You are currently viewing KARMA

KARMA


karma


Καλησπέρα Άννα. Η πορεία των Karma πότε ακριβώς αρχίζει και με ποια αφορμή?

-Γεια χαρά! Θα σας παραθέσω το σημείωμα που έχουμε και στο cd μας…η ιστορία των Καρμα ξεκινάει το 1998…
Αν το σύμπαν διέπεται από νόμους, οι οποίοι αποτελούν την έκφραση της Θείας βούλησης, τότε τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Ίσως το τυχαίο να είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να εκφράσει κάποιες αιτίες που παραμένουν σκοτεινές… Κάρμα, ο νόμος της ανταπόδοσης ή της αιτίας και του αποτελέσματος, ένας από τους συμπαντικούς νόμους.
Στις ζωές μας λοιπόν, μιας και είμαστε κι εμείς ένα κομμάτι του σύμπαντος, δεν γίνεται τίποτα συμπτωματικά και ότι βιώνει ο καθένας από εμάς, είναι αποτέλεσμα αιτιών, που ο ίδιος δημιούργησε στο παρελθόν,
Έτσι, δημιουργήθηκαν οι ΚΑΡΜΑ, όπου μέσα από αποτελέσματα προσωπικών βιωμάτων τους, ο συμπαντικός νόμος τους έσμιξε.
Οι ΚΑΡΜΑ είναι:Μανωλαράκη Άννα (φωνή, programming, πλήκτρα), Δρακονταειδής Βασίλης (πλήκτρα, φωνητικά), Ζερβός Άκης (μπάσο), Κωστάμος Γιακουμής (ντραμς), Ταβουλάρης Νίκος (ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα),
Μενδρινός Σταμάτης (ντραμς στούντιο),Γιάννης Σταθόπουλος-Ηλίας Κούρτης(κιθάρες στούντιο).Στιχουργοί: Διονύσης Κωτσάκης-Χρήστος Δημπέτρος-Δημήτρης Λάππας-Αντώνης Τουρουντούς-Βίκυ Μανωλαράκη
Οι Καρμα δεν είναι μόνο τα μέλη που εμφανίζονται στις συναυλίες.  Είναι μια μεγάλη παρέα που περιλαμβάνει και τους στιχουργούς και κάποιους άλλους μουσικούς που συμμετέχουν στο στούντιο. Η αφορμή που ξεκινήσαμε για όλους μας είναι η αγάπη για τη μουσική και τη δημιουργία.

Πιστεύετε πράγματι στο Karma?

-Φυσικά! Θεωρούμε ότι είμαστε σε αυτή τη ζωή για να εκπληρώσουμε ένα στόχο και ένα σκοπό.

-Τα πρώτα σας μουσικά ακούσματα που ακριβώς προσδιορίζονται?

Όλοι μας έχουμε κοινό παρανομαστή την καλή classic-pop-rock μουσική.

Έχετε δώσει μέχρι τώρα αρκετές συναυλίες με ιδιαίτερη επιτυχία. Ξεχωρίζεις κάποιες από αυτές, που ίσως να σου έχουν εντυπωθεί   περισσότερο στη μνήμη?

-Σίγουρα η παρουσίαση του 1ου δίσκου μας στο ‘Οξυγόνο” με τη συμμετοχή των Βασίλη Παπακωνσταντίνου-Ελισσάβετ Καρατζόλη-Διονύση Κωτσάκη και Λεωνίδα Σώζο και η εμφάνισή μας στο ιστορικό “Κύτταρο”.

Για την υπόλοιπη καλοκαιρινή περίοδο έχετε προγραμματίσει κάποιες συναυλίες?

-Είμαστε σε συνομιλίες αυτή τη στιγμή για εμφανίσεις μας σε διάφορα beach clubs σε όλη την Ελλάδα, για τα οποία μπορούν οι φίλοι μας να ενημερωθούν στο επίσημο site μας (www.karmamusic.gr), αλλά μπορούμε και πρέπει να πούμε τώρα,ότι έχουμε τη χαρά να μας φιλοξενεί ένα φανταστικό πρότυπο χωριό, το “Πρόκρις”στα Μαζαρακάτα, Αργοστόλι Κεφαλονιάς στις 16 Αυγούστου (www.prokris.gr) και μετά το Καλοκαίρι,στις 2 Οκτωβρίου στην μεγάλη έκθεση 6th Sports & fashion show στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού(www.sportshow.gr).

Στην πρώτη σας δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο Karma συμμετέχει  και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο τραγούδι “Ένας Θεός με νευρική ανορεξία”. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από αυτή τη συνεργασία?

-Ο Βασίλης μας τίμησε και μας εμπιστεύτηκε πραγματικά και ακόμα ήταν μεγάλη μας χαρά που γνωρίσαμε και τον άνθρωπο Βασίλη! Χαρήκαμε που του άρεσε το τραγούδι και ήταν μεγάλη εμπειρία για μας στο στούντιο, όπου αφιέρωσε αρκετές ώρες με επαγγελματισμό και ευσυνειδησία , για να δώσει τελικά τον καλύτερό του εαυτό.

Υπήρχαν όμως και άλλες αξιόλογες συνεργασίες σε αυτό το δίσκο. Θα ήθελες να μας μιλήσεις λίγο γιαυτές καθώς και για τους συντελεστές του γενικότερα?

-Έχουμε αναφέρει πιο πάνω όλους τους συντελεστές αλλά πιο λεπτομερειακά πρέπει να πούμε: η Ελισάβετ Καρατζόλη, μια θεσπέσια φωνή του ελληνικού πενταγράμμου και πραγματικά πολύ καλή φίλη μας και δασκάλα φωνητικής της Άννας, στο τραγούδι με τίτλο «Βαλές». Έχει πρόσφατα κυκλοφορήσει τον 1ο της δίσκο με τίτλο “Σαν προσευχή στην πιο βαθειά εμπιστοσύνη”όπου της έχουμε δώσει και 2 τραγούδια δικά μας. Ακόμα, συμμετέχει ο Διονύσης Κωτσάκης, ένας νέος τραγουδοποιός και πολύ φίλος μας, ο οποίος εκτός από την πολύ καλή του πέννα, τραγουδάει κιόλας και έχει κάνει ήδη την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ,με τίτλο «ζήσε τη στιγμή»με την Alpha records. Τέλος, συμμετέχει και ο Λεωνίδας Σώζος, ένας νέος καλλιτέχνης που έχει πολλά να δώσει στο ποπ τραγούδι με τίτλο «άγγελοι(ψυχές που χάνονται)» και πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα digital single “Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου”με τη Sony music.

Πιστεύεις ότι ο ρόλος του internet στη ζωή μας έτσι όπως εξελίσσετε βοηθάει ή όχι τα νέα ελληνικά συγκροτήματα της rock σκηνής?

-Ιδιαίτερα το δικό μας γκρουπ που κυκλοφόρησε τη δουλειά του με ανεξάρτητη εταιρία, μπορούμε να πούμε ότι είναι το πιο σημαντικό μέσο προώθησης που έχουμε! Η “μόδα” του facebook …έτυχε να συμβεί την ώρα που κυκλοφορήσαμε το δίσκο μας και καταφέραμε γρήγορα να μαζευτούμε μια μεγάλη, ωραία παρέα των Κάρμα. Βέβαια υπάρχει και το myspace και άλλοι χώροι όπου μας μαθαίνει ο κόσμος.

Οι Karma θα λάμβαναν ποτά μέρος σε ένα τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού?

-Φυσικά και όχι. Δεν πιστεύουμε σε αυτούς τους “θεσμούς”.

Τελειώνοντας και αφού σε ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πεις τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον

-Ήδη έχουμε κάνει ένα βιντεο κλιπ του τραγουδιού “Οι νύχτες που εκδικούνται” που μπορείτε να το δείτε στο youtube channel μας www.youtube.com/karmabandgr και αυτές τις μέρες θα “γυρίσουμε’ στην όμορφη Κεφαλονιά το επόμενο βίντεο κλιπ, το τραγούδι “Ποια θάλασσα σε κρύβει”.Έχουμε ήδη ξεκινήσει νέα τραγούδια στο στούντιο για τον επόμενο δίσκο και προσπαθούμε παράλληλα,να κανονίσουμε όσο πιο πολλές εμφανίσεις μας και εκτός Αθηνών.
Να σας ευχαριστήσουμε και να ευχηθούμε με τη σειρά μας κάθε επιτυχία στην εφημερίδα σας, είναι πολύ σημαντική κίνηση γιαι την ελληνική ροκ σκηνή να υπάρχουν πρωτοβουλίες και χώροι έκφρασης για νέα συγκροτήματα.

 
Τζανιδάκης Κων/νος