You are currently viewing LEXICON PROJECT

LEXICON PROJECT


lexicon


Ξεκινώντας την κουβέντα μας θα ήθελα να μου πείτε πότε ξεκινήσατε την πορεία σας και τι έπαιξε ρόλο στο να πάρετε αυτή την απόφαση

Ξεκινήσαμε το 2008 ηχογραφώντας τραγούδια τα οποία αποτέλεσαν και το υλικό του πρώτου μας δίσκου.  Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι ζωντανές εμφανίσεις. Αφορμή για αυτήν την αφετηρία ήταν τα κοινά μας μουσικά ακούσματα και αισθητική καθώς και η καλή επικοινωνία μεταξύ μας. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την υποστήριξη του παραγωγού μας ο οποίος μας παρείχε τους πόρους και τα μέσα που χρειάστηκαν.

Ποια είναι τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα και οι αγαπημένους σας καλλιτέχνες?

Δεδομένου ότι μεγαλώσαμε στα 90’s ακούσαμε αρκετά NIRVANA, PEARL JAM και κυρίως Brit Pop σκηνή, BLUR, OASIS κλπ. Πέρα απ’ αυτά, αγαπάμε τους BEATLES, τους KINKS, τους PINK FLOYD, καλύτερα όμως να μη συνεχίσουμε να παραθέτουμε συγκροτήματα και καλλιτέχνες γιατί ο κατάλογος είναι μακρύς και καλύπτει ευρύ φάσμα μουσικών ακουσμάτων.

Η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο το όνομα του γκρουπ έχει ήδη κυκλοφορήσει . Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο για το ύφος των τραγουδιών αλλά και για τους συντελεστές του δίσκου?

Τα τραγούδια μας έχουν ελληνικούς στίχους, pop φόρμα και κιθαριστικό κυρίως ήχο. Τα κομμάτια μας επικεντρώνονται στην ανθρώπινα συναισθήματα, όπως βιώνονται  μέσω του έρωτα, της απώλειας και της επιθυμίας. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τραγούδια ατομικής ψυχολογίας. Όσον αφορά τους συντελεστές του δίσκου, οφείλουμε να αναφέρουμε τον άνθρωπο που μας στήριξε στο ξεκίνημα, τον παραγωγό μας Παναγιώτη Μουζάκη και την Musicom , τον παραγωγό-ηχολήπτη-μουσικό Βαγγέλη Καραπέτρο, τον υπεύθυνο για τις υπέροχες φωτογραφίες του artwork Βασίλη Δημόπουλο και την δισκογραφική μας εταιρία Warner Music

Το νέο σας τραγούδι “Ας κάνουμε τη νύχτα μέρα” συνοδεύεται  από ένα αρκετά ερωτικό video clip. Ποίο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στον κόσμο?

Να ξεπεράσουμε την αποξένωση και την απομόνωση μέσω του έρωτα.

Έχετε κανονίσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για τη χειμερινή σεζόν ?

Από Παρασκευή 15 Οκτώβρη θα είμαστε στη μουσική σκηνή « Δίπλα στο ποτάμι» μαζί με το Μίλτο Πασχαλίδη για τρία Παρασκευοσάββατα. Από το Νοέμβρη θα είμαστε κάθε Τρίτη στο «Σταυρό του Νότου», παρέα με τη Joanna Drigo. Θα ακολουθήσουν εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη και την επαρχία, όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί από  το facebook και το myspace μας, καθώς και από το www.musicom.gr.

Υπάρχουν κάποιες χαρακτηριστικές στιγμές (ευχάριστες ή δυσάρεστες) που ξεχωρίζετε από τις συναυλίες που έχετε δώσει μέχρι τώρα?

Ευτυχώς έχουμε να θυμόμαστε αρκετές ευχάριστες στιγμές στις συναυλίες μας οι οποίες περιλαμβάνουν από την πλάκα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, μέχρι την ανταπόκριση του κόσμου σε αρκετές απ’ αυτές. Επίσης χαρήκαμε τη συνεργασία μας με αρκετούς καλλιτέχνες και τη θερμή φιλοξενία σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας. Οι δυσάρεστες έχουν να κάνουν κυρίως με τεχνικά και οργανωτικά θέματα που δυσκολεύουν τη δουλειά μας(προτιμάμε να μην τα αναφέρουμε!)

Πόσο πιο εύκολα ή πιο δύσκολα θα ήταν για σας τα πράγματα αν το internet δεν είχε τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας?

Το Internet σίγουρα παρέχει πολλές ευκολίες, τόσο στην επικοινωνία όσο και στην πληροφόρηση. Για ένα μουσικό αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε πράγματα όπως η δυνατότητα να μοιραστεί τα έργα του χωρίς κόστος, να διαφημιστεί, να κοινοποιήσει απόψεις και αντίστοιχα να έχει πρόσβαση στα έργα άλλων καλλιτεχνών, σε ηλεκτρονικά μαθήματα μουσικής καθώς και στην αγορά μουσικών οργάνων. Κανένας δεν θα πρέπει να αγνοεί όμως τον κίνδυνο της υπέρ-πληροφόρησης η οποία καμιά φορά οδηγεί σε σύγχυση και αδυναμία να ξεχωρίσει κανείς τα διαμάντια από τα σκουπίδια.

Πως βλέπετε την ελληνική rock σκηνή σήμερα ?

Όπως πάντα υπάρχουν πολύ καλές μπάντες, η αλήθεια είναι όμως ότι στερούμαστε μιας σκηνής με την έννοια που θέτεις την ερώτηση. Παρ’ όλο που όλοι επιζητούν και καταφεύγουν στις συνεργασίες ο καθένας επί της ουσίας πορεύεται μόνος του χωρίς να υπάρχει ένα ρεύμα απ’ το οποίο θα επωφεληθούν όλοι. Η κατάσταση αυτή αντικατοπτρίζει τη γενικότερη έλλειψη ενότητας που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε  αν σχεδιάζετε κάτι για το άμεσο μέλλον

Εκτός απ’ τις εμφανίσεις που προαναφέραμε, μόλις τελειώσαμε τα γυρίσματα και είμαστε στη φάση του μοντάζ του video clip για το τραγούδι «Χειμώνας». Επίσης  σκοπεύουμε σύντομα να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις για το δεύτερο μας δίσκο.

Τζανιδάκης Κώστας