You are currently viewing Ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας, Steve Vai, επιστρέφει στην Ελλάδα

Ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας, Steve Vai, επιστρέφει στην Ελλάδα


Ο μάγος της ηλεκτρικής κιθάρας, Steve Vai, επιστρέφει στην Ελλάδα.

Steve Vai

Steve Vai

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου @ Principal/Μύλος, Θεσσαλονίκη
Τρίτη 6 Νοεμβρίου @ Fuzz, Αθήνα

Τα πολλά λόγια είναι περιττά και οι συστάσεις μάλλον αχρείαστες. Ο Steve Vai, ο σπουδαιότερος εν ζωή γητευτής της ηλεκτρική κιθάρας επισκέπτεται την Ελλάδα για δύο συναυλίες, έτοιμος να καταπλήξει μία ακόμα φορά το πολυπληθές κοινό του. Οι λέξεις «βιρτουόζος», «ταλαντούχος», «εντυπωσιακός» αδυνατούν να περιγράψουν το καλλιτεχνικό μέγεθος του Αμερικάνου κιθαρίστα και το κοινό του αναφέρεται σε αυτόν ως «το φαινόμενο», «ο εξωγήινος» ή σκέτο Vai. Ναι, το όνομά του είναι συνώνυμο της κλάσης του, όπου η τεχνική, η ευφυΐα και η σκηνική παρουσία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο και η αλήθεια είναι πως κανείς άλλος δεν βρίσκεται την ίδια κατηγορία και κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί του.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, όπου και εμφανίστηκε δίπλα στον θρυλικό Frank Zappa, και με ενδιάμεσες στάσεις τους Alcatrazz, David Lee Roth Band, Whiteskane, G3 κ.α., o Steve Vai σήμερα θεωρείται ο άνθρωπος που επαναπροσδιόρισε τον τρόπο που παίζεται η ηλεκτρική κιθάρα και εξερεύνησε της δυνατότητές της στο έπακρο, όντας μακράν ο πιο επιδραστικός κιθαρίστας της γενιάς του. Ο Steve Vai εκτός από μουσικό φαινόμενο είναι και καταλύτης της κοινωνίας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των απανταχού shredders κινείται πάνω στις δικές του κατευθύνσεις.

Ας δούμε επιγραμματικά κάποια στοιχειά της εντυπωσιακής του πορείας:

– Έχει κερδίσει τρία βραβεία Grammy (1994, 2001, 2009 ως καλύτερος instrumental μουσικός)
– Ήταν συνολικά έντεκα φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy
– Από το 1986 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 40 πρωτιές ως καλύτερος κιθαρίστας στα πλέον έγκριτα μουσικά περιοδικά (Guitar Player, Guitar World κ.α.)
– Είναι ο «εφευρέτης» της επτάχορδης ηλεκτρικής κιθάρας, η οποία σήμερα χρησιμοποιείται κατά κόρον.
– Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος του Frank Zappa και στους δίσκους του αναφέρεται ως «stunt guitar» ή «impossible guitar parts».
– Έχει συμμετάσχει στο soundtrack επτά ταινιών και πέντε video games.
– Έχει εννέα προσωπικά άλμπουμ και έχει υπάρξει μέλος συγκροτημάτων όπως οι Alcatrazz, οι PIL του Johnny Rotten, οι David Lee Roth Band και οι Whitesnake τους οποίους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκρότημα οι οπαδοί αποκαλούσαν Vai-Snake λόγω του χαρακτηριστικού του ήχου.
– Έχει εμφανιστεί σαν special guest σε περισσότερα από 40 άλμπουμ καλλιτεχνών όπως οι Motörhead, Dream Theater, Eros Rammazotti, Spinal Tap κ.α.
– Είναι βασικό μέρος τους κιθαριστικού συνδυασμού G3, όπου μαζί με άλλους σπουδαιότατους κιθαρίστες  όπως ο Yngwie Malmsteen, o Joe Stariani, o John Petrucci και ο Eric Johnson περιοδεύουν και ηχογραφούν χαρίζοντας εγκεφαλικά επεισόδια στους φίλους της ηλεκτρικής κιθάρας
– Έχει εμφανιστεί σαν ηθοποιός σε πέντε κινηματογραφικές ταινίες, με πιο γνωστή το “Crossroads” (1986) όπου παίζει τον κιθαρίστα του διαβόλου και στο τέλος χάνει στην κόντρα με το «Karate Kid», Ralph Macchio!
– Είναι παντρεμένος με την Pia Maiocco, πρώην μπασιστρια των Vixen και έχουν δύο παιδιά.

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει για μία ακόμα φορά το «θαύμα» επί σκηνής… Κιθαρίστες, απολαύστε το και μην το παίρνετε προσωπικά!

Οι οπαδοί του Steve Vai, μέσα από το site του καλλιτέχνη www.vai.com μπορούν να ενημερωθούν για το «2012 Experience». Πρόκειται στην ουσία για περιορισμένα στον αριθμό V.I.P. εισιτήρια που παρέχουν:

Συνάντηση με τον Steve Vai πριν το show, δυνατότητα παρακολούθησης του soundcheck και παροχή των ακόλουθων αντικειμένων: Πάσο της συναυλίας, αντίγραφο χειρόγραφης παρτιτούρας, υπογεγραμμένη φωτογραφία, πένες κιθάρας, αυτοκόλλητο και πρόγραμμα της περιοδείας.

Τη  συναυλία θα ανοίξει, η αμερικανίδα Beverly McClellan.

H συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Red 96.3

Τιμή εισιτηρίου:
Αθήνα – 30 ευρώ (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)
Θεσσαλονίκη – 30 ευρώ (ίδια τιμή και στο ταμείο την ημέρα της συναυλίας)

Σημεία προπώλησης:
Αθήνα: Σε όλα τα Public και στο Ticketservices  (Πανεπιστήμιου 39, Στοά Πεσματζόγλου)
Θεσσαλονίκη: Στα Public και στο Μusicland (Μητροπόλεως 102)
Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα: www.ticketservices.gr

Οργάνωση Παραγωγής
Archangel l Music Productions
37 Sachtouri str. l Chalandri – 152 32 l Athens – Geece
T: +30 210 6844 379

Δελτίο Τύπου