You are currently viewing Orora – Cruel & Magnificent

Orora – Cruel & Magnificent


 

Orora – Cruel & Magnificent

orora lp

 

Οι Orora είναι ένα νέο, ανερχόμενο, συγκρότημα με ιδιαίτερο ήχο και γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις.

Το πρώτο κομμάτι το οποίο μας παρουσιάζουν, από τη νέα τους δισκογραφική δουλειά “Cruel & Magnificent”, είναι το “Loss”.
Ένα κομμάτι σε στίχους της Αγγελικής Ανδρίτσου και μουσική του Κώστα Θεοχάρη, με το οποίο οι Orora μας ταξιδεύουν στους «σκληρούς» αλλά και «υπέροχους» δρόμους της Rock μουσικής.

Οι Orora έρχονται δυναμικά να δημιουργήσουν προσδοκίες για την ανάδειξή τους ως ένα πολλά υποσχόμενο ελληνικό αγγλόφωνο συγκρότημα.

Σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας οδήγησαν στη δημιουργία 10 τραγουδιών σε μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με ευλαβική σημασία στη λεπτομέρεια.

Την επίσημη παρουσίαση της δισκογραφικής τους δουλειάς, με τίτλο “Cruel & Magnificent” θα κάνουν, οι Orora, στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ, στο Γκάζι, το Σάββατο, 10 Μαΐου 2014.

 

Λίγα λόγια για τους Orora

Οι Orora δημιουργήθηκαν το 2008 από τα αδέλφια Κώστα και Άκη Θεοχάρη. Τον Οκτώβριο του 2011 στην παρέα των Orora μπαίνουν η Αγγελική Ανδρίτσου και ο Λευτέρης Καφετζής δίνοντας νέα ενέργεια στο σχήμα, ενώ στις αρχές του 2013 την σκυτάλη στην κιθάρα παίρνει ο Σταμάτης Χατζητσομπάνης.
Το όνομα Orora προέρχεται από τις ιταλικές λέξεις or ora, που σημαίνει “μόλις τώρα” υποδηλώνοντας οτι η σωστή ώρα για οτιδήποτε είναι πάντα τώρα.
Ο Κώστας Θεοχάρης έχει συνεργαστεί ως συνθέτης και στιχουργός με γνωστούς έλληνες τραγουδιστές με αρκετές κυκλοφορίες και επιτυχίες.
O ήχος των Orora χαρακτηρίζεται από την ενέργεια του αλλά πάντα μέσα σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που κάποιες φορές είναι μελαγχολική ενώ άλλες αισιόδοξη.
Τον Φεβρουάριο του 2011 οι Orora αναδείχθηκαν στις 6 κορυφαίες μπάντες στο διαγωνισμό του ωδείου Φίλιππος Νάκας ανάμεσα σε 98 συγκροτήματα ο τελικός του οποίου καλύφθηκε από το MTV Greece.
Τον Ιούνιο του 2011 υπογράφουν με την δισκογραφική εταιρία Insite Music και κυκλοφορούν το πρώτο τους single με τίτλο “Σελίδα Λευκή” κάνοντας αίσθηση και μπαίνοντας σε πολλά TOP 10 ραδιοφωνικών σταθμών της Ελλάδας.
Τον Απρίλιο του 2012 κυκλοφορεί το 2ο single της μπάντας με τίτλο “Φλόγα” από την ίδια εταιρία.
Τον Σεπτέμβριο του 2012 η Φλόγα σκαρφαλώνει στο No 1 του αθηναϊκού ραδιοφωνικού σταθμού Atlantis FM. Μένει στο TOP 20 για ένα χρόνο.
Οι Orora έχουν ήδη ολοκληρώσει τις ηχογραφήσεις της νέας τους δουλειάς η οποία είναι με αγγλικό στίχο και ακόμα πιο ενδιαφέρον μουσικό ύφος.
Κάθε χρόνο οι Orora εμφανίζονται σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ παρουσιάζοντας την μουσική τους, αλλά και διασκευάζοντας βρετανική και αμερικανική σκηνή με ευλαβική σημασία στην λεπτομέρεια.

 

Line up

Φωνή: Αγγελική Ανδρίτσου
Κιθάρα/Πλήκτρα/Φωνή: Κώστας Θεοχάρης
Κιθάρα: Σταμάτης Χατζητσομπάνης
Μπάσο: Άκης Θεοχάρης
Τύμπανα: Λευτέρης Καφετζής

Links

Web: www.orora.gr
Facebook: www.facebook.com/ororaband
YouTube: www.youtube.com/user/ororaTV
Twitter: www.twitter.com/ororaband
ReverbNation: www.reverbnation.com/orora
JumpingFish: www.jumpingfish.gr/orora

Το album “Cruel & Magnificent” κυκλοφορεί σε όλα τα δισκοπωλεία από τη
Final Touch (distributed by Cobalt)

Mπορείτε να το παρακολουθήσετε και να ακούσετε το τραγούδι “Loss” στο παρακάτω
YouTube link: http://youtu.be/1I0GMA_qAiQ