Kip Winger, George Gakis, Mistful

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΕΙΣ

Μόνο και μόνο το άκουσμα του ερχομού του Kip Winger, προδιαθέτει για μία ακόμα μοναδική μουσική εμπειρία. Πόσο μάλιστα όταν συνοδεύετε από την παρουσία του Γιώργου Γάκη, με την πολύχρονη συνεισφορά του στη rock μουσική. Οπότε όπως καταλαβαίνετε δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερη σκέψη ώστε να κατηφορίσουμε προς το ‘’Wave’’, έναν νέο συναυλιακό χώρο, που μας άφησε καλές εντυπώσεις.

Τη βραδιά άνοιξαν οι Mistful, τους οποίους μάθαμε εδώ και λίγο καιρό από την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Who leads the way”. Γεμάτοι ενθουσιασμό και ενέργεια, έδωσαν στον κόσμο αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, ώστε να αρχίσει να μπαίνει στο ρυθμό της βραδιάς.

Η Ελένη Λαγαρία στα φωνητικά, ο Μιχάλης Φλουράκης στη κιθάρα, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος στα πλήκτρα, ο Γιάννης Κοντός στο μπάσο και ο Χρήστος Ταστσίδης στα τύμπανα, είναι τα μέλη του συγκροτήματος, που άφησε θετικές εντυπώσεις και κέρδισε το χειροκρότημα του κοινού.

Πολύ καλές οι διασκευές τους σε τραγούδια όπως τα ‘’Run to you’’ – Bryan Adams, ‘’Wild child’’ – WASP, ‘’Time after time’’ – Cindy Lauper, ‘’Sleeping in my car’’ = Roxette και ‘’I want it all’’ – Queen.


Αμέσως μετά ανέβηκε στη σκηνή ο Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers και καταλαβαίνετε τι ακολούθησε. Ο Γιώργος εκτός από χαρισματικός ερμηνευτής, είναι ένας καλλιτέχνης που διαθέτει μία πολύ σημαντική ικανότητα. Να ξεσηκώνει τον κόσμο και να γίνεται ένα μαζί του. Έτσι έγινε και στο ‘’Wave’’, με αποτέλεσμα η αδρεναλίνη να φτάσει στα ύψη.

Μας μίλησε για τη συνεργασία του με τον Kip Winger στο άλμπουμ ”Too Much Ain’t Never Enough”, φτιάχνοντας την ακατάλληλη ατμόσφαιρα για τη συνέχεια της βραδιάς, η οποία είχε ήδη ζεσταθεί για τα καλά.


Περιττό να πούμε ότι οι ερμηνείες του σε τραγούδια όπως τα ”In my ‘’Dreams’’ – Dokken, ‘’It’s my life’’ – Bon Jovi, ‘’Soldier of Fortune’’ – Deep Purple αλλά και αρκετά των αγαπημένων Whitesnake μάγεψαν για μία ακόμα φορά τον κόσμο, που τον αποθέωσε. Μη ξεχνάμε βέβαια και την όμορφη ηπειρώτικη εκτέλεση “Μη με κοιτάς στα μάτια”, με τον Γιάννη Σπάθα να έχει την τιμητική του.

Και αφού λοιπόν ο Γιώργος Γάκης είχε βάλει φωτιά στο ‘’Wave’’, ήρθε η ώρα για τον μεγάλο Kip Winger. Χαμογελαστός και ευδιάθετος, έδωσε για μία ακόμα φορά τον καλύτερο εαυτό του. Ερμήνευσε τραγούδια σχεδόν απ’ όλο το φάσμα της καριέρας του, πολλά από τα οποία τα συνόδευε και μία ιδιαίτερη ιστορία, την οποία μας παρουσίαζε με τον δικό του ξεχωριστό αφηγηματικό τρόπο.

“Headed For A Heartbreak”, “Miles Away”, “Easy Come, Easy Go”, “Can’t Get Enuff”, “Hungry”, “Rainbow In The Rose”, “Madalaine”, “Seventeen” , “Down Incognito”, “Blind Revolution Mad”,”Spell I’m Under” και “Who’s the One” ήταν ορισμένα από τα αριστουργήματα που μας χάρισε ο σπουδαίος μουσικός.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς εν μέσο αποθέωσης, όταν ο Γιώργος Γάκης ανέβηκε στη σκηνή και τραγούδησε μαζί με τον Kip Winger και τον Robby Rothschild (που συνόδευε τον Kip σε κάποια τραγούδια στα κρουστά).


Μετά το τέλος της συναυλίας και παρά την κούραση, ο Kip Winger μίλησε και φωτογραφήθηκε με τον κόσμο, που τον τίμησε για μία ακόμα φορά με την παρουσία του. Υπέροχες στιγμές που όλοι θέλουν να θυμούνται, με την προοπτική όμως να επαναληφτούν. Και αυτό γιατί οι σπουδαίοι μουσικοί με ήθος, πάντα έχουν να δώσουν κάτι παραπάνω από την προηγούμενη φορά. Και ο κόσμος ξέρει να το αναγνωρίζει…

Κώστας Τζανιδάκης