Spring reggae festival!


 
 SPRING REGGAE FESTIVAL
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
EIGHTBALL CLUB
(ΠΙΝΔΟΥ 1, ΛΑΔΑΔΙΚΑ)

             STUDIO ONE STORY (DOCUMENTARY)
     SPECIAL GUESTS: DJ AMOK (CITY BLOXX) , MAGMA DEE (MOCA JUNIORS) and more…
            FYAH  FIST (GR)
     ILLBILY HITEK (GER)

Το πρώτο reggae festival της Άνοιξης είναι γεγονός!! Την Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Eightball club. Προβολή ντοκιμαντέρ για την Μέκκα της Reggae ή αλλιώς το studio one στην Τζαμάικα και reggae, reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat, electro and reggae από τους δικούς μας FYAH FIST  και τους βερολινέζους ILLBILY HITEK στο  Spring reggae festival!

STUDIO ONE STORY

Ένα 3ωρο ντοκιμαντέρ για το θρυλικό Studio One, το σημείο 0 του Κίνγκστον και της reggae. Συνεντεύξεις από σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Horace Andy, Alton Elis, Ken Boothe, Sugar Minott και όχι μόνο. Η κύρια συνέντευξη δικαιωματικά ανήκει στον Clement “Sir Coxsone” Dodd, ιδιοκτήτη του στούντιο, ο οποίος περιγράφει την αρχή του κινήματος της reggae που εξαπλώθηκε σύντομα πέρα από την Τζαμάικα, σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη. Εκτενής αναφορά γίνεται και στους καλλιτέχνες που ξεκίνησαν την καριέρα τους από το «One» όπως ο Bob Marley and the Wailers, o Alton Ellis, The Heptones, Ken Boothe, The Skatalites, Burning Spear κ.ο.κ.  Tο φιλμ επισκέπτεται  επίσης μέρη σταθμούς στην Τζαμάικα όπως το Trenchtown’s old Dancehalls, το Alpha School, το Tuff Gong studios and Pressing Plant, την Orange street και όλα τα μέρη που αναφέρονται στην διάρκεια των συνεντεύξεων. Επίσης υπάρχουν σπάνια videos από παραστάσεις, συμβάντα, μουσική πριν από το 1960 καθώς και την επίσκεψη του Haile Selassie στην Τζαμάικα.

FYAH FIST

Το συγκρότημα από την Θεσσαλονίκη που έχει κερδίσει άξια μια θέση στην reggae σκηνή της χώρας θα είναι εκεί για να ανεβάσουν την ατμόσφαιρα με ragamuffin ρίμες μελωδίες σε απευθείας σύνδεση με Τζαμάικα.  Moca Juniors- Nek, dj Amok –City Bloxx,  Magma Dee είναι μερικές μόνο από τις συνεργασίες των FYAH FIST  και θα είναι όλοι εκεί!!  

ILLBILY HITEK

Από το Βερολίνο με αγάπη, ένα από τα πιο ανερχόμενα electro reggae συγκροτήματα της Ευρώπης.  Δύο παραγωγοί και ένας drummer δημιουργούν τις απόλυτες reggae electronics, combining influences of dub, breakbeat, electro and reggae μελωδίες σε ένα πρόγραμμα που δεν μοιάζει με τίποτα από ότι φαντάζεστε! Το πρώτο τους  EP “BadBoyBass” τους άνοιξε τις πόρτες της γεραιά ηπείρου αλλά και της Ασίας, οπού ήταν και οι τελευταίοι συναυλιακοί τους σταθμοί. Έχουν μοιραστεί το studio και το stage με καλλιτέχνες όπως ο Marlene Johnson, ο Longfingah,  ο Brother Culture and ο Zhi MC, και έχουν πάρει μέρος σε μεγάλα φεστιβάλ:  Uprising (SK), Summerjam (D), Fusion (D), Gideon (NL), Secret Garden (UK), Rock For People (CZ) or Barcardi NH7 Weekender (IN). Στις 8 Μαρτίου και η Θεσσαλονίκη θα ζήσει την εμπειρία των  ILLBILY HITEC!!Are you ready?