You are currently viewing PECULIAR THREE

PECULIAR THREE


Από τις πιο ανερχόμενες μπάντες της γενιάς μας είναι οι PeculiarThree. H μπάντα από τη Λιβαδειά κάνει το όνειρο της πραγματικότητα μπλέκοντας heavy με progressive ήχους

 

Καταρχάς να μάθουμε λίγα λόγια για τους PeculiarThree;

Χαιρόμαστε που τα λέμε κι ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Οι peculiar three είναι μια alternative metal / prog / heavy rock μπάντα με έδρα τη Λιβαδειά κι αποτελείται από τους Βαλάντη Δάφκο (φωνή, φωνητικά & μπάσο), Πάνο Καρκάνα (κιθάρες & πλήκτρα) και Πάρη Γάτσιο (τύμπανα).

 

Πως νιώθετε για το ντεμπούτο σας;

Μπορεί να είχε προηγηθεί το ομώνυμο EP μας (p3culiar) πριν λίγα χρόνια, αλλά κάθε φορά που φτάνεις να ακούς ολοκληρωμένη την κάθε ιδέα σου, είναι μια στιγμή μαγική! Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα κι ευελπιστούμε να το ευχαριστηθείτε κι εσείς!

 

Πως είναι οι μέχρι στιγμής ανταποκρίσεις;

Τα πρώτα σχόλια, από φίλους της μπάντας αλλά και από διάφορα webzines, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά!

 

Το “Leap Of Faith” έχει κάποιο νόημα από πίσω του;

Με το “Leap of Faith” προτρέπουμε τον ακροατή να κάνει ένα «Άλμα Πίστης» ως προς το συγκρότημα, αλλά και ως προς το ταξίδι της ανακάλυψης νέων μουσικών ηχοχρωμάτων!

 

Πόσο καιρό χρειαστήκατε για το τελικό αποτέλεσμα;

Ο δίσκος, που αποτελείται από 7+1 κομμάτια σε σύνθεση Πάνου και Βαλάντη και στίχους του Βαλάντη, χρειάστηκε περίπου έναν χρόνο ώστε να περάσουμε απ’ το στάδιο των ιδεών, σε αυτό της σύνθεσης και εν τέλει της ηχογράφησης, η οποία έγινε στα Locomotive Sound studio της Λαμίας σε παραγωγή του Έκτορα Σόχου.

Οι καθαρές κιθάρες ηχογραφήθηκαν στο One Take Recordings (Θήβα) από τον Βαγγέλη Κατσαμπέκη, ενώ τα πλήκτρα ηχογραφήθηκαν στο Saint George Studio (Αγ. Γεώργιος Βοιωτίας) από τον Πάνο Μακούλη.

Το υπέροχο artwork είναι (όπως και στον προηγούμενο δίσκο μας) του Σωτήρη Κοτσώνη, οποίος ανέλαβε και το layout αλλά και το edit της φωτογραφίας της μπάντας από τον Δημήτρη Ματσώτα. Στον δίσκο δε λείπουν και οι guests, όπως ο Μάντης Σαββίδης (σόλο σάζι στο “Innermost”) και ο Πάνος Μακούλης (ενορχήστρωση στο Caliban’s End).

 

Ποιες οι βλέψεις σας για αυτό το άλμπουμ;

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η μουσική και οι στίχοι μας να ταξιδέψουν μακριά και να αγαπηθούν!

 

Πώς βλέπετε τη σκηνή της Ελλάδας;

Πάντα υπήρχε σκηνή η οποία τα τελευταία χρόνια έδωσε και τους καρπούς της, με το αποτέλεσμα είναι τρομερό! Μπάντες ξεπηδούν από παντού, με ποιοτικότατες δουλειές και πλέον κάποιες κατακτούν και το εξωτερικό! Μακάρι να συνεχιστεί αυτό…

 

Πως αντιμετωπίζετε το lockdown;

Ως μια ευκαιρία να χαρούμε τις οικογένειές μας αλλά και να ηρεμήσουμε από τη ρουτίνα της εργασιακής καθημερινότητας ώστε να γεννήσουμε νέες μουσικές ιδέες!

 

Σχέδια για εμφανίσεις υπάρχουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν;

Η μπάντα είναι, έως τώρα, ένα στουντιακό project. Φυσικά, ας ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές που βιώνουμε και μετά… όλα είναι πιθανά!

 

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας;

Υποστηρίξτε την τοπική σκηνή και δε θα χάσετε!

 

Official links

https://www.facebook.com/peculiarthree/

https://www.youtube.com/channel/UCX8fw1uaRazcX_8DyOdkTbg/videos

https://peculiarthree.bandcamp.com/releases

https://www.discogs.com/artist/4698820-Peculiar-Three

https://www.youtube.com/channel/UC5nFziNrQnC6yNjgbPMiVgA

 

THE SENTIENT – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=1yGVDlU13nU