You are currently viewing MINOR MINE

MINOR MINE


minor mine


Καλησπέρα παιδιά. Πότε πήρατε την απόφαση να φτιάξετε τους Minor Mine?

Ξεκινήσαμε να παίζουμε από  το φθινόπωρο του 2007. Βέβαια όλοι μας παίζαμε σε διάφορες μπάντες της Θεσσαλονίκης από τη δεκαετία του ’90.

 
 

Τα προσωπικά σας ακούσματα που κινούνται?

Σε ένα μεγάλο φάσμα της μουσικής παραγωγής των τελευταίων εξήντα χρόνων. Από τα roots, country blues, rock’n’roll στα garage και την ψυχεδέλεια των 60’s το πανκ και το μετα-πανκ, την πειραματική μουσική.

 
 

Στην πρώτη σας δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο ΄΄Where They Go΄΄ υπάρχουν επιρροές από folk, post punk αλλά και ψυχεδέλεια. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτή τη δουλειά?

Πράγματι το ύφος της μουσικής μας δεν θα μπορούσε να απέχει πολύ  από τα ερεθίσματα και τις προτιμήσεις που έχουμε. Το “Where They Go” είναι μια συλλογή από δέκα τραγούδια μας τα οποία σε κάποιο κόσμο που παρακολουθεί τις συναυλίες μας ήταν ήδη γνωστά. Από την αρχή όταν μπήκαμε στο στούντιο κύριο μέλημα ήταν να βγει  περισσότερο η αίσθηση της ζωντανής εμφάνισης παρά να γίνει «υπερπαραγωγή» με δεκάδες κανάλια και στουντιακά  εφε.

 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για ένα νέο συγκρότημα να βγάζει ένα δίσκο με δικά του έξοδα, στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις?

Θέλαμε να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε  το άλμπουμ μόνοι μας όπως θέλαμε με τους δικούς μας όρους και χρόνους.  Τα έξοδα είναι πάντα ένα ζήτημα, αλλά όταν είσαι αποφασισμένος να διαχειριστείς μόνος σου το προϊόν της δουλειάς σου, κανένα κόστος δεν θα σου σταθεί εμπόδιο.


Έχετε παίξει μαζί με σημαντικά ονόματα όπως είναι οι Tuxedomoon, Murder by Death, Peter Murphy και Savage Republic, αποκομίζοντας σίγουρα πολλές εμπειρίες. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας απ΄ όλα αυτά τα live?

Ήταν τέσσερις διαφορετικές και ξεχωριστές βραδιές. Με τους Murder by Death  είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε backstage πολύ ώρα για τις καθημερινότητες μας. Βέβαια αυτοί ζούνε από αυτή τη δουλειά. Είναι τις περισσότερες μέρες του χρόνου στο δρόμο. Ωστόσο δεν τους έλειπε η όρεξη για κουβέντα και κέφι. Επίσης δεν θα ξεχάσουμε τη συνάντηση με τους Savage Republic, μια μπάντα που θαυμάζαμε από παλιά. Κρίμα που δεν θα ξανάρθουν (με την ίδια σύνθεση τουλάχιστον).

 

Το internet πόσο συνδράμει θετικά στην προσπάθεια σας και πόσο μπορεί να είναι ανασταλτικός παράγοντας?

Από τη μία ετοιμάζεις ένα τραγούδι και σου δίνεται η δυνατότητα να το εκθέσεις στην παγκόσμια κοινότητα. Έχει ενδιαφέρον. Από την άλλη ο ακροατής προτού σε δει ζωντανά, έχει επισκεφτεί την ιστοσελίδα σου, ακούει τα τραγούδια σου στο Myspace, σε βλέπει στο YouTube και στο φινάλε δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης. Χάνεται η μαγεία της σκηνής. Αυτό το βιώνουμε και εμείς ως θεατές. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η υπερσυσσώρευση της πληροφορίας δεν μας κάνει πλουσιότερους συναισθηματικά.


Πως βλέπετε την ελληνική rock σκηνή σήμερα?

Υπάρχουν πολλές και καλές προσπάθειες από μπάντες σε όλο το φάσμα της ροκ μουσικής. Οι «παλιοί» έγιναν καλύτεροι και τα νέα παιδιά ξεκινάνε με περισσότερο κέφι με  καλύτερες υποδομές. Το θετικό είναι ότι ο θεσμός  του Do It Yourself εδραιώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα μας και μάλιστα με ποιότητα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις δουλειές των ανεξάρτητων ή πολυεθνικών labels.

 
 

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον.

Σίγουρα περισσότερες συναυλίες εκτός Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας και μετά ξανά στο στούντιο για να γράψουμε το δεύτερο άλμπουμ που από υλικό είναι σχεδόν έτοιμο.

 

Ευχαριστούμε!

Τζανιδάκης Κων/νος