You are currently viewing ORRA

ORRA


1) ORRA band τι σας συνδέει ως μπάντα;

Ολοι μας εχουμε ενα σημαντικο μουσικα καταρχην background.Θα μπορουσαμε να πουμε οτι θέλαμε να κάνουμε μια «επανεκκινηση» μουσικά.Να δημιουργήσουμε ενα σχήμα που θα μας δώσει όλη την καλλιτεχνικη΄και δημιουργική ελευθερία που έχουμε αναγκη. Επισης με την καταλληλη ιδιοσυγκρασία, μουσικές δεξιότητες και συνεχη προσπάθεια για εξέλιξη και βελτίωση Αυτά είναι χαρακτηριστικά που μας εδωσαν την αυτοπεποίθηση που χρειαοζομασταν για το νεο αυτο σχήμα.

2) Πότε ξεκίνησε η μπάντα ;

Δημιουργήθηκε στο τελος του 2019 όμως στη μορφή που είμαστε σήμερα την πήραμε την Ανοιξη του 2020.

3) Η μουσική ήταν ο δρόμος που θέλατε να είστε;

Σιγουρα,για να είμαστ εδώ τωρα. Ωστόσο πάντα γίνεται μια «λάθος» προσέγγιση σε σχέση με τις μουσικές επιδράσεις που δέχεται ένας μουσικός. Η μουσική είναι μια μορφή τέχνης, οι τέχνες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, συνεπώς έχουμε επιρροές από τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία τις εφαρμοσμένες τέχνες και από το ιστορικό γίγνεσθαι γενικοτερα. Το να αναφέρετε ένας μουσικός μόνο σε μουσικές επιρροές πιθανότατα σημαίνει πως έχει περιορισμένη καλλιτεχνική αντίληψη.

4) Τι σημαίνει για σας η μουσική;

Η μουσική ήταν παρούσα από τα πρώτα μας βήματα ,εγινε προεκταση του εαυτου μας μάλλον σαν φυσική έλξη ή επιλογή.Η καλλιτεχνική έκφραση μέσω του ήχου γενικά.

5) Τα τραγούδια σας είναι για σας σαν παιδιά σας. Μίλησε μας για αυτά;

Δεν ειναι τα παιδιά μας.Ειναι απλά κάποια δημιουργήματα μας. Κάθε κομμάτι επισης εχει διαφορετικό προσανατολισμό στιχουργικά και λειτουργεί ανεξάρτητα,αλλά παρατηρητικος ακροατής,θα παρατηρήσει κοινά πεδία,αναφορές και βασικές ιδέες.

Υπάρχουν 6 τραγούδια στο “Unbounded” album. Το εναρκτήριο τραγούδι «Prometheus Unbound» είναι μια τριλογία βασισμένη στο «Prometheus Unbound» του Percy Bysshe Shelley που είναι ένα λυρικό δράμα (Διασκευή του μύθου του Αισχύλου). Μουσικά είναι ένα πολύ απαιτητικό μουσικό κομμάτι, με πολλές αλλαγές, περίεργα μέτρα, μια γενικά σκοτεινή ατμόσφαιρα. Το In Pulse” είναι το πρώτο τραγούδι που φτιάξαμε ως συγκρότημα και είναι κατά κάποιο τρόπο ένα “σχεδιασμό” του ήχου μας με επίσης μερικούς δυνατούς στίχους κ.λπ. Μετά υπάρχει το “The Revenant” ένα πιο απλό heavy rocking τραγούδι που στιχουργικά ξαναλέει τη διάσημη ιστορία του Τζέκιλ και του Χάιντ. Το Redemption» και το «In Time» είναι 2 μελωδικά, down tempo τραγούδια που έρχονται σε αντίθεση με το «Modus Hex» μια τριλογία, ίσως το πιο απαιτητικό, σκοτεινό και τρελό κομμάτι του άλμπουμ που είναι και το τελευταίο. Ασχολείται με τις «περιπέτειες» ενός Μάγου, μιας μυθικής, φανταστικής φιγούρας.


6) Τι αποτελεί έμπνευση για σας;

Η Μουσική είναι η μορφή τέχνης που μας εμπνέει περισότερο και επιλέξαμε να υπηρετήσουμε, όμως τα καλλιτεχνικά μας ερεθίσματα δεν περιορίζονται μόνο στο μουσικό χώρο,αλλά και σε άλλες μορφές Τέχνης.Όλες διέπονται απο τις ιδιες αρχες,αλληλεπιδρουν δημιουργικά και μας δίνουν την δυνατότητα να «δούμε» αλλιώς την πραγματικότητα.Αντλούμε ιδέες και έμπνευση απο διάφορα θέματικά πεδία(φανταστικά και «υπαρκτά»)συνδυαζοντας διαφορετικές τεχνικές.

7) Τι σας συγκινεί;

Γενικότερα απλά,αγνά και όμορφα πράγματα.Οτιδήποτε μη επιτηδευμένο και ειλικρινές.

8) Τι θα θέλατε να σας συμβεί την επόμενη διετία;

Σχετικά με την εξέλιξη του σχήματος, μια καλή και δημιουργική με πλήρη ελευθερια κινησεων πορεία.Πατάμε γερά στα πόδια μας.Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, κάνουμε τη προσπάθεια μας και ελπίζουμε να έχει ανταπόκριση.

9) Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια στην μουσική σκηνή;

Ευχαριστούμε για την συζητηση αυτή και φυσικά για την υποστήριξη!Στα σχέδια μας είναι το Unbounded να κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή μέσα στο 2022.Προς το παρόν κυκλοφορεί σε κάθε ψηφιακή πλατφορμα μέσω του Distrokid. Εχουμε ήδη ξεκινήσει να διυλευουμε πάνω σε νεο υλικο που προορίζεται για την επόμενη κυκλοφορία μας. Θελουμε να εξελισσομαστε και να μην μένουμε άπραγοι και στάσιμοι.

10) Που μπορούμε να σε βρούμε;

Μπορειτε να μας βρειτε στα παρακατω social media:

https://distrokid.com/hyperfollow/orrar/unbounded?fbclid=IwAR3SjaoehvEirjF047YJB4_rRC
XDIsI3he7S1Pdtg84lFz-le2kNl61Z3aQ
Distrokid

https://www.facebook.com/ORRA-band-101574509134682 Facebook

https://orraband.bandcamp.com/album/unbounded Bandcamp

https://www.youtube.com/channel/UC0p_Nh9zOLp9Lh4Bl5MLSQw You Tube