You are currently viewing SKYSENT LU

SKYSENT LU


skysent lu 1


1. Ξεκινώντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μας πείτε πότε και πως ξεκινήσατε την πορεία σας.

Η αρχή έγινε το 2004. Γνωριζόμασταν ελάχιστα, αλλά όλοι είχαμε την ίδια τρέλλα με τη μουσική και κοινή νοοτροπία. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα. Δέσαμε πολύ γρήγορα τόσο σε μουσικό επίπεδο, όσο και σαν φίλοι, πράγμα που ισχύει μέχρι σήμερα και είναι για μας το πιο σημαντικό στοιχείο. Οι πρόβες, τα live, το studio, είναι η ώρες που η παρέα κάνει ακριβώς αυτό που γουστάρει!

Ο Στέφανος είναι το νεότερο μέλος που προστέθηκε στους Skysent LU, ο οποίος επίσης έγινε πολύ γρήγορα μέρος της παρέας.

2. Αν και από την μουσική σας καταλαβαίνουμε λίγο – πολύ τις επιρροές σας, ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας καλλιτέχνες;

Αυτή δεν είναι μία εύκολη ερώτηση για τους Skysent LU (χαχαχααχα). Κάθε μέλος έχει επιρροές από διαφορετικά μουσικά ρεύματα, που εκτείνονται από το κλασσικό και hard rock, το heavy και το progressive metal, το stoner, μέχρι τη blues και τη funk… Καταλαβαίνεις ότι είναι τόσοι οι καλλιτέχνες που δεν είναι δυνατό να αναφερθούν όλοι!

3. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο 2 Seconds Late. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για το ύφος των τραγουδιών αλλά και για τους συντελεστές της δουλειάς;

Το “2 Seconds Late” είναι το πιο δύσκολο και δημιουργικό project των Skysent LU μέχρι σήμερα, καθώς η παραγωγή και η επιμέλεια για όλα τα κομμάτια του CD, είναι δική μας. Από το studio και το mastering, μέχρι τα εικαστικά και τις φωτογραφίσεις, όλα έχουν χρηματοδοτηθεί από εμάς και έχουν την προσωπική μας υπογραφή.

Ο δίσκος περιλαμβάνει 9 δικά μας κομμάτια. Κανείς μπορεί εύκολα να διακρίνει τις διαφορετικές καταβολές των μελών της μπάντας, αφού κάθε κομμάτι έχει έναν εντελώς προσωπικό χαρακτήρα. Φυσικά, με δεδομένο ότι η ενορχήστρωση είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, όλα έχουν έναν Skysent LU χαρακτήρα.

Στόχος μας ήταν να βγει ένα αποτέλεσμα επαγγελματικό, αλλά όχι “ξύλινο”. Να βρίσκεται δηλαδή σαν δουλειά σε ένα ποιοτικό επίπεδο (χαρακτηριστικές συνθέσεις, δυνατή παραγωγή, ενδιαφέρον artwork), αλλά να μη χάνει την ένέργεια που έχει για παράδειγμα η μπάντα στα live που κάνει!

Οι συντελεστές είναι όλοι επαγγελματίες και φίλοι που εμπιστευόμαστε απόλυτα και ο καθένας έπαιξε το δικό του σημαντικό ρόλο, για να βγει ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί: Η ηχοληψία έγινε στο Soundflakes studio από τον callmelazy, το mastering έγινε στο Sweetspot Productions studio, το artwork ανέλαβε ο Γιάννης Γρυπαίος στο Firefly creative studio, το λογότυπο είναι δημιουργία του Ανδρέα Μπαλοδήμου, ενώ τη φωτογράφιση έκανε ο Γιώργος Λούβαρης.
Σημαντική η βοήθεια του δικού μας, Χρήστου Σπυρόπουλου, σαν βοηθός ηχογραφήσεων.

Μουσικά, πολύ σημαντική είναι η συμμετοχή της Ρούλας Μάμαλη (Σύνθεση γραμμών μπάσου στα Tracks 7 & 9) και φυσικά του Γιώργου Σηλυβρίδη (Σύνθεση γραμμών μπάσου στα υπόλοιπα tracks και ηχογράφηση), που για εμάς θα είναι πάντα μέλος της μπάντας και σίγουρα μέλος της παρέας.

Σημαντικότερος συντελεστής αυτής της δουλειάς είναι ο κόσμος, που μας έδωσε δύναμη να δουλέψουμε, να τρέξουμε και να προσπαθήσουμε να προσφέρουμε μια δουλειά που ελπίζουμε να είναι αντάξια των προσδοκιών του.

4. Τα εικαστικά του δίσκου (εξώφυλλο/οπισθόφυλλο, εσωτερικά κλπ ) είναι πραγματικά εξαιρετικά. Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος συμβολισμός;

Όλο το εικαστικό είναι ένα παιχνίδι με το χρόνο και το χώρο. Σε δύο δευτερόλεπτα μπορούν να αλλάξουν τα πάντα μερικές φορές, να έρθει ο κόσμος “τα πάνω κάτω”. Και αυτό είναι κάτι που πολύς κόσμος το έχει ανάγκη: Να ανατρέψει τη συμβατική ζωή του και να την κάνει ένα όνειρο που θα τον ταξιδέψει σε ένα παράλληλο, χαμένο σύμπαν (LU = Lost Universe). Η αλλαγή ζωής, κατάστασης, νοοτροπίας, η παραπομπή σε μία καλύτερη ή μία χειρότερη ζωή, είναι θέμα δευτερολέπτων.

Φυσικά ένα εικαστικό όπως αυτό, το αντιλαμβάνεται κανείς διαφορετικά, ανάλογα με τις καταβολές και τη ζωή του. Εμείς θα θέλαμε να αποτελέσει τροφή για σκέψη!

5. Έχετε ετοιμάσει να δεν κάνω λάθος και την πρώτη live παρουσίαση του δίσκου.

Πολύ σωστά! Η παρουσίαση γίνεται στο Kyttaro live, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει όλα τα κομμάτια του CD live, ενώ θα ακολουθήσει party με το Σάββα Συνοδινό (Southernrock) και το Διονύση Χριστοδουλάτο (Sorrowful Angels). Το περιμένουμε πως και πως! Μετά από πολλή προσωπική προσπάθεια για να βγει αυτός ο δίσκος θέλαμε ένα party που θα το ευχαριστηθούμε και εμείς και όλοι οι φίλοι της μπάντας στο έπακρο.

6. Πως βλέπετε το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής rock σκηνής;

Ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν πολλές καλές μπάντες με περισσότερο ή λιγότερο σκληρό ήχο, που άνετα μπορούν να σταθούν στη σκηνή της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Η Ελληνική σκηνή έχει να επιδείξει καλλιτέχνες και συγκροτήματα που κάνουν καλή, ποιοτική και επαγγελματική δουλειά.

Η Ελληνική σκηνή έχει, λοιπόν, όλα τα δεδομένα για να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς σε ένα λαμπρό μέλλον. Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα στους καιρούς που ζούμε. Η κρίση που δεν περιορίζεται στην Ελλάδα, έχει επιρρεάσει και τη μουσική, αν λάβεις υπόψη ότι η μουσική βιομηχανία στις μέρες μας δύσκολα διαθέτει budget για την προώθηση νέων καλλιτεχνών. Συνεπώς οι μπάντες καλούνται να βρίσκουν νέους, εναλλακτικούς τρόπους για να προωθηθούν και τα social media είναι σαφώς ένας από αυτούς. Αν υπάρχει όρεξη για δουλειά, γινόμαστε δημιουργικοί και ξεπερνάμε τα δύσκολα.

Παραμένουμε αισιόδοξοι, καθώς πιστεύουμε στην όρεξη και στον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν οι μπάντες.

7. Έχετε κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Η παρουσίαση και προώθηση του “2 Seconds Late” είναι τώρα το βασικό μας μέλημα. Θα θέλαμε να το μοιραστούμε με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, μέσα από live σε Αθήνα και επαρχία.

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Εμείς για τη φιλοξενεία και την υποστήριξη!
Σε περιμένουμε στο Κύτταρο αυτό το Σάββατο!

Tζανιδάκης Κων/νος

 
Τζανιδάκης Κων/νος