You are currently viewing LENNEROCKERS (INGE KOCH)

LENNEROCKERS (INGE KOCH)


 

4 lennerockers

In English

 

Ξεκινήσατε στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μαζί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες που έφεραν και πάλι το rock’ n ‘roll στην επικαιρότητα. Πως πήρατε την απόφαση να φτιάξετε το γκρουπ?

Την εποχή που οι Matchbox , Shakin`Stevens και οι StrayCats σκαρφάλωναν στα charts στη Γερμανία, ο αδελφός μου και εγώ αποφασίσαμε, μαζί με μερικούς φίλους, να ξεκινήσουμε τη μπάντα μόνο για διασκέδαση.

 

Ποιες ήταν οι πρώτες σας μουσικές επιρροές?

Οι πρώτες μουσικές μας επιρροές ήταν οι καλλιτέχνες που αναφέρθηκαν προηγουμένως,  συν τους Crazy Cavan `n` the Rhythm Rockers και φυσικά από τη δεκαετία του ‘50,  καλλιτέχνες όπως  ο Jerry Lee Lewis, ο Johnny Cash, ο Elvis και ο Hank Williams.

 

Έχετε παίξει ζωντανά σε πολλές χώρες. Υπάρχουν κάποιες συναυλίες που έχουν μείνει με ιδιαίτερο τρόπο στη μνήμη σας?

3) Μια πολύ ιδιαίτερη πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2001, σε ένα αεροπλάνο με 237 οπαδούς σε μια πτήση προς Μαγιόρκα. Καταφέραμε να μπούμε στη γερμανική έκδοση του βιβλίου  «Guinnes World Records” – βιβλίο (σελίδα 258) με την υψηλότερη παράσταση  Rock`n`Roll – που έγινε  ποτέ. Παίξαμε περίπου 30 λεπτά στα 11948,16 m πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Μεγάλη διασκέδαση και χαρά, μπορώ να σας πω!

 

3 lennerockers

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στη Γερμανία σχετικά με τη rock’ n’ roll μουσική?

Δε  διαμαρτυρόμαστε , αλλά αν το Rock`n`Roll παιζόταν σε  περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς στη  Γερμανία, θα μπορούσε να φθάσει σε πολύ περισσότερους ανθρώπους η μουσική μας. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα, ότι εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν πραγματικές Rock`n`Roll – μπάντες τριγύρω.

 

Έχετε προγραμματίσει κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στο  άμεσο μέλλον?

Είμαστε σε περιοδεία για 31 χρόνια και ποτέ δεν είχαμε ένα διάλειμμα. Έχουμε δώσει πάνω από 2500 παραστάσεις και έχουν ήδη προγραμματιστεί 55 συναυλίες για το τρέχον έτος. Ελπίζουμε να σας δούμε κάπου!

 

lennerockers

 

Έχετε μία μεγάλη δισκογραφική πορεία από το 1986 μέχρι σήμερα. Ξεχωρίζετε κάποιους ς δίσκους σαν σταθμό στη καριέρα σας?

 Πιστεύω ότι ο δίσκος ορόσημο στην καριέρα μας ήταν το άλμπουμ “Wild Wild Wild”. Κυκλοφόρησε το 1995, ήταν το πρώτο μας CD ως πλήρη επαγγελματική Rock`n`Roll – μπάντα και περιείχε το Hit μας “High Class Lady”. Ο αδελφός μου το έγραψε, και αυτό μας άνοιξε πολλές πόρτες. Το τραγούδι μπήκε στα βρετανικά Rock`n`Roll – clubς σαν θύελλα, έγινε μια τεράστια χορευτική επιτυχία, πήγε στο Βέλγιο και στην Ολλανδία και πολλές μπάντες το διασκεύασαν.

 

Φέτος κυκλοφόρησε το άλμπουμ  ΄΄The Lennerockers and Friends΄΄. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια?

Βεβαίως. Μας πήρε 25 χρόνια για να το κάνουμε διπλό – CD, όπως μπορείτε να πάρετε τώρα από την AGR Television Records. Βρεθήκαμε με  πολλούς φανταστικούς καλλιτέχνες περιοδεύοντας στη Γερμανία όπως και σε άλλες χώρες και γίναμε φίλοι με αυτούς όλα αυτά τα χρόνια. Γι ‘αυτό και αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε μερικά μεγάλα τραγούδια με πραγματικούς θρύλους όπως οι Charlie Gracie , Rose Maddox . Johnny Carroll , Ray Campi , Freddie Fingers Lee , Graham Fenton και πολλοί άλλοι.

 

Τι σημαίνει για εσάς rock’ n’ roll και πως αισθάνεστε όταν παίζετε  αυτή τη μουσική?

8) Εκτός από την οικογένειά μου το Rock`n`Roll IST είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Είναι περισσότερο από μουσική, είναι τρόπος ζωής. Έχουμε 3 κλασικά αυτοκίνητα και μια Harley Davidson –ως μπάντα. Συλλέγουμε βανίλια -και τα ακούμε στο `59 Rock Ola Jukebox μας.! Σε off-ημερομηνίες οδηγούμε κάπου και ακούμε άλλες Rock`n’ Roll μπάντες. Εμείς απλά δεν το χορταίνουμε, υποθέτω. Και τι αισθανόμαστε παίζοντας αυτή τη μουσική; Ξοδεύουμε ώρες οδήγησης, και ώρες να εγκαταστήσουμε τον εξοπλισμό, αλλά την ώρα του Show, νιώθοντας το ρυθμό και κοιτάζοντας εκατοντάδες χαμογελαστά πρόσωπα μπροστά στη σκηνή, νιώθουμε ότι  αξίζει όλη η σκληρή δουλειά, κάθε φορά  ξανά και ξανά. Έτσι, θα συνεχίσουμε να ροκάρουμε όσο μπορούμε.

 

2 lennerockers

 

Που μπορούμε να σας βρούμε στο διαδίκτυο?

Μπορείτενα μας βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.lennerockers.de, καθώς επίσης στο facebook κια το youtube.


Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Και ‘μεις ευχαριστούμε και ελπίζω να τα πούμε και από κοντά


Τζανιδάκης Κων/νος

Επιμέλεια μετάφρασης Παξιμάδη Ελένη