You are currently viewing MONKEY MIND

MONKEY MIND


 • Καλησπέρα σας! Πώς είναι η κατάσταση για σας αυτή την περίοδο; Το να χαρακτηρίσει κάποιος ταραχώδη την τρέχουσα χρονιά θα ήταν λίγο, οπότε ελπίζω να έχουν ηρεμήσει κάπως τα πράγματα για σας σχετικά με την πανδημία και τα συνεχή lockdown!

Καλησπέρα. Δυστυχώς τα πράγματα εξακολουθούν να είναι αρκετά δύσκολακαι περίπλοκα. Ελπίζουμε για το καλύτερο όπως και όλος ο κόσμος, το συντομότερο δυνατό.

 • Σε ποια κατάσταση είναι η μπάντα αυτή τη στιγμή; Πολύ πρόσφατα κυκλοφορήσατε το “Upheaval” που φαίνεται να έχει πάρει πολύ καλές κριτικές στην Ελλάδα και ήδη ακούγεται και στο εξωτερικό αρκετά έντονα!

Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια. Η μπάντα δυστυχώς έχει περάσει μια περίοδο απραξίας λόγω της κατάστασης, την όποια ευτυχώς κάπως ισορροπά η προετοιμασία για την κυκλοφορία του άλμπουμ στις 23 Ιουλίου.

 • Με όλους αυτούς τους περιορισμούς και μην έχοντας την ευκαιρία να παίξετε live, πώς μένετε παραγωγικοί και από που αντλείτε έμπνευση αυτή την περίοδο; Πρόβες και διαδικασία σύνθεσης νέων κομματιών, μήπως;

Οι πρόβες δυστυχώς έχουν διακοπεί για κάποιο διάστημα, αλλα λόγω του γεγονότος ότι συνθέτουμε και ατομικά, ιδέες υπάρχουν οι οποίες μπορούν να αξιοποιηυόυν όταν με το καλό επιστρέψουμε στη δράση. Ιδέες φυσικά και νέα κομμάτια για το μέλλον υπήρχαν ακόμα και από την επόμενη μέρα της ηχογράφησης του αλμπουμ. 

 • Ευτυχώς, σαν MonkeyMind έχετε καλύψει αυτό το κενό διάστημα με τη φετινή κυκλοφορία σας. Μιλήστε μας λίγο για την κυκλοφορία αυτή και πώς προέκυψε η όλη ιδέα του «Breakdown»;

Ναι ευτυχώς οι ηχογραφήσεις και η επεξεργασία των τραγουδιών κάλυψαν κάπως αυτό το κενό. Το Breaκdown είναι ένα αλμπουμ το οποίο παρότι δεν γράφτηκε επί σκοπού και παρ’ότι τα τραγούδια γράφτηκαν προ πανδημίας, παραδόξως ταιριάζει πολύ στη σημερινή κατάσταση. Είναι ένα κατα βάση μελαγχολικό αλμπουμ, κυρίως στιχουργικά. Είναι από τις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις που τα ίδια σου τα τραγούδια σου ξαφνικά βγάζουν περισσότερο νόημα με κάποιες καταστάσεις, όπως ακριβώς μπορεί να συμβεί με τραγούδια άλλων καλλιτεχνών, άσχετα αν τα έχεις γράψει εσύ, ίσως λόγω κάποιων υποσεινήδητων σκέψεων και αναγκών οι οποίες δεν είναι τόσο έντονες τη δεδομένη στιγμή, είτε ακόμα και από καθαρά ποιητικη αδοία.

 • Μου άρεσε πάρα πολύ το “Upheaval». Σπουδαίο κομμάτι και με ενδιαφέροντες στίχους! Αλήθεια, από πού αντλήσατε έμπνευση για αυτούς; Κάποιο βίντεο στα σκαριά;

Το Upheaval είναι ένα κομμάτι το οποίο μιλά για την καθημερινή πάλη του κάθε ανθρώπου με τον εαυτό του, άλος περισσότερος και άλλος λιγότερο. Έμπνευση είναι απλά η συνηδητοποίση αυτής της πάλης. Οι στίχοι έχουν μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή μεταξύ αισιοδοξιας και απαισιοδοξίας, όπως ακριβώς συμβαίνει στο  μυαλό του μέσου ανθρώπου. Είναι ένα ρεαλιστικό τραγούδι και όχι διδαχτικό ή παρηγορητικό. Βίντεο έχει κυκλοφορήσει για το δεύτερο μας single, το Immunity (Ill never go under), με ένα μύνημα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων.

 • Αλήθεια, πέρα από τα  κομμάτια του άλμπουμ αφήσατε κάποια εκτός;  Ή υπήρχαν κάποια έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον;  Ολόκληρα τραγούδια ή δομές τραγουδιών;

Yπήρχαν ένα δύο κομμάτια τα οποία προτιμήθηκε να μην συμπεριληφθούν για διάφορους λόγους. Αυτά είναι φυσικά διαθέσιμα για πιο μετά, όπως και κάποια νέα τραγούδια και ιδέες που υπάρχουν.

 • Η παραγωγή του άλμπουμ σας ακούγεται πολύ φρέσκια και ζωντανή και αναρωτιέμαι αν είναι αποκλειστικά δουλειά του παραγωγού σας. Ποιοι ήταν όλοι οι συντελεστές συνθετικά και εκτελεστικά;

‘Ηταν μια ομαδική δουλειά, με τον πρώτο λόγο να έχει φυσικά ο παραγωγός μας Bill Graves, o oποίος σεβάστηκε απόλυτα τα θέλω μας και κράτησε πολυ καλά τις ισορροποίες. Συνθετικά χτίσαμε κυρίως σε καποιες ιδέες δικές μου (Αντρέας – κιθάρα), όμως ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι, είτε σε ότι έχει να κάνει με το όργανο για το οποίο ήταν ελεύθερος να παίξει οτι πιστεύει και ότι τον εκφράζει, είτε όσον αφορά καποια ριφφς ή μελοδικές αλλαγές πάνω στις original ιδέες. Στιχουργικά ήταν κυρίως δική μου ευθύνη. Επίσης να αναφέρω κσαι να ευχαριστήσω τον Μάρκο Παπαγεωργίου, mixing engineer και ιδιοκτήτη του στουντιο AV Playroom, όπου έγιναν οι ηχογραφήσεις.

 • Πιστεύετε ότι ένας παραγωγός είναι σαν ένα μέλος μιας μπάντας; Θα πρέπει να έχει αυτό το ρόλο ή θα πρέπει να αρκείται στα ηχητικά του καθήκοντα;

Θεωρώ ότι ένας παραγωγος πρέπει να βρίσκεται κάπου στη μέση. Πρέπει να έχει μια πολύ καλή σχεση με τη μπάντα και μουσικα και προσωπικά, αλλά να μπορεί να σκεφτεί και να δει τα πράγμσατα και σαν εξωτερικός παρατηρητής, ακόμα και σαν φαν. Η ισορροπία μεταξύ αυτών των δύο πιστεύω κάνει ένα παραγωγο καλύτερο και έχει ως αποτέλεσμα και καλύτερες δουλειές.

 • Αλήθεια, πώς νιώθετε τώρα λίγο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ; Θα αλλάζατε κάτι ή είστε απόλυτα ικανοποιημένοι;

Περιθώρια για αλλαγές και βελτίωση πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο η ανάγκη για το καλύτερο δυνατο αποτέλεσμα είναι εκεί. Αν δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη και η ανυσηχία ακόμα και μετά το τέλος των ηχογραφήσεων, ίσως να μην υπήρχε εξ’ αρχής. Όμως αυτό είναι διαφορετικό από το να αμφισβητείς τη δοθλειά σου, και σε καμία περίπτωση δεν το κάνουμε αυτό. Είμαστε ευχαριστημένποι κυρίως επειδή αυτό που ακούμε είμαστε εμείς και είναι αυθεντικό. Είναι ακριβώς αυτό που θα ακούσει κάποιος αν έρθει να μας δει ζωντανά.

 • Κάποια κατηγοριοποιούν τη μουσική σας σαν κλασικό alternativerock, ενώ άλλοι βλέπουν και άλλα στοιχεία μέσα. Πάντως σίγουρα είναι δουλειά με έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Που νομίζετε ότι βρίσκεται η αλήθεια;

Και οι δύο έχουν δίκιο. Θα έλεγα ότι ευρύτερα ανήκουμε στο χώρο τηε αναλλακτικής ροκ, αλλά όντως έχουμε στοιχεια και από άλλα είδη ροκ, ακόμα και μέταλ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι παίζουμε ότι μας αρέσει και ότι μας ακούεται ωραίο και αληθινό, χωρίς να κολλούμε σε είδη και κατηγοριοποιήσεις.

 • Πείτε μας 5 καλλιτέχνες/μπάντες  που σας έρχονται άμεσα στο μυαλό και πραγματικά υπεραγαπάτε.

Είναι πολλές και ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις. Θα σας πω 5 μπαντες που είναι κοινές και έχουν επηρεάσει περισσότερο τον ήχο μας. Είναι οι Metallica, οι Foo Fighters, oι Linkin Park, οι Αnathema και οι Soundgarden. Bλέπετε, όσο αφορά την προηγούμενη ερώτηση ότι τουλάχιστον δύο από τις πέντε δεν είναι alternative rock μπάντες.

 • Σίγουρα είστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνετε και σύντομα θα δείξετε και την αξία σας πάνω στη σκηνή. Καλή τύχη με το σχήμα και ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που αφιερώσατε σε αυτή τη συνέντευξη!

Eμεις ευχαριστούμε για την ευκαιρία και το ενδιαφέρον. Θα θέλαμε να ευχηθούμε πάνω από όλα υγεία και προσοχή για να είμαστε όλοι μαζί πίσω σε αυτά που αγαπάμε.

 

https://www.facebook.com/monkeymindbandcy

https://www.reverbnation.com/monkeymind

https://soundcloud.com/monkeymindcy

https://www.youtube.com/channel/UCaURRmo8hwEvKz_MIGhemnA

https://open.spotify.com/artist/4l8liy2cJyRbhI3To7CfAQ

 

“Immunity (I’ll never go under)” – Video clip

https://www.youtube.com/watch?v=b9c-d8YbP60

 

UPHEAVAL – OFFICIAL LYRICS VIDEO

https://youtu.be/C-wUZGSOpCg