You are currently viewing SORROWFULANGELS

SORROWFULANGELS


sorrowful-angels1


Πότε ξεκινήσατε την πορεία σας και τι έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτό?

Οι Sorrowful Angels χωρίζονται σε δυο περιόδους. Την πρώτη τους αρχική μορφή με δράση τα έτη 1999 – 2002 και την δεύτερη, με έτος επανίδρυσης το 2008 έως και σήμερα, η οποία έχει και δισκογραφική δράση. Εγώ προτιμώ να στέκομαι στην νεότερη περίοδο της μπάντας καθώς είναι και αυτή που μας εκπροσωπεί καλύτερα , τόσο σαν μουσικούς , όσο και σαν άτομα πλέον. Σε κάθε περίπτωση όμως η δημιουργία ενός μουσικού σχήματος ,πηγάζει από την ανάγκη για επικοινωνία και μουσική έκφραση τόσο στο στούντιο όσο και ζωντανά.

Αν θέλαμε να δούμε τους αγαπημένους καλλιτέχνες που θα στεκόμασταν περισσότερο?

Οι μουσικές αναφορές θα μπορούσαν να είναι άπειρες σε μια τέτοια ερώτηση και σίγουρα δεν περιορίζονται στα πλαίσια της μουσικής των Sorrowful Angels. Προσωπικά, είμαι λάτρης της μουσικής τόσο του Tom Waits, των Ozric Tentacles, της electronica, όσο και των Porcupine Tree, Metallica, Dream Theater. To τι είναι τελικά αυτό που διαμορφώνει τον συνθετικό χαρακτήρα κάθε μουσικού, έχω καταλήξει να πιστεύω, ότι είναι πιο πολυσύνθετο από τις ονομαστικές επιρροές του και τα τραγούδια που πιάνουν πιο συχνά χώρο στο mp3 player του.


Η καινούργια σας δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο “Omens” και είχε κυκλοφορήσει μάλιστα πριν από λίγους μήνες και το σχετικό ΕP. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για το ύφος των τραγουδιών?

To “Omens” είναι η δεύτερη δισκογραφική μας δουλεία, η οποία θα κυκλοφορήσει στα μέσα Ιανουαρίου από την Legend σε ηλεκτρονική μορφή. Περιέχει 11 κομμάτια, τα οποία δείχνουν μια αλλαγή πλεύσης από το μουσικό ύφος του ‘Ship in Your Trip”. Είναι πιο σκληρή μουσικά αλλά διατηρεί την μελωδικότητα της, ενώ ο κυρίαρχος ρόλος του πιάνου που υπήρχε στο ντεμπούτο μας, αυτή τη φορά αντικαθίσταται από πιο ηλεκτρονικά synths.

Αν δεν κάνω λάθος είναι ήδη διαθέσιμο και το πρώτο video clip του δίσκου

Πράγματι, το “Right Of way” είναι το πρώτο βιντεοκλίπ μέσα από το Omens και είναι ένα πολύ καλό δείγμα του μουσικού χαρακτήρα του καινούριου μας δίσκου. Φυσικά είναι ανεβασμένο στο YouTube , όποτε ο κόσμος μπορεί να το απόλαυση ελευθέρα εδώ! http://www.youtube.com/watch?v=3UYMwv6wVp4

Επίσης, καλό είναι να αναφέρω πως για να γιορτάσουμε την «δική μας» άποψη για τα Χριστούγεννα γυρίσαμε και ένα «εορταστικό» βιντεοκλίπ μιας διασκευής του πολύ γνωστού Antisocial (Anthrax,Trust) μετονομάζοντας το σε “Antichrist as”. To κομμάτι έγινε πολύ humor και καθόλου αίσθηση σοβαροφάνειας!!! http://www.youtube.com/watch?v=jTA_Cap79tk

Έχετε ανοίξει πολλές σημαντικές συναυλίες, μεταξύ των οποίων και αυτή των Paradise Lost τον περασμένο Μάρτιο. Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ξεχωρίζετε ιδιαίτερα?

Η συναυλία των Paradise Lost στην Αθηνά τον Μάρτιο ήταν μέρος της επετειακής τουρ του πολύ σημαντικού τους δίσκου «Draconian Times” .Το να ανοίξουμε μια τέτοια συναυλία ήταν, κατά συνέπεια, μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς. Μπορώ να σκεφτώ και άλλες στιγμές όπως είναι και αυτές με τους αγαπητούς μας Katatonia, τους Sirenia ακόμα και τους Rotting Christ, όλες για διαφορετικούς λόγους. Όμως η συναυλία του Μαρτίου , κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην κάρδια μας καθώς ήταν ένα στοίχημα. Ήταν το πρώτο μας λάιβ μετά την αποχώρηση του προηγούμενου τραγουδιστή μας, Κώστα και το «test drive” του καινούριου μας υλικού. Η εμφάνιση στέφτηκε με επιτυχία και επιβεβαίωσε την πιστή μας στην καινούρια μας δουλεία.

Φέτος κάνετε και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση σας

Προς το τέλος του καλοκαιριού, είχαμε δυστυχώς μια διπλή αποχώρηση από την μπάντα. Του drummer Φοίβου Ανδριόπουλου και του κιθαρίστα Dariusz Sipiora. Και στις δυο περιπτώσεις έγινε σε απόλυτα φιλικό κλίμα και για λόγους που κάποιες φορές υπερβαίνουν την θέληση κάποιου να παίζει μουσική συστηματικά, όπως είναι αυτή του βιοπορισμού. Ευχόμαστε καλή συνέχεια με ότι αποφασίσουν να κάνουν στο μέλλον.

Στην θέση τους, μέχρι στιγμής, έχουμε υποδεχτεί τους Χρήστο Στρατηγό και Απόλλωνα Σιακανδαρη οι οποίοι ελπίζουμε να δέσουν με την οικογένεια των Sorrowful Angels και να προχωρήσουμε αρμονικά στις μελλοντικές μας κινήσεις.

Έχετε προγραμματίσεις κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για το άμεσο μάλλον?

Λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου, η οποία θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο, θα ακολουθησει release party όπου σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε ζωντανά τον νέο μας υλικό. Ακριβής ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα αλλά νομίζω ότι θα είναι τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη. Όλοι οι φίλοι μας μπορούν να ενημερωθούν από τις σελίδες μας στο Facebook, Twitter και φυσικά την επίσημη ιστοσελίδα μας στο www.sorrowfulangels.com

Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Εμείς ευχαριστούμε το Rockandroll.gr για την βοήθεια και την υποστήριξη που δείχνει όχι μόνο σε μας αλλά γενικότερα στην ελληνική σκηνή που το έχει ανάγκη. Στηρίξτε την και αυτή θα σας ανταμείψει καθώς και μπάντες υπάρχουν όσο και εξαιρετικοί μουσικοί οι οποίοι βγάζουν καθημερινά πολύ ενδιαφέρουσες δουλείες.

Music Is Unity
Dion

 
Τζανιδάκης Κων/νος