You are currently viewing PIRANHA

PIRANHA


Καλησπέρα Piranha! Πως θα μπορούσατε να συστηθείτε με 5 λέξεις;

Οι PIRANHA δημιουργήθηκαν το 1987 από τους Γιάννη (κιθάρα & φωνή) ,Κώστα (μπάσο) και ντράμερ τον Μιχάλη (από τους Deviser), αυτό τους καθιστά από τους πρωτοπόρους της ελληνικής metal μουσικής . Μετά τα ντραμς τα ανέλαβε οριστικά ο Μπάμπης (από Fragile Vastness) και λίγο αργότερα εντάχθηκε και ο Ντένης (κιθάρα) από τους Acid Death. Η μουσική που έπαιζε το συγκρότημα ήταν deathrash metal Το συγκρότημα κατά την 14χρόνη συμμετοχή του στην ελληνική metal σκηνή κατάφερε να κυκλοφορήσεις 3 δίσκους και να παίξει μαζί και με μεγάλα διεθνή ονόματα όπως DESTRUCTION και MALEVOLENT CREATION καθώς επίσης και με πολλές ελληνικές μεγάλες μπάντες όπως SEPTIC FLESH, ACID DEATH, NIGHTFALL,FLAMES, DEATH COURIER, SELEFICE κ.α. Στα τέλη του 2001 ήρθε η διάλυση της μπάντας  Το συγκρότημα ξαναενεργοποιήθηκε στα τέλη του 2017,αυτή την φορά με τον Αντρέα από τους ALBERT στα ντραμς.Τον Σεπτέμβριο του 2019 υπογράφουν 5ετή δισκογραφικό συμβόλαιο με την γνωστή γερμανική δισκογραφική εταιρία 7hard Records με αποτέλεσμα το καινούργιο τους cd που έχει τίτλο “Arise from the Shadows” που έχει  κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο (worldwide release) από τις 14/8/ 2020.

Τελευταίο σας album το «Arise from the shadows». Νέος δίσκος, νέες προσδοκίες; Τι περιμένετε από αυτή τη νέα κυκλοφορία;

Tο “Arise from the Shadows” είναι η επιστροφή μας μετά από πολλά χρόνια ηρεμίας  και περιμέναμε να υπάρξει  ένθερμη ανταπόκριση από τον κόσμο (από τους παλιούς περισσότερο) αλλά αυτό που γίνετε τώρα μετά από 2,5 χρόνια  κυκλοφορίας του είναι απίστευτο, όλα τα ελληνικά & ξένα site και τα μεγάλα περιοδικά (RockΗard, Legacy, Metal Hammer κ.α) το έχουν βαθμολογήσει με μέσο όρο 8/10 επίσης όσοι φίλοι/οπαδοί  που έχουν πάρει το cd μας η αντίδραση τους είναι πολύ ενθουσιώδεις ,,, απλά απίστευτο.

Death t
hrash metal με ανελέητο riffing σε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. Οι δίσκοι σας έχουν χρώματα. Τι σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε;

Νομίζουμε την δύναμη για να συνεχίσουμε μας την δίνει ο κόσμος που μας ακολουθεί και μας υποστηρίζει 3,5 δεκαετίες περίπου τώρα.

Έχετε μια πολύ σεβαστή πορεία στο χώρο. Ποια στιγμή θυμάστε περισσότερο;

Έχουμε πολλές στιγμές που θυμόμαστε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μας αλλά νομίζουμε ότι αυτές  που χαραχθεί στην μνήμη μας είναι οι συναυλίες που κάναμε μαζί με τα ινδάλματα μας τους Destruction και τους Malevolent Creation !!!!

Ξέρατε από την αρχή πως θα γίνετε επαγγελματίες μουσικοί ή ήρθε στην πορεία;
Δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας επαγγελματίες μουσικούς αλλά ερασιτέχνες μουσικοί /οπαδοί με επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Έχετε πραγματοποιήσει κάποια όνειρα με τους Piranha;

Έχουμε πραγματοποιήσει τα περισσότερα όνειρα που είχαμε βάλει όταν ξεκινήσαμε την μπάντα, άλλα αυτό δεν μας σταματάει να ανεβάζουμε το πήχη ακόμα περισσότερο κάθε φορά και να προσπαθούμε να δημιουργούμε καινούργια όνειρα για να κατακτήσουμε (αυτό νομίζουμε ότι είναι και το νόημα της εξέλιξης μιας μπάντας.

Τι άλλα όνειρα έχετε για τη συνέχεια; Που θέλετε να φτάσετε;

Το όνειρο που έχουμε βάλει αφού πρώτα τελειώσουμε την προώθηση του cd μας “Arise from the Shadows” είναι να μπορέσουμε να έχουμε την έμπνευση και την δύναμη να φτιάξουμε το επόμενο μας δίσκο ως την καλύτερη δουλειά  που κάνει μέχρι τότε.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Ποιο τραγούδι σας πιστεύετε ότι αντιπροσωπεύει αυτά που ζούμε;

Το κομμάτι μας που ταιριάζει στις δύσκολες εποχές που ζούμε πιστεύουμε ότι είναι το  “Endless Dream” διότι ζούμε ένα ατέλειωτο όνειρο/εφιάλτη και περιμένουμε πότε θα ξυπνήσουμε για να ξεφύγουμε.

Τι μουσική ακούτε στο σπίτι ή στο αυτοκίνητο;

Έχουμε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα αυτό τον καιρό με τις πρόβες και τις συναυλίες που δίνουμε επομένως όταν βρίσκουμε λίγο χρόνο να χαλαρώσουμε ακούμε συνήθως metal & rock.

Με ποιο τραγούδι σας θα αποχαιρετούσατε το κοινό σας που σας διαβάζει αυτή τη στιγμή;

Θα τους αποχαιρετούσαμε με το κομμάτι μας “Arise from the Shadows” διότι η έγερση μας από το σκιές και το σκοτάδι θα μας δυναμώσει και θα μπορέσουμε να αντέξουμε.

Επίσης Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Rockandroll για την ευκαιρία που μας έδωσε να παρουσιάσουμε την δουλειά μας και να εκφράσουμε  τις απόψεις μας.

Stay metal, Support the Underground

 

www.facebook.com/piranhagreekmetalband/

https://www.instagram.com/piranhagreece/

https://www.youtube.com/channel/UC9jaODzEK7XNFjMwL-TogEg

PIRANHA – ARISE FROM THE SHADOWS – PLATFORMS

https://ffm.to/2aqy5n

PIRANHA – ARISE FROM THE SHADOWS – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=0jDg2HCuJ_8