REDEYE CARAVAN

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ REDEYE CARAVAN @ ROCKANDROLL
Mε τον Κώστα Τζανιδάκη

Καλοσωρίζουμε στη παρέα του RockandRoll ένα δυνατό νέο σχήμα τους REDEYE CARAVAN που πρόσφατα μας παρουσίασαν το 1ο τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ τους
Καλώς σας βρήκαμε κι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!

Παιδιά να ξεκινήσουμε τη συνέντευξη μας γνωρίζοντας ποια είναι τα μέλη που ταξιδεύουν με το καραβάνι και τι ρόλο έχει ο καθένας σας
Με το Καραβάνι ταξιδεύουν οι: Άκης Κοσμίδης (φωνή, ακουστική κιθάρα), Πάνος Μακούλης (ηλεκτρική, slide, ακουστική κιθάρα, πλήκτρα, φωνή), Βαλάντης Δάφκος (μπάσο, φωνή), Ελένη Παρασκευοπούλου (φωνή), Στέφανος Στρογγύλης (φυσαρμόνικα), Θάνος Γιαμαρέλος (βιολί), Πάρης Γάτσιος (τύμπανα, κρουστά).

Πως γνωριστήκατε και δημιουργήσατε τους Redeye Caravan και ποια η φιλοσοφία του όλου concept?
Γνωριζόμασταν όλοι αρκετά πριν δημιουργήσουμε το Καραβάνι καθώς, εκτός της φιλίας μας, είχαμε ξαναμοιραστεί τη σκηνή με άλλα μουσικά projects τα οποία τρέχουν ακόμη παράλληλα. Έμενε, λοιπόν, να μετουσιώσουμε τις ήδη μουσικές σχέσεις μας σε κάτι νέο, κάτι με το οποίο δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Οι μουσικές μας ανησυχίες βρήκαν άπλετο χώρο στις Dark Country άμαξες του Καραβανιού, με βασικούς άξονες τη μουσική του Άκη και τους στίχους του Βαλάντη. Έτσι, το φθινόπωρο του ’18, άρχισε να δημιουργείται η μπάντα!

1ο άλμπουμ λοιπόν ετοιμάζετε που θα συμπεριλαμβάνει πόσα τραγούδια?

Το «Nostrum Remedium», όπως ονομάζεται – όνομα παρμένο απ’ τις πατέντες φαρμάκων που κυκλοφορούσαν κάποτε στην Άγρια Δύση από τους διάφορους γυρολόγους και μεταφράζεται ως «το φάρμακό μας» – θα περιέχει 9 τραγούδια σε μουσική του Άκη, στίχους του Βαλάντη κι ενορχήστρωση του Πάνου.

Πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει?
Το άλμπουμ έχει ολοκληρωθεί και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο σε ψηφιακή αλλά και φυσική μορφή!


Και ξεκινήσατε το ταξίδι σας λοιπόν με το τραγούδι EL MUERTO, θέλουμε ν ακούσουμε την ιστορία πίσω από το EL MUERTO όπως επίσης και την ιστορία πίσω από το εκπληκτικό βίντεο
Στιχουργικά στο “El Muerto” συναντούμε δυο μυθολογικές ιστορίες που λειτουργούν παράλληλα, η μια ως προάγγελος της άλλης.
Στην πρώτη από αυτές, που αποτελεί και το πρώτο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται το πουλί του θανάτου, το οποίο, όπως πιστευόταν από τους ιθαγενείς, εμφανιζόταν λίγο πριν τον θάνατο κάποιου ή για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους πως κάτι κακό πλησιάζει. Εδώ, λοιπόν, προαναγγέλλει την άφιξη του ακέφαλου καβαλάρη!
Στη δεύτερη από αυτές, που αποτελεί και το δεύτερο κουπλέ του κομματιού, εμφανίζεται ο επονομαζόμενος El Muerto, ο οποίος, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο μύθο που θυμίζει αρκετά sleepy hollow και headless horseman, τρομοκρατεί και σκοτώνει, στα σύνορα μεταξύ νότιου Τέξας και Μεξικού!
Κι ερχόμαστε στο video clip, όπου δίνουμε τη δική μας εκδοχή, ότι στον κόσμο μας ο καβαλάρης είναι απλά… ο τρελός του χωριού! Υφίσταται και συνυπάρχει χωρίς να ενοχλεί στην πραγματικότητα κανέναν!
Αξίζει να σημειωθεί πως το video clip ανέλαβε κι απέδωσε εξ ολοκλήρου ο Πάνος!

Πόσο βαθιά μέσα σας βρίσκονται οι ρόλοι του EL MUERTO και φυσικά της μουσικής σας?
Είμαστε – φανερά αδυνατισμένοι – η μπάντα που παίζει στη σκηνή του saloon! Οι ρόλοι του “El Muerto” είναι μια μικρή, προσωπική, παράλληλη πραγματικότητα του καθενός μας!

Θα είναι και τ’ άλλα τραγούδια σας με μια ιστορία να κρύβεται από πίσω?
Ένα απ’ τα βασικότερα στοιχεία του παράδοξου αυτού Καραβανιού είναι οι ιστορίες! Ο δίσκος μας περιέχει εννέα στοιχειωμένες ιστορίες με κοινή συνισταμένη τον θάνατο, που τον διαπραγματεύονται σας εντελώς διαφορετικά μεταξύ σας, μέσα σ’ έναν αλλιώτικο, δικό σας κόσμο!

Σας αρέσει να διασκεδάζετε γράφοντας τη μουσική σας και σας στίχους σας?
Μετά από όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης με τη μουσική σε όλες τις εκφάνσεις της, μποροούμε με σιγουριά να πούμε πως δεν αποτελεί απλά διασκέδασή μας, αλλά ένα κομμάτι του εαυτού μας, της καθημερινότητάς μας και της ανάγκης μας για επικοινωνία.

Αν ήταν να βρεθείτε στην σκηνή μαζί με ένα μεγάλο όνομα πιο θα ήταν αυτό και γιατί?
Θα χαιρόμασταν να βρεθούμε στη σκηνή με οποιονδήποτε θα ‘θελε να ‘ναι μαζί μας επάνω σ’ αυτήν! Πάντως, το να παίξουμε με τους Dead South ή τους Graveyard Train θα ήταν κάτι συγκλονιστικό για εμάς.

Πιστεύετε ότι οι στόχοι σας να περάσετε τη Μουσική σας στην Ελλάδα θα έχει αποτέλεσμα?
Θα ήταν ψέμα να πούμε πως δεν θα μας ενδιέφερε κάτι τέτοιο, δεν είναι όμως κι αυτοσκοπός! Γράφουμε και παίζουμε τη μουσική που αγαπάμε ανεξαρτήτως συνόρων ή αριθμού ακροατών, με πάθος, αφοσίωση και κυρίως αγάπη και σεβασμό στην τέχνη!

Τι μηνύματα έχετε λάβει μέχρι σήμερα από Ελλάδα και εξωτερικό για το ELMUERTO?
Οι πρώτες αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα θετικές τόσο για το κομμάτι όσο και για το video clip, σε Ελλάδα κι εξωτερικό. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν ακούμε ανθρώπους που γουστάρουν να ζήσουν μαζί μας, στον κόσμο του El Muerto.

Και κλείνοντας θέλω να μοιραστείτε μαζί μας τα σχέδια για το μέλλον και να σας ευχαριστήσουμε που αφιερώσατε χρόνο για μας, καλή αντάμωση σύντομα και στο ραδιόφωνο μαζί μου όταν θα είναι έτοιμο και το άλμπουμ σας.
Ετοιμάζουμε το δεύτερό μας video clip αυτή την περίοδο. Στόχος μας, λοιπόν, αφού κυκλοφορήσουμε τον δίσκο, είναι να παίξουμε τη μουσική μας ζωντανά σε όσο περισσότερο κόσμο γίνεται! Να μοιραστούμε την αγάπη μας, γι’ αυτό που κάνουμε!

Ευχαριστούμε και πάλι για την όμορφη αυτή συνέντευξη και με μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε κι από κοντά!