You are currently viewing OCEAN MIND

OCEAN MIND


ocean mind


Ξεκινώντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μου πείτε πότε πήρατε την απόφαση να σχηματίσετε το γκρουπ

-Το γκρουπ σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2008 με σκοπό την ένωση μουσικών επιρροών μας,όπου μέσα από αυτήν την ένωση γεννήθηκε και το πρώτο μας άλμπουμ.

Μιλώντας για τις μουσικές σας επιρροές που θα σταθούμε περισσότερο?

– Γκρούπ που έχουμε μουσική συγγένεια είναι οι Queens of the Stone Age, The Cult, Danzig αλλά και Emerson,Lake & Palmer.

Η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο Alone We Walk Together We Fly. Μπορείτε να μας μιλήσετε λίγο για το ύφος των τραγουδιών αλλά και για τους συντελεστές της προσπάθειας ?

-Το ύφος των τραγουδιών κινείται ανάμεσα σε heavy rock/alternative φόρμες εμπλουτισμένα με ισχυρές δόσεις ψυχεδέλειας και prog rock.Πέρα απο εμάς τους τρεις,(Ζach, Peter , Lefty) παιχτικά βοήθησε και ο γκουρού της ηλεκτρονικής μουσικής Σεραφείμ Τσοτσόνης σ΄ένα τραγουδι του δίσκου.Η μίξη και το mastering έγιναν απο τον κιθαρίστα του γκρουπ, Πέτρο Πιερρακέα.


Από τις μέχρι τώρα ζωντανές σας εμφάνισες σας υπάρχουν κάποιες στιγμές που σας έρχονται πρώτες στο μυαλό?

-Υπάρχουν στιγμές πολλές αλλά θα αναφέρουμε ενδεικτικά το πρώτο live στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο,στο τραγούδι “Mushroom fever” όπου ο Zach είχε αφήσει τα πλήκτρα και έκανε performance χωρίς να το γνωρίζει κανείς μας βέβαια!..έκτοτε στις συναυλίες το τηρούμε.Mια psycho εκδοχή του Arthur Brown με συνδιασμό κινήσεων!


Πιστεύετε ότι το internet έχει βοηθήσει τα νέα συγκροτήματα?

-Εχει βοηθήσει σε κάποιο σημείο,αφού ο χρήστης internet πια μαθαίνει πολυ πιο έυκολα ένα γκρουπ.Eμείς προσωπικά είμαστε του μέτρου για να μην χαθεί το συναίσθημα.

Ο δρόμος για την ελληνική rock και metal σκηνή είναι μακρύς και δύσκολος. Υπάρχει η στήριξη που χρειάζεται από τα ΜΜΕ?

-Πέρα απο κάποια web-zines και ελάχιστα μουσικά περιοδικά,δυστιχώς δεν υπάρχει στήριξη σε αυτό που λέμε ελληνική rock και metal σκηνή.Το μουσικό status quo στην Ελλάδα μοιάζει με δικτατορία.Προωθούμε ότι θέλουμε, ανεξάρτητα αν είναι ποιοτικό η όχι, αρκεί να μας κάνει να σκεφτόμαστε λιγότερο,να αισθανόμαστε λιγότερο και να διασκεδάζουμε απλά χωρίς πολλά πολλά, μια κατανάλωση στυγνή.Αυτοί που έχουν τα μέσα χρόνια τώρα, είναι οι ίδιοι που μερικές φορές το παίζουν ρόκ για να είναι επαναστάτες του δήθεν.Δεν μας προκάλεσε καμιά εντύπωση πως ο Ζακ κόπηκε απο ντοκυμαντέρ της ΝΕΤ γιατί μιλούσε για το στίχο και τη σημασία του, όπως δε μας προκαλεί καμιά εντύπωση
πως δισκογραφική πολύ γνωστή στην Ελλάδα, θα μας έκανε διάσημους εν μια νυκτί
αν αλλάζαμε τον στίχο μας σε γλυκανάλατο ελληνικό.Υπάρχουν πολλά κωμικοτραγικά που συνέβησαν ως τώρα με την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.Πάντως νιώθουμε ντροπή και απογοήτευση την ίδια στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης συμβαίνει το αντίθετο.Αλλά και αυτό είναι θέμα παιδείας, κάτι που δεν υφίσταται σε αυτόν τον τόπο.

Αν κάποιος θέλει να βρει στοιχεία για σας στο διαδίκτυο υπάρχουν σχετικές σελίδες?

-Βεβαίως!Σημειώστε:

http://www.facebook.com/pages/OCEAN-MIND/140097386480
http://www.myspace.com/zachsoceanmind
http://www.jamwave.com/oceanmind
http://musicwave.gr/OCEANMIND
http://oceanmind.webs.com/
http://www.reverbnation.com/oceanmind
http://www.jumpingfish.gr/OCEANMIND
http://twitter.com/oceanmindband
http://www.youtube.com/user/spentas1
http://soundcloud.com/oceanmindband
http://numberonemusic.com/oceanmind/
http://www.purevolume.com/OceanMind
http://oceanmind.official.fm/
http://oceanmind.buzznet.com/user/


Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε για τα μελλοντικά σας σχέδια

-Aυτή την περίοδο γράφουμε τραγούδια για τον δεύτερο δίσκο, όπου θα είναι πιο straight rock ας το πούμε, βαρύ αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει “φορτωμένο” από εξτρά κιθάρες η πλήκτρα.Το ελπιδοφόρο είναι ότι αρκετές δισκογραφικές του εξωτερικού έχουν δείξει ενδιαφέρον.Φυσικά, μέσα στα μελλοντικά σχέδια είναι η εμφάνιση σε φεστιβάλ της Ευρώπης καθώς αρχίζουν να γίνονται οι σχετικές επαφές και βέβαια λάιβ λάιβ λάιβ!Ευχαριστούμε με τη σειρά μας κι εμείς το Rock and Roll και την προσπάθεια που κάνει να προβάλει γκρούπ από την ελληνική rock και metal σκηνή και ευχόμαστε καλή συνέχεια! Εις το επανιδείν!

Τζανιδάκης Κων/νος