You are currently viewing SUN OF NOTHING

SUN OF NOTHING


sun of nothing


Καλησπέρα παιδιά!Πραγματικά ανυπομονούσα να κυκλοφορήσετε το νέο δίσκο σας για να βρω την ευκαιρία για επικοινωνία!

Ευχαριστούμε και εμείς για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον.

Μπορείτε να παρουσιάστε τους SunOf Nothingσε αυτούς που δεν σας έχουν ακόμα γνωρίσει στα 10 χρόνια ζωής σας;

Οι sunofnothingείναι μια ομάδα φίλων πάνω από όλα που παίζουν μαζί μουσική κλαίνε και γελάνε μαζί στις καλές και στις κακές στιγμές.Παίζουμε μουσική πάνω από όλα που πρώτα αρέσει σε μας και ύστερα για τους άλλους.Δεν ξέρω πως μπορεί να ακούγεται αυτό αλλά στην τελική όλες οι αγαπημένες μας μπάντες αυτό κάνουν. Οπότε λοιπόν ο υποψήφιος ακροατής δεν πρέπει να περιμένει ένα είδος μουσικής. Παίζουμε και θα παίζουμε αυτό που μας βγαίνει από την καρδιά και αισθανόμαστε εμείς.Οπότε σε έναν δίσκο μπορεί να ακούσει οτιδήποτε. Κινούμαστε πάντα ανάλογα με το πώς νιώθουμε και θεωρούμε ότι είναι κάτι αληθινό αυτό που βγαίνει.
Και αυτές τις μέρες έχουμε το τρίτο άλμπουμ σας να κυκλοφορεί.
Αν εξαιρέσουμε το logo σας,το artworkφαίνεται να κινείται σε “…AndVoices, Words,Faces, Completethe Dream”επίπεδα. Έγινε ηθελημένα αυτό;

Το artworkτου πρώτου δίσκου το επιμελήθηκε ο Γιάννης, ο κιθαρίστας μας. Βγήκε σε συνάρτηση με τους στίχους και το feelingεκείνης της εποχής. Στον δεύτερο δίσκο το επιμελήθηκα εγώ με βάση πάλι τους στίχους. Βέβαια ενώ υπήρχε ζωγραφιά το κάναμε πιο χαοτικό και μεταλλάχτηκε αρκετά με το pc.Απλώς το conceptήταν πιο χαοτικό και προτιμήσαμε ένα πιο βαρύ και σκοτεινό artworkπου έδενε και με το feelingτης μουσικής. Στον τρίτο δίσκο το artworkτο έπιασε ο Γιάννης πάλι με βάση των στίχων που του είχα δώσει. Περάσαμε αρκετό καιρό μέχρι να καταλήξουμε τελικά αλλά προσωπικά πιστεύω πως έχει δέσει πολύ καλά με το feelingκαι την φάση των στίχων. Η δουλεία που έχει κάνει είναι καταπληκτική και προσωπικά μας αρέσει να υπάρχει artworkσαν artwork.Μία ολοκληρωμένη δημιουργία δηλαδή.Περιμένουμε πως και πως να το δούμε τυπωμένο κιόλας πάνω σε βινύλιο!!

 

Κατά πόσο είστε συνδεδεμένοι με τον Ντανταϊσμό;Θα χαρακτηρίζατε την μουσική σας ως έναArt Manifesto;

Λίγο πολύ ασχολούμαστε σαν άνθρωποι με της τέχνες και σίγουρα ο ντανταϊσμός είναι ένα κίνημα που μας αρέσει. Δεν ξέρω βεβαία κατά πόσο είμαστε επηρεασμένοι. Ο όροςartmanifestoείναι νομίζω αρκετά βαριά σαν έννοια ώστε να το χαρακτηρίζαμε έτσι. Δεν υπάρχει βασικά νόημα να βάζεις ταμπέλες.Είναι μουσική. Είναι ότι μας βγαίνει.Δεν ξέρω μπορεί κάποιος να το θεωρήσει έτσι. Δικιά του άποψη και σεβαστή. Αλλά από το στόμα μας δεν πιστεύω να χαρακτηρίζαμε ποτέ έτσι αυτό που κάνουμε!Έλα έλεος!χαχα!
Πόσο δύσκολο πιστεύετε ότι είναι για έναν καινούργιο ακροατή να κατανοήσει την μουσική σας;
Δεν πιστεύουμε ότι παίζουμε δύσκολη μουσική και ότι πρέπει ο άλλος να είναι μέγας μουσικόφιλος ώστε να κατανοήσει τα ακατανόητα. Στην τελική βασικά αυτό που μετράει είναι να ακούσει κάποιος πρώτα.
 
Με ποια άτομα συνεργαστήκατε για την παραγωγή του δίσκου;
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο mothstudioστο στούντιο το οποίο κάνουμε πρόβες από τον Γιάννη Tσιακόπουλο. Ειναι μεγάλο προτέρημα να ηχογραφείς κάπου που ξέρεις τι γίνεται και που ξέρεις τι να περιμένεις.Γιατί δεν υπήρχε και άγχος το να τελειώσουμε γρήγορα για να προλάβουμε κανένα deadline.Κινηθήκαμε με τον ρυθμό μας και με την ησυχία μας. Το μάστερ του δίσκου έγινε από τον Στέλιο Εφεντάκη η αλλιώς S_FXαπό τους gardenboxκαι είμαστε ικανοποιημένοι και από τους δυο τόσο από τον Γιάννη όσο και από τον Στέλιο(τον κωλόγερο) αχχαχα!
 
Είδα ότι έχετε κανονίσει 3 liveστην Ρουμανία. Τι ακολουθεί μετά;
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι εμφανίσεις στην Ρουμάνια οπότε μπορεί να είναι και άλλες. Πάντως πριν πάμε Ρουμάνια θα παίξουμε εδώ μερικά liveμετά Βουλγαρία, Ρουμάνια, Τουρκιά και πάλι εδώ. βέβαια όλο και κάτι μπορεί να αλλάξει. Επίσης ετοιμάζονται μερικές εμφανίσεις για Ευρώπη κατά τον Ιούνιο.
 
Μετά το “Idiotwannabe Maradonadrummer”incident που αναρτήσατε στο Myspaceσας, το liverelease partyέχει ακυρωθεί. Πρέπει να περιμένουμε κάτι αργότερα. Δεν γίνεται να μας αφήσετε απ’έξω. Σωστά;
ΕΕΕ ναι κοίτα την από πάνω ερώτηση!χεεχεχ!!!
 
Αναμφίβολα είστε από τα κυριότερα ονόματα της ελληνικής σκηνής που έχουν κρατηθεί στο προσκήνιο για πολλά χρόνια. Ποιο είναι το μυστικό για μία ανερχόμενη μπάντα να μπορέσει να επιβιώσει; Αρκεί μόνο το ταλέντο;
Το να είσαι αληθινός σε αυτό που κάνεις να μην ακούς της διάφορες σειρήνες που υπάρχουν γύρω σου κατά καιρούς μπορούν να σε κάνουν να παραμείνεις κάπου χωρίς πολλά πολλά.Το αν είμαστε από τα κυριότερα ονόματα αυτό μονό ο χρόνος μπορεί να το δείξει και όχι εμείς. Απλώς παίζουμε μουσική και δημιουργούμε. Νομίζω ότι άμα είσαι πραγματικά καλός σε αυτό που κάνεις αργά η γρήγορα κάτι θα γίνει. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να απαντήσω.
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τον χρόνο σας! Εύχομαι ταχεία ανάρρωση και γρήγορα ξανά στην σκηνή!
Και εμείς το ελπίζουμε! Ευχαριστούμε για την συνέντευξη!!!

Site:

www.sunofnothing.com
www.myspace.com/sunofnothing

Νίκος Σουλαντίκας