You are currently viewing Johnny Rumble & The Law 4000

Johnny Rumble & The Law 4000


Απαντάει ο Haris Granis

Καλησπέρα παιδιά και καλώς ήρθατε πάλι στο rockandrοll.gr. Την πρώτη φορά είχαμε κάνει τις απαραίτητες συστάσεις, είχαμε μιλήσει για τις επιρροές σας και όλα τα σχετικά. Τώρα θα επικεντρωθούμε κυρίως στις δισκογραφικές σας δουλειές και πρώτα απ’ όλα στο ολοκαίνουργιο Rumble Bop, για το οποίο αναμένουμε να μας μιλήσετε τόσο για τα τραγούδια όσο και για τους συντελεστές.

Ναι όντως, είναι τελευταία και φρέσκια παραγωγή που κάναμε και κυλοφόρησε, μόνο ψηφιακά για αρχή, στις 5 Δεκεμβρίου 2020 υπό συνθήκες πανδημίας. Ξεκινήσαμε να την δουλεύουμε τον Φεβρουάριο του 2020, κάναμε 2-3 πρόβες για να στήσουμε τον κορμό των κομματιών και τις βασικές ενορχηστρώσεις και άλλα 2-3 ραντεβού για τα recordings. Αμέσως μετά ασχοληθήκαμε κάποιους μήνες με τις λοιπές ενορχηστρώσεις και μίξεις, ώσπου τον Σεπτέμβριο καταλήξαμε να πούμε ότι εδώ είμαστε, έχουμε το αποτέλεσμα που μας αρέσει. Όλα αυτά με νύχια και με δόντια λαμβάνοντας υπόψη και τους περιορισμούς μετακινήσεων, συνευρέσεων κτλ λόγω covid. Σαν παραγωγή παρόλ’ αυτά περπάτησε εύκολα και απροβλημάτιστα, καθώς υπήρχε κοινή άποψη των πραγμάτων. Επίσης είχαμε και τη βοήθεια του Βασίλη Καρκαβίτσα, που ήταν ο main ηχολήπτης, ο οποίος είχε την «δεύτερη ματιά» που πάντα χρειάζεται σε ένα δίσκο.

Τα 11 tracks που περιλαμβάνει είναι ιδέες που τις σκαλίζαμε από τις αρχές του ’19 πάνω κάτω, αλλά τις δώσαμε υπόσταση στις αρχές του ’20, καθώς δεν υπήρχε άνεση χρόνου λόγω επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Επίσης, υπήρχαν και αρκετά gigs που δεν σε άφηναν να βάλεις κάτω το δημιουργικό, το οποίο θέλει και αυτό το χρόνο του.

Πριν απ’ αυτό όμως είχαμε την ηχογράφηση ζωντανών εμφανίσεων σας σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία, αλλά και ένα 7″ vinyl single. Θέλετε να μας πείτε τις λεπτομέρειες?

Η ηχογράφηση ζωντανών εμφανίσεων ήταν μια ιδέα που είχε πέσει σε μια χρονική φάση το 2015 που ήμασταν ασταμάτητα on the road. Κατα τη διάρκεια ενός ταξιδιού, μέσα στο αμάξι σκεφτήκαμε «παίζουμε που παίζουμε συνέχεια, δεν τα γράφουμε να δούμε τι θα βγει στο τέλος?» Και έτσι έγινε. Κρατήσαμε το footage από ηχογραφημένα live περίπου ενός έτους, τα ακούσαμε μαζεμένα, από τις 40-50 εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό επιλέξαμε 19 tracks, τα κάναμε μίξη και εγένετο το CD το “Rockin’ Around, The Live Recordings”.

Αργότερα, το 2018, είπαμε να σοβαρευτούμε! Καθίσαμε και γράψαμε το single “Getting High, Getting Low”, το οποίο εκδόθηκε σε 7” vinyl single με το ομώνυμο κομμάτι και B-side το Greenfields. Το “Getting High, Getting Low” συνοδεύτηκε με ένα βίντεο κλιπ, στο οποίο είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με δύο απ’ τους καλύτερους χορευτές του είδους στην Ελλάδα, τον Τόλη Γιαννέα και την Έλενα Ευαγγελία σε μια συμπαραγωγή της DTB Agency και Weekend Films.

Ώσπου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, έσκασε η πανδημία, κλειστήκαμε στα σπίτια μας και κάναμε τον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο με δικά μας κομμάτια, το “Rumble Bop”, το οποίο περιέχει 11 τραγούδια με έντονα στοιχεία από 50’s Rockabilly, Country, 70’s Revival, αλλά και 80’s Neo-Rockabilly. Στον δίσκο συμμετέχουν και αγαπημένοι guests σε κάποια tracks, όπως ο Ramblin Mo στις κιθάρες στο “God Forsaken Town”, ο Jerry Lee της Ελλάδας Κώστας Ζώτος στο πιάνο στο track “Get A Like”, και φυσικά ο μοναδικός Χάρης Καπετανάκης στο σαξόφωνο στο track “Shotgun”.

Πως βιώνετε την όλη κατάσταση με τον κορωνοιο και κατά πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει τον μουσικό χώρο τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο

Κάνουμε υπομονή και πολλή ψυχοθεραπεία ακούγοντας και παίζοντας μουσική στα σπίτια μας! Η κατάσταση είναι τραγική, πέρα απ’ το οτι όχι μόνο ο μουσικός χώρος, αλλά και όλος ο κόσμος έχει κατασραφεί οικονομικά, έχουμε μείνει και με τις αναμνήσεις και αναπολούμε στιγμές του παρελθόντος. Και αυτό στο λένε κάποιοι που είναι live addicted και δεν μπορούσαν ποτέ να φανταστούν την ζωή τους χωρίς συναυλίες! Μας έχουν λείψει οι φίλοι μας, ο κόσμος που έρχεται και στηρίζει τα live, η αλληλεπίδραση, τα κομμάτια του εαυτού μας που μαζεύουμε μετά από κάθε event.  Έχει ο καιρός γυρίσματα όμως και θέλουμε να πιστεύουμε πως κάποια στιγμή τα πράγματα θα επιστρέψουν στην θέση τους, γιατί αλλιώς ο κόσμος θα εκραγεί. Συνεπώς απ’ την άλλη μεριά, καλλιτεχνικά, είναι μια ευκαιρία η όλη κατάσταση να στήσεις δημιουργικό, να γράψεις καινούριες ιδέες.

Μετά την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα, ποιες κινήσεις σας έρχονται πρώτες στο μυαλό για να υλοποιήσετε?

Προσωπικά, το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου να κάνω είναι ένα καλοκαιρινό meeting χωρίς τελειωμό! Να παίξουν όλες οι φιλικές μπάντες, να προσκληθούν όλοι αυτοί που κάποτε ξενυχτούσαμε μαζί μέχρι τις πρωινές ώρες στα happenings, να πιούμε χωρίς επιστροφή, να νιώσουμε ξανά σαν να είναι η πρώτη φορά! Και όποιος δεν έρθει, κακό του κεφαλιού του!