You are currently viewing Οι Βαυαροί THE VISION BLEAK τον Φεβρουάριο στην Αθήνα

Οι Βαυαροί THE VISION BLEAK τον Φεβρουάριο στην Αθήνα


THE VISION BLEAK (Germany)
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 – Κύτταρο Live
Support Act: CAELESTIA

The Vision Bleak-Poster

 
“Horror metal with creepy and haunting entertainment”

Οι Βαυαροί THE VISION BLEAK, είναι το πνευματικό παιδί της ένωσης δύο μουσικών, του Ulf Theodor Schwadorf (ιδρυτή και ηγέτη των φοβερών EMPYRIUM) και του Allen B. Konstanz (ο οποίος, εκτός των άλλων, παίζει ντραμς στις συναυλίες των EMPYRIUM). Πολλές φορές στη μουσική, έχουμε ακούσει εντελώς άστοχους χαρακτηρισμούς σε ότι αφορά το ύφος κάποιου συγκροτήματος, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για κάποιον περίεργο ή ασυνήθιστο, όπως το “Horror metal”, που υιοθέτησαν οι THE VISION BLEAK.

Από το ντεμπούτο τους, το “The Deathship Has A New Captain” (2004), φανερώθηκε μία μπάντα που σίγουρα ήταν διαφορετική από τις υπόλοιπες, απ’ όλες τις απόψεις. Οι φωτογραφίες τους είχαν κιτρινισμένα και καφέ χρώματα, λες και είχαν τραβηχτεί στις αρχές του 20ου αιώνα. Το ντύσιμο του Schwadorf και του Konstanz ήταν με κοστούμια, ψηλά καπέλα, μπαστούνια, όπως εκείνη την εποχή και οι στίχοι τους αλλά και η αισθητική τους, είχαν μία προσέγγιση από συγγραφείς βιβλίων τρόμου όπως ο Edgar Allan Poe, ο Bram Stoker και κυρίως ο H.P. Lovecraft, από βωβό Γερμανικό κινηματογράφο και Αγγλικές Hammer Horror ταινίες. Τα τραγούδια τους έχουν μία πολύ σκοτεινή, μελαγχολική, μυστηριώδη και τρομακτική ατμόσφαιρα, με τους στίχους, ως επί το πλείστον, γραμμένους σε αρχαία Αγγλικά, με πομπώδη στοιχεία στη μουσική τους, σκοτεινά και σκληρά riffs και μελωδίες.

Οι THE VISION BLEAK, είναι ένα συμφωνικό, doom, gothic συγκρότημα, με κάποια thrash, black και death στοιχεία, δραματικές ενορχηστρώσεις, φωνητικά που είναι βαριά, σκοτεινά (στο ύφος του Pete Steele των TYPE O NEGATIVE), αλλά και μερικές φορές γρυλλίζουν και βγάζουν ψιλές κραυγές, έντονες αλλαγές ατμόσφαιρας, που καταφέρνουν να δημιουργούν αυτό που είχαν θέσει σαν στόχο από το ξεκίνημα της καριέρας τους. Να φτιάξουν δηλαδή μία “ανατριχιαστική διασκέδαση που στοιχειώνει τους ακροατές”. Φανταστείτε ένα μίγμα από THE SISTERS OF MERCY, DANZIG, TYPE O NEGATIVE, MOONSPELL, PARADISE LOST, MY DYING BRIDE, THERION αλλά και METALLICA.

Το δεύτερο άλμπουμ τους, με τον απίθανα πομπώδη τίτλο, “Carpathia – A Dramatic Poem”, κυκλοφόρησε μόλις ένα χρόνο μετά το ντεμπούτο τους, το 2005 και έχει μία εκπληκτική concept ιστορία στους στίχους, για έναν νεαρό που ταξιδεύει μέσα στα δάση των Καρπαθίων για να επισκεφτεί μία αρχαία έπαυλη που κληρονόμησε από έναν περίεργο συγγενή του. Οι εναλλαγές συναισθημάτων και ατμόσφαιρας από τραγούδι σε τραγούδι, είναι κάτι το συγκλονιστικό και η χρήση των εγχόρδων κάνει την ατμόσφαιρα ολοένα και πιο στοιχειωμένη.

Δύο χρόνια αργότερα, είχαμε την τρίτη τους δισκογραφική απόπειρα, πιθανώς και τη λιγότερο περιπετειώδη, το “The Wolves Go Hunt Their Prey”, όπου ουσιαστικά δεν προσθέτουν κάτι καινούργιο στη μουσική τους, συνεχίζοντας την παράδοση που είχαν δημιουργήσει στους δύο πρώτους δίσκους τους, με τον ιδιότυπο ήχο τους, παρά προσέθεσαν πιο κλασικά heavy / thrash σημεία. Τα τραγούδια που αξίζουν περισσότερο, είναι το “She-Wolf” και η τριλογία “The Black Pharaoh Trilogy” που είναι βασισμένη στο “The Haunter Of The Dark” του H.P. Lovecraft και περιέχει διάφορα Αιγυπτιακά όργανα. Στο “Set Sail To Mystery” (2010) όμως, συνειδητοποίησαν ότι είναι απίθανη η πιο εμπορική χροιά στον ήχο τους και επέστρεψαν στην ατμόσφαιρα των δύο πρώτων άλμπουμ τους, έχοντας προσθέσει και πάλι κάποια heavy / thrash στοιχεία από το “The Wolves Go Hunt Their Prey”. Οι στίχοι τους είναι εμπνευσμένοι από τον “Εξορκιστή” (“The Foul Within”), από ποιήματα του Λόρδου Βύρωνα (“A Curse Of The Grandest Kind”, που έχει μία ανατριχιαστική απαγγελία), αλλά και βιβλία των Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft και Clark Ashton Smith. Το “I Dined With Swans” μιλά για έναν Γερμανό serial killer, που του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός “Vampire Of Dusseldorf” και στην περιορισμένη έκδοση του άλμπουμ, έχει συμπεριληφθεί και μία δεύτερη έκδοση του κομματιού, στην οποία τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Niklas Kvarforth των Σουηδών SHINING. Χαρακτηριστικό του ιδιαίτερου ήχου τους, είναι ότι αποφάσισαν να διασκευάσουν και το “By The Misery Of Fate He Was Haunted” των Τσέχων extreme metallers, MASTER’S HAMMER, ενός ακόμα σχήματος με πολύ ξεχωριστό ήχο.

Το φθινόπωρο του 2013, οι THE VISION BLEAK, μας παρέδωσαν ένα ακόμα αριστούργημα, το “Witching Hour”, με πολλές αναφορές στις πρώιμες δουλειές τους, τα γνωστά groovy riffs και τις θεσπέσιες μελωδίες στις κιθάρες, αλλά και τα πιο “καταχθόνια” φωνητικά του Konstanz, που μαζί με τη χρήση του φλάουτου και το concept για το κυνήγι μαγισσών, κάνουν το άλμπουμ να φαντάζει “σιγουράκι” για τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Οι THE VISION BLEAK, μας επισκέπτονται το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, στο Κύτταρο Live, για πρώτη φορά και υπόσχονται η εμφάνισή τους να είναι μία εμπειρία ζωής, όπως άλλωστε και η μουσική τους. Τη συναυλία ανοίγουν οι Έλληνες CAELESTIA (πρώην ME AND MYSELF), σε μελωδικές death metal φόρμες, έχοντας όμως και γυναικεία φωνητικά.

Ώρα έναρξης: 21:00 – Τιμή εισιτηρίου: 20 Ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

Metal Era, Reload Stores
OΝ-LINE: www.123tickets.gr