You are currently viewing KIRIAKOS GP

KIRIAKOS GP


Καλησπέρα Κυριάκο και καλώς ήλθες στο rockandrol.gr. Στο ξεκίνημα της κουβέντας μας θα ήθελα να μας πεις πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική και ποιες ήταν οι πρώτες σου επιρροές.

Καλησπέρα Κώστα! Καλώς σας βρήκα στο rockandroll.gr. Ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές σε ηλικία 8 ετών με την κλασική κιθάρα. Σε ηλικία 11 ετών άκουσα το Smooth του Carlos Santana και από εκείνη τη στιγμή άρχισα να κλείνω περισσότερο προς τον ηλεκτρικό ήχο. Έτσι ξεκίνησα να ασχολούμαι και με την ηλεκτρική κιθάρα με πρώτα ακούσματα συγκροτήματα όπως Black Sabbath, Iron Maiden, Metallica, Led Zeppelin, Deep Purple, Van Halen κτλ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι από το επερχόμενο ομότιτλο άλμπουμ ”FutureVision’’. Πες μας λίγα λόγια γιαυτό αλλά και για το πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Marcus Siepen των Blind Guardian και Demons and Wizards.

Ο Μarcus όπως πολύ σωστά είπες παίζει κιθάρα στους Blind Guardian και μπάσο στους Demons and Wizards. Γνωριστήκαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από τα social media και δεδομένου της αμοιβαίας εκτίμησης προέκυψε αυτή η συνεργασία.

Οι εντυπώσεις σου από τη συνεργασία?

Είναι εξαιρετικός μουσικός και άριστος επαγγελματίας! Αρχικά χρειάστηκε να αποφασίσω αν θα συμμετέχει ως κιθαρίστας ή ως μπασίστας. Λόγω του ότι στις περισσότερες σόλο δουλειές μου παίζω ο ίδιος το μπάσο, κατέληξα στο ότι χρειάζεται να εντάξω κάποια στιγμή το παίξιμο ενός μπασίστα, ο οποίος γνωρίζει ακριβώς τι πρέπει να παίξει για να αποκτήσει η μουσική μου τον όγκο που χρειάζεται τόσο παικτικά, όσο και συχνοτικά.

Θέλεις να μας βάλεις λίγο στο κλίμα για το άλμπουμ, ως αναφορά τη θεματολογία αλλά και τους συντελεστές?

Το artwork του άλμπουμ, ο τίτλος του “Future Vision” και το ομώνυμο τραγούδι/βίντεο κλιπ αντλούν τη θεματολογία τους από την κλιματική αλλαγή κι επιχειρούν να ευαισθητοποιήσουν  το κοινό γύρω από τους ορατούς κινδύνους που επιφέρει η υπερθέρμανση του πλανήτη. Η μουσική περιέχει επιρροές από ένα μεγάλο φάσμα της blues, rock, metal, fusion αλλά και της παραδοσιακής μουσικής. Στα 6 τραγούδια του ΕΡ θα ακούσεις πλήκτρα, συμφωνικά και χορωδιακά μέρη, αλλά και θρακιώτικη γκάιντα η οποία συνδυαστικά με τον ηλεκτρικό ήχο φέρνει μοναδικό αποτέλεσμα. Συμμετέχουν εξαιρετικοί, ταλαντούχοι μουσικοί τους οποίους θα ήθελα να αναφέρω μιας που οι προσωπικές τους δουλειές αξίζουν να τις παρακολουθήσουν οι αναγνώστες σας:

Γιάννης Καρακασίδης: τύμπανα

Dino: τύμπανα

Γιώργος Θεοδωρίδης: τύμπανα

Γαβριήλ Καμπάνταης: μπάσο

Αποστόλης Σπανός: πλήκτρα

Γιώργος Μπεζιργιαννίδης: γκάιντα

Ποιες είναι οι εμπειρίες σου από τους μουσικούς διαγωνισμούς που έχεις λάβει μέρος με επιτυχία, αλλά και από τις ζωντανές εμφανίσεις δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες?

Είχα την ευκαιρία να πάρω μέρος και να διακριθώ σε διαγωνισμούς που έγιναν είτε σε φεστιβάλ κιθάρας, είτε διαδικτυακά. Οι διακρίσεις έφεραν συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και εταιρείες του χώρου της ηλεκτρικής κιθάρας, καθώς και συναυλίες εκτός Ελλάδας. Το 2016 βρέθηκα καλεσμένος στην Αμερική στο San Francisco, όπου έπαιξα στο EMG TV μιας από τις δημοφιλέστερες εκπομπές ηλεκτρικής κιθάρας, ενώ το 2015 ήμουν καλεσμένος στο Thomann Summer Festival στη Γερμανία όπου έπαιξα ως opening act για τον Paul Reed Smith και τη μπάντα του.

Πόσο πρόσφορο είναι το έδαφος στη χώρας μας για έναν μουσικό όπως εσύ? Το εξωτερικό βρίσκεται στα σχέδια σου?

Παρόλο που η rock, metal μουσική δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο σύνολο του κοινού της Ελλάδας, υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό που το στηρίζει και το αγαπά. Ωστόσο, στο εξωτερικό και σε χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία και οι Σκανδιναβικές χώρες αυτή η μουσική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Στα σχέδια μου είναι να καταφέρω να κάνω γνωστή τη μουσική μου όπου υπάρχει το κοινό για να την υποστηρίξει και φυσικά να παρουσιάσω κι εκτός Ελλάδας ζωντανά τη δουλειά μου. Δεν θα έλεγα ότι είναι στις προτεραιότητές μου η μόνιμη μετεγκατάσταση στο εξωτερικό, δεδομένου ότι με την τεχνολογία σήμερα μπορείς να προσεγγίσεις το κοινό απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι.

Που μπορούμε να σε βρούμε στο διαδίκτυο?

Συνολικά η δουλειά μου βρίσκεται στο site www.kiriakosgp.com

Στα social media Facebook, Instagram, Tik Tok, αλλά και σε πλατφόρμες όπως YouTube, Spotify, iTunes μπορεί να με βρει κανείς ως Kiriakos GP.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχώρησες

Ευχαριστώ κι εγώ για την φιλοξενία!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
https://youtu.be/xqJfrYUY-IY

 

Κώστας Τζανιδάκης