You are currently viewing RIVER UNFED

RIVER UNFED


RIVER UNFED

Καλησπέρα παιδιά! Αρχικά δώστε μας μερικές πληροφορίες για το συγκρότημα.

Καλησπέρα και σε εσένα! Οι RiverUnfedδημιουργήθηκαν ένα χρόνο πριν για την ακρίβεια από τον Κώστα (κιθάρα) και τον Θοδωρή(φωνητικά). Μετά ακολούθησαν ο Σπύρος(μπάσο), ο Νίκος (ντραμς) και ο Βασίλης(κιθάρα). Συναντηθήκαμε όλοι μαζί για να κάνουμε πολύ απλά αυτό που αγαπάμε!

 

Κυκλοφορήσατε τοEPσας πριν μερικούς μήνες. Αντίδραση από τον κόσμο λάβατε ή δεν έχετε προλάβει να το παρουσιάσετε ακόμα;
(κριτική του EP εδώ: link)

Το έχουμε παρουσιάσει το EPκαι το έχουμε μαζί μας σε κάθε liveγια να το αγοράσει όποιος ενδιαφέρεται.Οι αντιδράσεις είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικές, έχουμε ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι ενώ δεν παίζουμε κάθε Σάββατο livesο κόσμος μας γνωρίζει και φαίνεται να γουστάρει τι υλικό μας και αυτό είναι πάρα πολύ καλό και ευχάριστο για μας.

Που έγιναν οι ηχογραφήσεις και με ποια άτομα συνεργαστήκατε;

Οι ηχογράφηση, η μίξη και το masterέγιναν στο Grindhousestudioμε τον Γ.Μπόκο(RottingChrist)και τον Β.Γκουβάτσο. Ήταν πραγματικά μια πολύ καλή δουλειά με άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα για μας.

 

Έχετε λάβει αρκετές κριτικές σε διάφορα sitesαλλά και έντυπα. Όμως αυτό που πραγματικά μετράει είναι η γνώμη του κόσμου. Τιfeedbackέχετε λάβει γενικά για το συγκρότημα;

Όπως είπαμε και πριν η ανταπόκριση είναι πολύ θετική από τον κόσμο και από τα διάφορα έντυπα και μουσικά sitesμιλώντας με πολύ κολακευτικά σχόλια για τα κομμάτια μας αλλά όπως επίσης για την παραγωγή και για το artwork.Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί έτσι μας μαθαίνουν πιο πολλά καινούργια άτομα μιας και το internetκαι ο τύπος στις μέρες μας είναι ισχυρά μέσα για την προώθηση του υλικού οποιασδήποτε μπάντας.

Στιχουργικά με τι καταπιάνεστε;

Κυρίως με θέματα που μας απασχολούν. Όχι οπωσδήποτε με κάποιας συγκεκριμένης«φύσης» αλλά όσα μας δίνουν ας πούμε κίνητρο να γράψουμε για αυτά και φυσικά μας επηρεάζουν και θέλουμε να θίξουμε με τον τρόπο μας.

 

Η διαδικασία σύνθεσης των τραγουδιών σας ποια είναι; Ακολουθείτε το “ας παίξουμε κάτι που να μοιάζει στην Χ μπάντα”;

Σαφώς και όχι. Για να σου πω την αλήθεια τα 4από τα πέντε άτομα στην μπάντα ξέρουν κιθάρα οπότε καταλαβαίνεις ότι όλοι συμμετέχουν στην σύνθεση. Πέρα από αυτό προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας ήχο και ταυτότητα ώστε να ικανοποιούνται πρώτα από όλα τα δικά μας αυτιά και μετά των υπολοίπων.

Μιας και είπαμε για μπάντες. Βασικές επιρροές σας είναι οι…;

Πολλές είναι οι επιρροές που έχουμε γενικά από όλο το φάσμα του μέταλ ήχου αλλά και όχι μόνο. Ακούμε για παράδειγμα mainstream,dubstepακόμα και ελληνική μουσική. Δεν περιοριζόμαστε σε τίποτα ούτε έχουμε παρωπίδες σε οτιδήποτε μας αρέσει σαν άτομα.

 

Στην Ελλάδα τι γίνετε; Υπάρχει μία αρκετά”δυνατή” σκηνή. Υποστήριξη από τον κόσμο όμως;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει δυνατή σκηνή. Το θέμα με τη προσέλευση του κόσμου είναι λίγο λεπτό διότι ξέρουμε όλοι ότι αν υπάρχουν μέρα παρά μέρα livesδεν είναι δυνατόν όσο και να θεςνα πας σε όλα. Παρόλα αυτά πιστεύουμε πως αν κάποιος αξίζει πραγματικά θα έχει και μια δυνατή ανταπόκριση από τον κόσμο. Έχουν στενέψει τα όρια και πλέον μόνο οι πραγματικά καλές μπάντες θα ξεχωρίσουν και θα επιβιώσουν.

Επόμενηliveεμφάνισή σας πότε είναι;

Παίζουμε στο WackenMetalBattleπρος το παρόν στις 17 Απρίλη και προσπαθούμε να κάνουμε κάποια livesστην επαρχία γιατί η ανταπόκριση του κόσμου όσες φορές έχουμε παίξει είναι φοβερή, περνάμε πάντα πάρα πολύ καλά και γενικά η επαρχία είναι πολύ δυνατή!

Τοfulllengthalbumσας να το περιμένουμε σύντομα;

Ξεκινήσαμε ήδη και έχουμε αρκετά καινούργια κομμάτια και πιστεύουμε μέχρι το καλοκαίρι αν όλα πάνε καλά να μπούμε να ηχογραφήσουμε και να ετοιμάσουμε έναν πολύ καλό δίσκο.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Εμείς ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και που μας προβάλατε μέσα απο το site σας.

Sites:
www.myspace.com/riverunfed
www.youtube.com/user/RiverUnfedTv

 

Νίκος Σουλαντίκας