Οι «Δρόμοι της Κούβας» … …οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!!

ΜΟΥΣΙΚΑ ΝΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι «Δρόμοι της Κούβας» …
…οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!!

To Latin Party…συνεχίζεται!!

•    Τα «Calles De Cuba»(Κάγιες ντε Κούμπα/μτφ. Οι Δρόμοι της Κούβας)  – ο βασικός άξονας του πρόσφατου και πολύ επιτυχημένου 1ου Cuba Festival – «ξεχύνονται» σε επιλεγμένους χώρους  στην Ελλάδα!
•    Πάντα με  την πολύτιμη βοήθεια και  υποστήριξη  της Πρεσβείας  της Κούβας.

ΔΕΥΤΕΡΗ  ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ …ΣΤΑΣΗ!

CALLES DE CUBA στο Φλαbaraki!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΦλαBaraki…
by the Blue

Calles De Cuba
IVAN LOPEZ ,
OMAR CUESTA (EL PANTERA) ,
ODALIS PALMA,
CARLOS MENENDEZ,
YILIAM FERNANDEZ QUESADA ,
DJ ACEBES
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7Μ.Μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-6949 202 470

Χαρακτηρίστηκε ως ένα πολύ εντυπωσιακό μουσικό-χορευτικό δρώμενο. Ένα διαφορετικό πολιτιστικό τριήμερο που ήθελε να μας «μυήσει» στην Κουβανέζικη παράδοση και φιλοσοφία αλλά  και να  παρασύρει τους λάτρεις –και μη – του είδους σε  εκρηκτικούς χορευτικούς ρυθμούς.  Αυτό ήταν το 1ο Cuba Festival.  Ένα τριήμερο φεστιβάλ που κέρδισε την αγάπη και την εμπιστοσύνη των 3000 -και πλέον- ατόμων που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις στην τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ στο Προπονητικό Κέντρο Baseball στο Ελληνικό, ενώ εξίσου πολλοί ήταν και εκείνοι που βρέθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες της διοργάνωσης,  στις εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, για μια πρώτη γεύση «από Κούβα».
  Το 1Ο Cuba Festival  πραγματοποίησε τις εκδηλώσεις του με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Κούβας!

Το εν λόγω Φεστιβάλ κατάφερε να ανεβάσει αρκετά τη «θερμοκρασία» του κεφιού και της διασκέδασης! Και είναι ώρα οι Κουβανέζικοι ρυθμοί να «παρασύρουν» ακόμη πιο πολλούς φίλους στην περιφέρεια-πάντα στο πλαίσιο των παραλλήλων εκδηλώσεων του 1ου Cuba Festival. Με ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο που θα αποτελείται από γνώστες αυτού του ρυθμού!
 Με τους εκρηκτικούς Baclava Cubano ένα συγκρότημα που «έκλεψε» τις εντυπώσεις με την ερμηνεία των τραγουδιών με κεντρικό πρόσωπο τη Κουβανή τραγουδίστρια Mayte Muñoz Oviedo. Με τους  Omar Cuesta (El Pantera)  τον DJ El General και την Yiliam Fernandez Quesada που θέλουν –όσο τίποτε άλλο!!- να μας «μυήσουν» στους Κουβανέζικους χορούς Son, Mambo, Cha cha cha και Rueda Casinο  τα  calles de cuba έχουν  ένα και μόνο στόχο. .. Να ανεβάσουν τη «θερμοκρασία» της διασκέδασης και να  «μυήσουν» όλο τον κόσμο  στους πιο καυτούς κουβανέζικους ρυθμούς!
Ένα είναι γεγονός γι αυτό το καλοκαίρι.  Ότι θα «κλείσει» πολύ ρυθμικά και σε μια λάτιν ατμόσφαιρα. Με πολύ λίγα λόγια…θα γίνει της Κούβας!!
Αν , λοιπόν, σας έπιασαν «για τα καλά» οι ζέστες και –είτε λόγω των (δύσκολων ομολογουμένως!) ημερών ή λόγω ζωηρής ιδιοσυγκρασίας- αισθάνεστε την ανάγκη για μουσικοχορευτική εκτόνωση, τότε καλό θα ήταν να σημειώστε στο ημερολόγιό σας τα πιο «καυτά» καλοκαιρινά  ραντεβού. Διότι οι «Δρόμοι της Κούβας»(Calles De Cuba) –πλέον- …οδηγούν σε όλη την Ελλάδα!  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ:

Calles De Cuba
IVAN LOPEZ ,
OMAR CUESTA (EL PANTERA) ,
ODALIS PALMA,
CARLOS MENENDEZ,
YILIAM FERNANDEZ QUESADA ,
DJ ACEBES

ΔΕΥΤΕΡΗ  ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗ …ΣΤΑΣΗ!

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΛΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΛΟΥΤΡΑΚΙ

ΦλαBaraki…
by the Blue

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 7Μ.Μ.
Είσοδος ελεύθερη
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-6949 202 470

VIDEO LINKS:
http://www.youtube.com/watch?v=0jY7Lp2newA&;feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=VBoKzyyvV7E
http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-2-204677.html
http://www.facebookvideodown.com/-calles-de-cuba-en-atenas-1-204671.html
Facebook Group:
http://www.facebook.com/events/156866997770937/
https://www.facebook.com/CUBAFESTIVAL

IVAN LOPEZ
Ο Ivan Lopez θεωρείται ένας από τους καλύτερους Κουβανούς καθηγητές χορού και χορογράφους που ζουν στην Ελλάδα όπου πρόκειται να μας μεταφέρει τις γνώσεις του στην μεγάλη μας γιορτή ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Calles De Cuba και των χορευτικών δρώμενων που διεξήχθηκαν  στο 1Ο Cuba Festival
Χορευτής, χορογράφος και καθηγητής χορού.
Γεννήθηκε στο Isla de la Juventud της Κούβα. Καθώς ήταν παιδί υπερκινητικό και δραστήριο, η μητέρα του αποφάσισε να διοχετεύσει όλη αυτή την ενεργητικότητά του σε κάτι δημιουργικό κι έτσι τον έστρεψε σε μαθήματα χορού από την ηλικία των τεσσάρων ετών.
Πολύ σύντομα εκδήλωσε την ιδιαίτερη κλίση του και σε ηλικία έντεκα ετών έγινε δεκτός στην Κρατική Ακαδημία Τεχνών στην οποία σπούδασε κυρίως danza contemporanea πλάι στον Leonel Bousa. Μεγάλο μέρος των σπουδών του το αφιέρωσε στη μελέτη των παραδοσιακών χορών της χώρας του (son -πρόκειται για τη λεγόμενη salsa-, cha cha cha, mambo, rumba, columbia, yambu, orishas και danzon που είναι και ο εθνικός χορός της Κούβα. Σημαντικό επίσης τμήμα των σπουδών του καταλαμβάνουν οι αφροκουβανέζικοι χοροί που συνιστούν άλλωστε τη βάση και τις ρίζες της κουβανέζικης κουλτούρας.
Έχει συμμετέχει σε παραστάσεις και περιοδείες με επαγγελματικές κουβανέζικες ομάδες χορού κι έχει ακόμη παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια για πολλά είδη χορών, κυρίως jazz στην Κούβα και στο εξωτερικό. Επιπλέον έχει σπουδάσει θέατρο, μουσική (congas, με τον Tomas Calzada), διδασκαλία, μεθοδολογία και ψυχολογία χορού.
Από το 2004 που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα, συμμετέχει σε μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις, σε σεμινάρια και διεθνή festival που οργανώνονται στη χώρα μας. Μάλιστα από το 2006 συνεργάζεται με το διεθνούς αναγνώρισης μουσικό Rene Soler Perdaza ο οποίος φέτος  απέκτησε μια θέση στο Salon de la Fama de Miami. Ωστόσο βασικό του μέλημα αποτελεί να διδάξει και να μεταδώσει τις γνώσεις και το πάθος του για τους παραδοσιακούς χορούς της Κούβα.

OMAR CUESTA (EL PANTERA)

Ο Οmar Cuesta έχει γεννηθεί στη Havana της Cuba.
Από 12 χρονών ξεκίνησε το σχολείο εθνικών τεχνών, Escuela Nacional de Artes. Απο τα 18 του χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνει διάφορα γκρουπ παραδοσιακά από χορούς κουβανέζικους όπως rumba, guaguanco και florcloricos, σε ξενοδοχεία και clubs, στο hotel Miramar, Kolih, Habana Libre, Ocidental Miramar και άλλα γνωστά ξενοδοχεία. Επίσης στα clubs Casa de la Far, El Mella, La Concha, La Tropical.
Το 1986 ταξίδεψε στο Μεξικό με το συγκρότημα Imagen Latina, ύστερα πήγε Καναδά, στη συνέχεια στην Ισπανία ώσπου κατέληξε στην Ελλάδα το 2002.
Στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Palenque, το Enzzo de Cuba, και το Cubanita ως μέλος του συγκροτήματος Imagen Latina, και διδάσκει κουβανέζικους χορούς, salsa, cha cha cha, merengue, bachata, reggaeton και rueda de casino

ODALIS PALMA
H Odalis Palma είναι μια από τις πιο χαρισματικές κουβανές τραγουδίστριες που έχουν ζουν στην Ελλάδα και η ερμηνεία της καθηλώνει το κονό σε κάθε της εμφάνιση
 Εχει σπουδάσει φωνητική στην Εθνική Ακαδημία Καλλών Τεχνών της Κούβας και  έχει διδαχθεί τον χορό στην Εθνική Σχολή Χορού στην Αβάνα  της Κούβας   
 Η Odalis Palma στα Calles de Cuba μας ταξιδεύει με την υπέροχη φωνή της στην αγαπημένη μας Cuba συνοδευόμενη από τους μαγικούς ήχους στα κρουστά των Carloς Menendez  & Ivan Lopez!  

CARLOS MENENDEZ
Ο Carlos Menendez είναι ο σημαντικότερος κουβανός percussionist που ζεί στην Ελλάδα και συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες εκδηλώσεις που αφορούν τον πολιτισμό της Κούβας
Εξαιρετικός κρουστός έχει μάθει από μικρός τα μυστικά της latin Jazz μουσικής σκηνής ενώ παράλληλα διδάσκει και παρουσιάζει  όσο λίγοι την μουσική της Santeria που αποτελεί την παραδοσιακή μουσική της Κούβας που μετέφεραν οι Yoruba από tην Δυτική Αφρική τον 17ο αιώνα

YILIAM FERNANDEZ QUESADA

Η Κουβανή χορεύτρια χορογράφος Yiliam Fernandez Quesada μεταδίδει στο κοινό τις εξαιρετικές τις γνώσεις της στους κουβανέζικους χορούς κερδίζοντας τον θαυμασμό όλων με την τεχνική της.
Γεννήθηκε στο Cienfuegos της Κούβας σπούδασε στην εθνική ακαδημία χορού της Κούβας και μεγάλωσε μέσα σε μουσική οικογένεια καθώς σχεδόν όλα τα μέλη της αποτελούνται από εξαιρετικούς μουσικούς κάτι που την βοήθησε να γνωρίσει από μικρή την έννοια του ρυθμού και των παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων χορών της Κούβας!!

DJ ACEBES

Στα Calles de Cuba ο DJ Acebes μας μεταφέρει τις μουσικές του γνώσεις και εμπειρίες ως εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής του Cuba Festival και Calles de Cuba καθώς και της συνεργάσίας του στην Ελλάδα, με το μεγαλύτερο κουβανέζικο μουσικό συγκρότημα στον πλανήτη τους θρυλικούς Buena Vista Social Club!!
Εκτός των Cuba Festival – Calles de Cuba – Buena Vista Social Club ο DJ Acebes ήταν ο εμπνευστής και υπεύθυνος παραγωγής των πολύ επιτυχημένων Mama Africa Art Festival & Street Parade Events που πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το 2006-2007-2009 και τα παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές
Επίσης έχει οργανώσει συναυλίες με πολύ σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως :
Alpha Blondy, Easy Star All Stars, Majek Fashek, Zion Train, Omar Faruk Tekbilek, Dub Incorporation, Ξύλινα Σπαθιά  κ.α.