You are currently viewing Soundtruck

Soundtruck


Θέλετε να ταξιδέψετε στις southern states of the U.S.A., αλλά δεν ξέρετε πώς!!!Υπάρχει τρόπος…just take the “Soundtruck” and they’ll take you there.

Παρασκευή 18/1/13 κατηφορίζουμε στο Κύτταρο, ώρα 22.00 για να παρακολουθήσουμε το release party του πρώτου album των Soundtruck (opening act για τους Lynyrd Skynyrd στη χώρα μας) με τον ομώνυμο τίτλο. Κανείς μας όμως δεν ήταν προετοιμασμένος για το τι θα επακολουθούσε.

Αφού εξοπλιστήκαμε με τα άκρως απαραίτητα (μπύρες κτλ.), βρήκαμε τη θέση μας και περιμέναμε ανυπόμονα να αρχίσει το show, όπερ και εγένετο. Στις 22.30 περίπου ανέβηκαν επί σκηνής οι Western Ramblers, όπου από τη πρώτη νότα τους μετέφεραν το Κύτταρο στο Tennessee, σε παλιά αποστακτήρια bourbon και τους Dukes με τον General Lee παρκαρισμένο απέξω να πίνουν single barrel.Υπέροχες country μελωδίες γέμισαν τον χώρο, άψογα εκτελεσμένες συνθέσεις και διασκευές γνωστών και μη εξαιρετέων κυρίων του χώρου και ένα κοινό να ταξιδεύει στο Nashville και να groovarei στον county ρυθμό μιας μπάντας που δεν συναντάς κάθε μέρα στην Ελλάδα λόγω της φύσης του μουσικού της ιδιώματος. Έτσι λοιπόν μετά από 45 λεπτά έφτασε η ώρα για αλλαγή σκυτάλης.

Soundtruck 2

Η σκηνή αδειάζει και ξεκινάει το στήσιμο του stage των Soundtruck! Περί τις 23.40, όλα ήταν έτοιμα. Τα φώτα χαμηλώνουν και o προτζέκτορας αρχίζει να προβάλλει American horsepower αυτοκίνητα και τον Burt Reynolds από την ταινία Smokey and the Bandit να οδηγάει ένα φορτηγό το οποίο…….φτάνει επί σκηνής!!! Πλέον ήταν γεγονός, οι Soundtruck ήταν επί σκηνής με το δυναμικό “Feels like home”, ξεσηκώνοντας ένα γεμάτο Κύτταρο και εν συνεχεία με το “Ride On”, δυο εξαιρετικές συνθέσεις, που σφυροκοπούσαν ανελέητα τον κόσμο στον hard rock ρυθμό τους. Η μπάντα είχε απίθανη όρεξη. Μας καλησπέρισαν και μας ενημέρωσαν ότι η βραδιά αυτή θα είχε δυο μέρη(….που να ξέραμε τι μας περίμενε στη συνέχεια).Στο πρώτο μέρος της ακούσαμε όλο τον ομώνυμο δίσκο της μπάντας, εξού και album release ο τίτλος του event συν μια εκπληκτική διασκευή του “La Grange”  των ZZ Top.!Ο ήχος πεντακάθαρος, η συνοχή και το δέσιμο της μπάντας αξιοζήλευτο, όσο για τις συνθέσεις, δυο πράγματα, πρώτον τιμή μας που ελληνική μπάντα βγάζει τέτοιο υλικό και δεύτερον keep your ears hooked on them.Το πρώτο μέρος μας αποχαιρέτησε με το εκπληκτικό “Straight to Hell” και τώρα είχε έρθει  ώρα για το δεύτερο μέρος και το πάρτυ.

Soundtruck 3

Αν τα μέχρι τώρα τεκτενόμενα μας είχαν ξεσηκώσει, το δεύτερο μέρος ήρθε να μας αποτελειώσει. Πληθώρα μουσικών, φίλοι, οπαδοί , συντελεστές, μεταξύ των οποίων διόλου άγνωστα ονόματα στη εγχώρια hard rock σκηνή,  και εν γένει όλοι όσοι βοήθησαν στον πρώτο δίσκο και όχι μόνο, των  Soundtruck, ανέβαιναν διαδοχικά επί σκηνής για ένα δεύτερο setlist, γεμάτο από ύμνους του χώρου, άψογα εκτελεσμένους  όπως τα “Highway to Hell”, “Don’t believe a word”, “Mississippi Queen” κ.α. με αποκορύφωμα το “It’s a long way to the Top” με τον Βασίλη Γραμματικό πίσω από την γκάϊντα, ωωω ναι καλά ακούσατε και ο κοινό από κάτω να έχει εκστασιαστεί.
Εν κατακλείδι λοιπόν, η βραδιά αυτή, η οποία έληξε στις 2 παρά, ήταν απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Είδαμε μια μπάντα, σε ένα show στημένο και δουλεμένο σαν αυτά του εξωτερικού με πανάξιους μουσικούς να την στελεχώνουν στις τάξεις της, μια μπάντα που ξέρει τη θέλει από τον εαυτό της και ξέρει να το διεκδικεί και τέλος μια μπάντα που αν δείχνει τέτοια δείγματα από την πρώτη της προσωπική δουλειά τότε only the sky is the limit.

The Western Ramblers

The Western Ramblers

Playlist:

Part A
1.    Feels Like Home
2.    Ride On
3.    High On The Run
4.    Sweet Little Babe
5.    God Damned
6.    La Grange (ZZ Top)
7.    Goliath
8.    Take It Easy feat. Νίκος Εφεντάκης
9.    Straight To Hell

Part B
1.    On The Hunt-Lynyrd Skynyrd – Ηρακλής Μπουζιώτης (Sixfornine -Saints ‘n’ Sinners)
2.    Highway To Hell -AC/DC – Στέργιος Βολάς (Big Ballz), Bασίλης Γκουζουνάς
3.    Don’t Believe A Word -Thin Lizzy – Εύα Σακελλάρη, Αγγελική Καρατσάμη
4.    Cat’s Scratch Fever -Ted Nugent – Νϊκος Συρράκος (Spitfire, Steamroller Assault)
5.    The Jack -AC/DC – Αντρέας Σωτηρόπουλος (Everdome, Battleroar)
6.    Mississippi Queen -Mountain – Γιώργος Μαρούλης (4Bitten)
7.    Keep On Rocking In a Free World -Neil Young – Θάνος Χιόνος (Danger Angel)
8.    Τush -ZZ Top – Βασίλης Βλάχος (Verdict Denied)
9.    Taking Care Of Business -Bachman -Turner Overdrive – Νίκος Εφεντάκης
10.    Hard To Handle -Otis Redding – Φώφη Ρούσσος (4Bitten) / Μάκης Τσελέντης (Saints ‘n’ Sinners)
11.    Wishing Well -Free – Γιώργος Φλωράκης (Raw Silk) / Μανώλης Τσιγκος (Innerwish)
12.    It’s A Long Way To The Top -AC/DC – Βασίλης Γραμματικός

Soundtruck:
Nikos Melas: Lead Vocals
Vassilis Panagopoulos: Guitars
George ‘GB’ Mpountalis: Guitars
Dimitris ‘Lykos’ Lykakis: Bass
Alex Papalexiou: Drums   
Εύα Σακελλάρη/ Αγγελική Καρατσάμη (Backing Vocals)

Δημήτρης Σκλιβάγκος