You are currently viewing Οι Αμερικανοί Sasquatch στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις

Οι Αμερικανοί Sasquatch στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις


 

poster - Athens

 

Οι Sasquatch είναι μια μπάντα και τίποτα παραπάνω. Ένα heavy rock power trio, από αυτά που θες να δεις live. Τους αρέσει να “γεύονται” επιρροές από 70’s metal, rock και ψυχεδέλειες. Γουστάρουν τους Black Sabbath, τους Melvins, τους Soundgarden, τους Corrosion of Conformity, τους Mountain και τους Grand Funk Railroad. Η συνθετική προσέγγισή τους εν τω μεταξύ είναι αυτό που κάποιος θα έλεγε “ξεκάθαρη”. Δεν χαρίζονται. Σε πιάνουν απ’ τα μούτρα και φροντίζουν η προσοχή σου να είναι εκεί. Στη σκηνή.

Την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Μαρτίου, θα βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για δύο μοναδικές συναυλίες που θα μείνουν χαραγμένες στις μνήμες όσων αρέσκονται στο ποιοτικό, αξιομνημόνευτο, ριφάτο (sic) heavy rock και στις ζωντανές εμφανίσεις που… δεν έχουν αύριο. Οι Sasquatch αποτελούν μια μοναδική ζωντανή εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε.

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
• Περιορισμένη προπώληση (τα πρώτα 50 εισιτήρια): 12€
• Υπόλοιπη προπώληση: 15€
• Ταμείο: 18€

***

Tετάρτη 16 Μαρτίου 2016 – Death Disco / Αθήνα
Opening acts: VOID DROID & HYPNOTIC NAUSEA
Event page: www.facebook.com/events/977806498934343
Πόρτες: 20:30

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210 3304133, www.metalera.gr)
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550, www.rhythmrecords.gr)

***

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 – Μαύρη Τρύπα / Θεσσαλονίκη
Opening acts: VOID DROID & HERITAGE
Event page: www.facebook.com/events/757597834384353
Πόρτες: 20:30

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
• The Nephilim Metal Music Store (Πατριάρχου Ιωακείμ 17, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 694 53 66 526, www.nephilimstore.gr)
• Musicland Records (Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 264880)
• Stereodisc Record Shop (Αριστοτέλους 4, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 231 026 2912)
• Lotus (Σκρα 7, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 260776, www.lotus.gr)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η μπάντα γεννήθηκε στη Philadelphia των Ηνωμένων Πολιτειών το 2000 και μετακόμισε στο Los Angeles το 2001, αφού ο Keith Gibs (κιθάρα, φωνή) ένωσε τις δυνάμεις του με αυτές των ντόπιων ηρώων του Detroit, Rick Ferrante (drums) και Clayton Charles (μπάσο). Μετά την αποχώρηση του Clayton το 2007, στην μπάντα προσχωρεί ο Jason Casanova (Behold! The Monolith, Tummler) από το Chicago και οι νέες περιπέτειες του σχήματος ξεκινούν.

Η μουσική τους συμπεριλαμβάνεται σε μεγάλο αριθμό ταινιών, τηλεοπτικών shows, και video games, συμπεριλαμβάνομένης της επανακυκλοφορίας της ταινίας Clerks, και διαφόρων original hit series όπως το Sons of Anarchy του δικτύου FX, το DOG The Bounty Hunter του A&E, το Jersey Girl του The CW, το Supernatural αλλά και σε εκπομπές του MTV όπως τα Viva La Bam, Bam’s Unholy Union, Rob & Big, το NHL 2005, και τα American Chopper και Monster Garage.

Γκρεμίζοντας μερικούς τοίχους με την δύναμη όχι ενός, αλλά δύο full length albums (ομώνυμο ντεμπούτο και “II”), σε κυκλοφορία της θρυλικής Small Stone Records, το 2004 και το 2006 αντίστοιχα, το Αμερικάνικο heavy stoner power trio εξαφανίζεται προσωρινά από το προσκήνιο, μέχρι που το 2010, βγαίνει και πάλι στην επιφάνεια, με ένα νέο ελπιδοφόρο line-up και την κυκλοφορία του τρίτου έπους τους, υπό τον τίτλο “III”.

Το τελευταίο album του σχήματος, με τίτλο “IV”, κυκλοφόρεί στα τέλη του 2013, και υποστηρίζεται από εκτενές touring σε Ευρώπη και Αμερική, μέσα στο 2014. Αυτό που απορρέει ως εντύπωση από το κοινό των Sasquatch, είναι πως ο δίσκος απαρτίζεται από κάποιες εκ των πιο ώριμων, εμπνευσμένων και ποικιλόχρωμων συνθέσεων που η μπάντα έχει παράγει ποτέ. Συνθέσεις που οδηγούν πότε σε κάποιες εγκάρδια οικείες και πότε σε κάποιες απρόσμενα ανατρεπτικές ή και υπέρμετρα ταξιδιάρικες μουσικές στιγμές, μην αφαιρώντας όμως ούτε λίγη από την βαριά χροιά που χαρακτηρίζει τον ήχο του σχήματος, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Πρωτοφανή προσοχή μοιάζει εν τω μεταξύ να έχει δοθεί αυτή τη φορά στους στίχους, που αφηγούνται αιειθαλείς rock’n’roll ιστορίες για αγάπες που χάνονται, μίσος που γεννιέται, σχέσεις που χτίζονται, ζωές που καταστρέφονται κ.α.

Το Φθινόπωρο του 2015, η Γερμανική Cargo Records κυκλοφορεί για πρώτη φορά, όλο το back catalogue των Sasquatch, σε μορφή βινυλίου, στην Ευρώπη ενώ την ίδια στιγμή η μπάντα ετοιμαζόταν για το τρίτο της Ευρωπαϊκό tour, μέσα στο 2016 (το οποίο περνάει και από την Ελλάδα), βάζοντας ταυτόχρονα τις τελευταίες πινελιές στον διάδοχο του “IV”. All’s fair in Love and Doom.

***

LINKS:
• Sasquatch: www.sasquatchrock.us | www.facebook.com/sasquatchrocks
• Made of Stone Productions: www.facebook.com/madeofstoneprods
• 3P Lab: www.facebook.com/3plabgr

***

• Διοργάνωση: Made of Stone Productions