KollektivA

KollektivA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη KollektivA
στον Άγγελο Παπαπετρίδη

1.    Πρώτη συναυλία που παρακολουθήσατε;
Ας πούμε για την πρώτη heavy metal συναυλία που είδαμε, που είναι αυτή που μας στιγμάτισε. Ήταν οι  Iron Maiden το 1995 στο Περιστέρι. Τι να λέμε τώρα…. αποκάλυψη στην εφηβεία μας. Και σκέψου μιλάμε για την πιο αδύναμη περίοδο των Maiden. Τρομάζω στην ιδέα του τι πάθανε που τους είδανε πρώτη φορά το 1988 στη N. Φιλαδέλφια!

2.    Πως βλέπετε την πορεία της Hard rock/ Metal σκηνής που εκπροσωπείτε μέχρι και σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό;
Γενικά ο σκληρός ήχος τόσο εκτός όσο και εντός δείχνει να διανύει μια δημιουργική φάση. Η αλήθεια πάντως είναι ότι τον ρόλο της ατμομηχανής παίζουνε ακόμα τα μεγάλα κλασικά ονόματα του παρελθόντος που ομολογουμένως δείχνουν να βρίσκονται σε φόρμα και να εναρμονίζονται καλά με το momentum της εποχής. Είναι κομβικής σημασίας το ζήτημα τόσο της συνέχειας και διαδοχής με σχήματα αντίστοιχου καλλιτεχνικού και εμπορικού βεληνεκούς, όσο και της αναζήτησης πιο ρηξικέλευθων επιλογών που διατηρούν την «επικινδυνότητα» του σκληρού ήχου. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό σήμερα ένας πιτσιρικάς το βρίσκει σε άλλα μουσικά είδη.    

3.    Πείτε μας λίγα λόγια για τον καινούργιο δίσκο, τρίτος κατά σειρά, που πρόκειται να παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Κύτταρο 16 Δεκεμβρίου.
Το καινούριο μας album έχει τίτλο Σύρματα και είναι ένα ευθύ rock’ n’ roll album γεμάτο άμεσα και δυνατά τραγούδια. Είναι σίγουρα o πιο “in your face” δίσκος που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Επιλέξαμε να αφεθούμε να λειτουργήσουμε αυθόρμητα και παρορμητικά τόσο στη σύνθεση όσο και στην ηχογράφηση του δίσκου. Να τεστάρουμε τη χημεία μας. Το τεστ ήταν πετυχημένο!

4.    Studio ή live;
Το κάθε ένα έχει τη χάρη του, ας δεχτούμε όμως ότι η πεμπτουσία του rock ’n’ roll είναι πάνω στη σκηνή.

5.    Ζει το Rock and Roll? Θα συνεχίσει αν ναι;
Έλα ρε παιδιά αυτά είναι λυμένα από τότε που η γοργόνα απεύθυνε το αντίστοιχο γνωστό ερώτημα στου ναυτικούς! Το αίμα νερό δε γίνεται!

6.    Υφέρπει τελικά μια άτυπη κόντρα μεταξύ αγγλόφωνου και ελληνόφωνου rock ήχου κι αν ναι γιατί;
Στη δική μας την αντίληψη είναι γελοία οποιαδήποτε αντιπαράθεση ή κόντρα ανάμεσα στον ελληνόφωνο και τον αγγλόφωνο ήχο και πολύ περισσότερο ανάμεσα στις μπάντες που κάνουν τη μία ή την άλλη επιλογή. Έχουμε την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει σε σημαντικό βαθμό ξεπεράσει τέτοιους διαχωρισμούς. Σε κάθε περίπτωση μόνο θετική επίδραση μπορεί να έχει η επιτυχία σχημάτων στο σύνολο της σκηνής.

7.    Ποιες αγγλόφωνες Ελληνικές μπάντες ξεχωρίζετε;
Θα λέγαμε τους Rotting Christ χωρίς να εξηγήσουμε και πολλά και τους 30 milliAmpere που παίζουν μαζί μας στο Κύτταρο στις 16/12, καθώς είναι ένα από πιο ενδιαφέροντα και ευφυή αγγλόφωνα σχήματα που παίζουν αυτή την περίοδο.

8.    Τι να περιμένουμε στο live στις 16 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο;
Το πιο ορμητικό live που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα γεμάτο από τραγούδια από το καινούριο μας album και παλιότερα κλασικά τραγούδια Kollektiva που κάθε φορά δημιουργούν αυτήν την εκρηκτική ατμόσφαιρα στις συναυλίες μας. Φυσικά δε θα λείψουν και οι εκπλήξεις.