SCHOOLDRIVERS

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

 

1. Schooldrivers θα ήθελα να μου πείτε πώς ξεκίνησατε, σαν παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα?   

Παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα… Όχι ακριβώς. Σίγουρα μικροί όλοι ονειρευτήκαμε στιγμές πάνω στο σανίδι και κόσμο να τραγουδάει τα τραγούδια μας σε πλήρη έκσταση, αλλά δεν είναι αυτό που ξεκίνησε τους Schooldrivers. Άσχετα με το δρόμο που είχε ο καθένας μας μέχρι να σμίξουμε, αυτό που αποτελεί την κινητήρια δύναμη των Schooldrivers είναι οι στόχοι κ όχι τα όνειρα. Βέβαια το να βάζουμε ονειρικούς στόχους δεν είναι κακό 😉

2. Έχοντας μια πορεία στο χώρο είχατε πειραματιστεί αρκετά. Πιστεύετε ότι η σημερινή σας εμφάνιση είναι αυτή που σας εκφράζει περισσότερο?
Θα τολμούσα να πω πως η σημερινή μας εμφάνιση μας εκφράζει περισσότερο σήμερα. Το ότι πειραματιζόμαστε, δείχνει τη διάθεσή μας να ακολουθούμε αυτό που λέει η καρδιά μας και όχι τις εκάστοτε τάσεις. Μοντέρνος σε τελική ανάλυση είναι αυτός που ζει το τώρα και όχι αυτός που φοράει το x,y trendy outfit.

3 Αυτή την στιγμή ποιοι είναι οι Schooldrivers?
Αυτή τη στιγμή οι Schooldrivers είναι ο Kay Darens στα φωνητικά, ο Nico Boneli στις κιθάρες, η Marpi στα πλήκτρα, ο Vl@hos στα τύμπανα και εγώ (AJ Anasto) στο μπάσο.

4. Μodern rock, grunge και prog rock που εντάσσετε μουσικά το σχήμα σας?
Συνηθίζω να λέω πως δε μου αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική αλλά αν μας έψαχνα σε ένα δισκάδικο (NAI!!! υπάρχουν ακόμα!) θα κοίταγα στο modern rock / alternative rock / post grunge ή experimental rock. Παρ’ όλα αυτά η μουσική μας συμβαίνει τώρα – Modern, μας αρέσουν οι βρώμικες κιθάρες και τα βαριά beat – Grunge και όπως ανέφερες νωρίτερα, μας αρέσει το πείραμα και με αυτό πάμε μπροστά – Prog.

5.Γενικά είστε σαν σχήμα όσον αφορά τον ήχο και το ύφος σας  πολύ ευέλικτοι πειραματίζεστε ακόμα;  Πιστεύετε πως πάντα υπάρχει χώρος για εξέλιξη στη μουσική?
Σαν άλλος Δαρβίνος θα έλεγα “evolve or die”. Το να σέβεσαι το παρελθόν είναι βασικό για να έχεις μέλλον, αλλά το να κολλάς στο παρελθόν δεν βοηθά στην εξέλιξη. Δεν θεωρώ πως είμαστε η Avant Guard του ροκ στην Ελλάδα αλλά σίγουρα μας αρέσει να δοκιμάζουμε πράγματα γιατί πάντα υπάρχει χώρος για κάτι νέο.

6. Κυκλοφόρησε το αγγλόφωνο ντεμπούτο σας  με τίτλο Theronation  μιλήστε μου για αυτή τη δουλειά?
Ο δίσκος αυτός είναι ένα πόνημα δύο χρόνων το οποίο περιλαμβάνει τα πειράματά μας, την ψυχή μας και όσα νιώθαμε πως θέλαμε να πούμε την περίοδο που δουλεύαμε σε αυτόν. Για αυτό και αποφασίσαμε να είναι αγγλόφωνος ώστε το μήνυμα να έχει περισσότερους αποδέκτες. Γενικά υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες οι οποίες έχουν πολλά να πουν. Όσο αφορά τη δουλειά, σίγουρα μας έκανε πιο έτοιμους κ πιο δυνατούς για τα επόμενα βήματά μας.

 

7. Ο δίσκος σας βγήκε και σε βινύλιο πιστεύεις πως είναι απλά μια μόδα που θα περάσει?
Το βινύλιο επιλέχθηκε για πολλούς και διάφορους λόγους σαν βασικός φορέας της δουλειάς μας που σίγουρα δεν είχαν να κάνουν με τη μόδα. Δεν πιστεύουμε ότι το βινύλιο είναι μόδα. Οι audioφιλάδες υπήρχαν και θα υπάρχουν και μετά τους hipsters.  Η χαρά του να ανοίγεις ένα gatefold εξώφυλλο και να έχεις το artwork σε χορταστικές διαστάσεις ώστε να «χάνεσαι» σε αυτό, όσο το 180αρι βινύλιο στριφογυρνά στις 33 στροφές είναι κάτι που δεν συγκρίνεται με το καλύτερο mp3 player του κόσμου. Βέβαια επειδή είπαμε πως ζούμε στο σήμερα, μέσα στο δίσκο ο καθένας θα βρει και το CD και Download link ώστε να μπορεί να βιώσει το Theronation με όποιο τρόπο θέλει.

8.Τα  τελευταία 2-3 χρόνια ο αγγλικός στίχος παίζει πολύ στην Ελλάδα όχι και με μεγάλη επιτυχία σε πολλές περιπτώσεις, θα ήθελα να μου πείτε τι είναι αυτά που γουστάρετε και ποια πράγματα σας εκνευρίζουν στην αγγλόφωνη μουσική σκηνή?

Με χαροποιεί ιδιαίτερα, ως άτομο που δεν παρακολουθεί τη dance σκηνή, όταν βλέπω κάποιο video clip στα μουσικά κανάλια μας και μαθαίνω πως είναι ελληνική παραγωγή. Αυτό που γουστάρω στη στροφή προς τον αγγλικό στίχο είναι πως οι καλλιτέχνες πλέον είναι πιο εξωστρεφείς και θέλουν να μεταφέρουν τα μηνύματα τους και εκτός συνόρων. Εκνευρίζομαι από απόψεις τύπου «τραγουδάτε αγγλικά γιατί κυνηγάτε την επιτυχία». Το να κυνηγάς τους στόχους κ τα όνειρά σου είναι θεμιτό και αν η γλωσσά που χρησιμοποιείς σε φέρνει πιο κοντά σε αυτά, Go for it 😉

9. To live που σας άφησε τις καλύτερες αναμνήσεις?
Προσωπικά μπορώ να ξεχωρίσω το Live For Life, το οποίο στήθηκε με προσωπικό κόπο και οικονομικές θυσίες της μπάντας και κυρίως του Kay, αλλά όχι επειδή ήταν δικό μας παιδί. Ήταν η ένωση 23 σχημάτων αγγλόφωνων, ελληνόφωνων, ροκ, ραπ, ηλεκτρονικών, ποπ κάτω από μια ταμπέλα. ΖΩΗ!!! Η συναυλία αυτή είχε γίνει για να βοηθηθεί ένας συνάνθρωπός μας που πάλευε με τον καρκίνο. Και αν και είπα πως δε μου αρέσουν οι ταμπέλες στη μουσική, αυτή άξιζε τον κόπο!!! RIP mate

10. Ποιές εμφανίσεις έχετε προγραμματίσει μέχρι σήμερα και τι στόχους έχετε για φέτος?
Οργανώνουμε ένα tour εντός συνόρων και βρισκόμαστε σε επαφές ετοιμάζοντας το έδαφος για την πρώτη μας εξόρμηση εκτός Ελλάδος. Παράλληλα ετοιμάζουμε μια από κοινού ζωντανή παρουσίαση των δίσκων μας με τους Mind Departure και τους Remade με τους οποίους έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση τα τελευταία χρόνια. Το event αυτό θα περιλαμβάνει και άλλα δρώμενα πέρα από live και αυτό γιατί γενικώς μας αρέσει ότι στήνουμε να αφορά συνολικά την τέχνη και όχι μόνο μια μουσική συναυλία. Θέλουμε αυτός που θα έρθει να ζήσει μια συνολική εμπειρία εικόνας, μουσικής, άποψης και να περιλαμβάνει όσο περισσότερα δρώμενα γίνεται πάνω στο ίδιο κεντρικό θέμα. Stay tuned για περισσότερα νέα και ημερομηνίες.

11. Η ευχή μας να πάνε όλα καλά ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον σαν Schooldrivers?
Τα σχέδιά μας για το μέλλον… Να είμαστε στο σανίδι με την ένταση κ την χαρά της στιγμής και ο κόσμος να τραγουδάει τα τραγούδια μας. Σχέδιο, στόχος, ή όνειρο θα δείξει ο χρόνος.