You are currently viewing JULIAN’S LULLABY

JULIAN’S LULLABY


Η ομορφιά των Julian’s Lullaby καθρεφτίζεται άμεσα στη μουσική τους. Η μαγική και μεθυστική τους διάθεση παίρνει σάρκα και οστά στις δύο κυκλοφορίες που έχουν μέχρι στιγμής, ενώ είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε στο Αθηναϊκό Ladies Of Metal Festival.

1) Έχετε ήδη συμπληρώσει 14 χρόνια στη σκηνή. Τι έχει αλλάξει για εσάς, αλλά και το ελληνικό metal μέσα σε αυτά τα χρόνια;
Ωριμάσαμε, μάθαμε, κάποια πράγματα άλλαξαν, άλλα έμειναν ίδια, κάναμε οικογένειες… Η σκηνή εξελίσσεται και αυτή, μαθαίνει, νέα σχήματα με όρεξη, δυναμικά, γαμάτα (γιατί όχι;;;) κάποιοι παλιοί ξανασμίγουν, επανασυνδέονται, νομίζω η σκηνή διανύει μια πολύ καλή περίοδο και κάνει ακόμη μεγαλύτερη αίσθηση εντός και εκτός.

2) Είστε ένα σχήμα με έντονες επιρροές από το συμφωνικό, αλλά και το folk metal. Πώς οδηγηθήκατε σε αυτή την ενδιαφέρουσα μίξη;
Φυσική εξέλιξη των επιρροών, μουσικών που ακούμε και παίζαμε σε προηγούμενα σχήματα. Το όραμα ήταν και παραμένει σχεδόν αναλλοίωτο εξαρχής και ας έχουν αλλάξει τόσα μέλη.

3) Ποια σχήματα και καλλιτέχνες σας έχουν επηρεάσει;
Από τους μεγάλους των ‘80s (Maiden, Judas, Queensryche, Candlemass, Blind Guardian) έως τους Therion, Nightwish, Blackmore’s Night, το μελωδικό death metal των ‘90s, το goth rock… Πολλά σχήματα και ακούσματα για να αναφερθούν όλα!

4) Ποια η ανταπόκριση των fans και των κριτικών στην κυκλοφορία σας “Prisoner Of Emotions”;
Νομίζουμε πολύ καλή και ενθαρρυντική για το μέλλον, είμαστε ευχαριστημένοι με το όλο αποτέλεσμα και την παραγωγή.

5) Έχετε νέα τραγούδια για επερχόμενη κυκλοφορία;
Ναι, έχουμε γράψει μεγάλο μέρος του υλικού, είμαστε σε στάδιο προπαραγωγής.

6) Τι να περιμένουμε από τη συμμετοχή σας στο Ladies Of Metal; Θα υπάρχει κάποια έκπληξη στο setlist σας;
Δεν θα έχουμε εκπλήξεις, θα καλύψουμε το σετ κυρίως από το Prisoner αλλά και κάποια τραγούδια από το πρώτο άλμπουμ.

Julian s Lullaby 2

7) Ποια η γνώμη σας για τα σχήματα με τα οποία θα μοιραστείτε τη σκηνή στο Ladies Of Metal;
Ανυπομονούμε! Δεν έχουμε ξαναβρεθεί μαζί σε line-up οπότε θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βραδιά – όπως και η πρώτη φορά που παίξαμε στο vol1 – μακάρι να έρθει κόσμος και δεν θα χάσει!

8) Πώς λειτουργούν συνθετικά οι Julian’s Lullaby και πώς φτιάχνετε ένα τραγούδι σας;
Το συνθετικό κομμάτι το έχει κυρίως ο Ηλίας (κιθάρες) από κει και πέρα η Αννα και ο Γιώργος (φωνές, στίχοι) μοιράζουν τις φωνές και δουλεύουν τις μελωδικές γραμμές. Αν κάτι δεν μας αρέσει το συζητάμε και το ξαναδουλεύουμε, στο τέλος όλοι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.
Να αναφέρουμε πως υπάρχει και η Άννα Σπανογιώργου την οποία θεωρούμε κάτι σαν εξτρά μέλος μας, γράφει αρκετούς από τους στίχους ήδη από το πρώτο άλμπουμ.

9) Πού ηχογραφήσατε το άλμπουμ “Prisoner Of Emotions” και ποιος επιμελήθηκε την παραγωγή;
Τύμπανα και re-amp στις κιθάρες γράψαμε στο Made In Hell στο Μοσχάτο με τον David Prudent, ρυθμικές, ακουστικές κιθάρες και το βιολί γράφτηκαν στα δικά μας home-project studio, φωνητικά, μπάσο και μίξη/ mastering έγιναν στο studio του Steve Verano στη Δάφνη.

10) Ποια θέματα αναφέρετε στους στίχους σας και γιατί;
Οι στίχοι ντύνουν τη μουσική οπότε πρέπει να ταιριάζουν, να είναι σε αρμονία, μας αρέσει η “σκοτεινή” ποίηση, περίεργα συμβάντα όπως το ηφαίστειο στο Τουρκμενιστάν του “Hells Door” που έγραψε η Άννα (Σπανογιώργου), η Οδύσσεια και το Braveheart του Eyes of Grey, το ομώνυμο θεατρικό του Death Angel (Todesengel ο αρχικός τίτλος στα Γερμανικά), λίγο από Tolkien στο Hanging Crown και φυσικά τα Angel’s East, Domino, Prisoner of Emotions που επίσης έγραψε η Άννα Σ.

11) Τι σχέδια έχετε για τη συνέχεια των Julian’s Lullaby;
Κάποια live και φυσικά το επόμενο μας άλμπουμ, ευχαριστούμε για την φιλοξενία!