί (o εμβληματικός Gorham με – κατά διαστήματα – τους Eric Bell, Gary Moore, Brian Robertson, Snowy White, κλπ), με έναν φοβερό ντράμερ (Downey) και τον χαρισματικό Lynott μπροστάρη, κέρδισαν τις καρδιές του κοινού σε Ευρώπη και Αμερική χάρη στα διαχρονικά, πλέον, riffs τους και τις εκπληκτικές συναυλίες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2004 το περιοδικό Classic Rock έβαλε το “Live And Dangerous” στην κορυφή της λίστας του με τα καλύτερα live άλμπουμς!  

Τα τραγούδια των Thin Lizzy παραμένουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ. Απόδειξη είναι η σταθερή παρουσιά τους στο playlist κάθε είδους ραδιοφωνικών σταθμών, αλλα και η αδιάκοπτη επιτυχία των περιοδειών του συγκροτήματος.  

Το σημερινό line-up των Thin Lizzy απαρτίζουν τρία original μέλη της μπάντας που έπαιζαν με τον Lynott: o Scott Gorham (κιθάρα), o Brian Downey (ντραμς) και o Darren Wharton (πλήκτρα). Μαζί τους, έχουν κορυφαίους μουσικούς με σημαντικό παρελθόν: ο Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) στο μπάσο, ο Ricky Warwick (The Allmighty) στα φωνητικά και ο Damon Johnson (Alice Cooper) στην κιθάρα.