santana

Santana Ο μάγος της latin – rock

ROCK STORIES
 
santana
 
Τον άνθρωπο που πάντρεψε τη rock με τη latin μουσική θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε από κοντά την Τετάρτη 8/7 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στα πλαίσια της περιοδείας του με τίτλο ”Supernatural Santana- A Trip Through The Hits” . Ο λόγος για τον μεγάλο Carlos Santana ο οποίος μαζί με την μπάντα του, μας υπόσχεται μία πραγματικά μαγευτική βραδιά. Κάνοντας κάποιος ένα σύντομο Flash Back στη καριέρα του θα ξεκινήσει κάπου από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 όταν το αρχικό σχήμα του συγκροτηματός του το αποτελούσαν οι
εξαιρετικοί μουσικοί Gregg Rolie, Michael Shrieve, David Brown, Marcus Malone και Mike Carabello.
Στη συνέχεια σταθμός στη πορεία του είναι η συμμετοχή του το 1969 στο περίφημο Festival του Woodstock, δίπλα στα κορυφαία τότε ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
 
Ανεπανάληπτες θεωρούνται οι διασκευές του στα ”Black Magic Woman” του Petrer Greenκαι ”She’s Not Ther”e των Zombies, ενώ εξαιρετική ήταν η μουσική επιμέλεια της ταινίας ”La Bamba”, με θέμα τη ζωή του αδικοχαμένου Richie Vallens.
To άλμπουμ ”Supernatural” (1999) που σάρωσε τα βραβεία Grammy απογείωσε τη δημοτικότητα του στα ύψη. Τραγούδια όπως τα ”Smooth” (feat.Rob Thomas), “Maria –Maria” (feat.Wycl ef Jean), ”Corazon Espinado” (feat.Eagle Eye Cherry) και “Put Your Lights On” (feat.Everlast) σάρωσαν ταcharts και έγιναν παγκόσμια hits.
 
 
Απρόσμενη αλλά ταυτόχρονα και εντυπωσιακή ήταν η συνεργασία του με τον Steven Tyler των Aerosmith στο “Just Feel Better”, μέσα από το άλμπουμ “All that I Am”(2005)
 
Μέχρι τώρα το παζλ των σπουδαίων μουσικών που πέρασαν απ’ το συγκρότημα του συμπληρώνουν ονόματα όπως αυτά των Neal Schon,Jose Chepito Areas, Neal Schon, Tom Coster, Armando Peraza, Raul Rekow, Graham Lear, Orestes Vilato και Coke Escovedo.

Και φυσικά με ξεχάσουμε να τονίσουμε το μεγάλο του φιλανθρωπικό έργο με τη δημιουργεία του ιδρύματος Milagro με σκοπό τη συγκέντρωση δωρεών για την υποστήριξη των παιδιών του Τρίτου Κόσμου.

Αυτά και άλλα πολλά για έναν άνθρωπο που έχει πουλήσει πάνω από 90.000.000δίσκους και η προσφορά του στη σύγχρονη μουσική σκηνή είναι ανυπολόγιστη. Περισσότερα την Τετάρτη το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

 
Τζανιδάκης Κωνσταντίνος
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο DerbyNews στις 5/7/2009
 
 
Discography
 
1969 Santana

1970 Abraxas

1971 Santana III

1972 Carlos Santana & Buddy Miles Live

1972 Caravanserai

1972 Love Devotion Surrender

1973 Welcome

1974 Lotus [live]

1974 Illuminations

1974 Borboletta

1976 Amigos

1977 Festival Columbia

1977 Moonflower

1978 Inner Secrets

1979 Oneness: Silver Dreams Golden Realities

1979 Marathon

1980 The Swing of Delight

1981 Zebop!

1982 Shango

1983 Havana Moon

1985 Beyond Appearances

1987 Freedom

1987 Blues for Salvador

1990 Spirits Dancing in the Flesh

1992 Milagro

1993 Sacred Fire: Santana Live in South America

1994 Santana Brothers

1995 The Best of Santana [Intercontinental]

1997 Live at the Fillmore 1968

1997 Evil Ways

1997 Jingo

1997 Collector’s Edition

1998 Jam Live

1998 Guitar Legends

1999 Supernatural

2000 Forever Gold Live

2000 Forever Gold [2-CD]

2000 Center Stage: Live

2000 Santana [Direct Source]

2000 High Profile

2000 Dueling Rock

2000 Evil Ways [Legend]

2001 Persuasion/Latin Tropical

2001 Mother Earth

2001 Gold Collection

2001 San Francisco Mission District Live 69

2002 Black Magic Woman

2002 San Mateo Sessions

2002 Shaman

2002 Fillmore Performance: San Francisco 1968 [live]

2005 Live Jam!

2005 All That I Am

2009 Acapulco Sunrise: 1968 Demos

2009 Woodstock Experience

2009 Shaman [Blu-Spec]

2009 Supernatural [Blu-Spec]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *