You are currently viewing JOHNNY RUMBLE & THE LAW 4000

JOHNNY RUMBLE & THE LAW 4000


 

jrl 4000

 

Θα ήθελα να μας πείτε πότε ξεκίνησε η μπάντα και από ποιους αποτελείται
Χάρης: Η μπάντα αποτελείται από τον Γιάννη στην φωνή και στα τύμπανα, εμένα στην κιθάρα και στα φωνητικά και τον Γιώργο στο κοντραμπάσο. Η μπάντα ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014 μετά από ένα κάλεσμα ενός φίλου που έχει bar στα Τρίκαλα να παίξουμε για τα γενέθλια του μαγαζιού! Μαζευτήκαμε η τριάδα και είπαμε ‘δεν πάμε να αυτοσχεδιάσουμε, να κάνουμε χαβαλέ?’. Να φανταστείς ο Γιάννης (φωνή, τύμπανα) δεν ήταν καν drummer, μέχρι τότε τραγουδούσε μόνο!
Γιάννης: Χαχα! Αυτό ήταν η αρχή, εκείνη την βραδιά έγινε πανηγύρι. Αρκετοί φίλοι μας έλεγαν ‘γιατί δεν το καθιερώνετε?’. Άρχισαν να μας καλούν λοιπόν και από άλλα τοπικά μαγαζιά, οπότε σιγά σιγά καθιερωθήκαμε σαν τρίο. Βέβαια εγω με τον Γιώργο παίζουμε και από παλιά μαζί στους Wildfire, ενώ ο Χάρης που παιζει στους Bullets, ερχόταν τον τελευταίο χρόνο να παίξει με Wildfire λόγω έλλειψης κιθάρας.

 

Ποια ήταν τα πρώτα σας ερεθίσματα ώστε να αγαπήσετε τη rock’ n’ roll μουσική?
Γιώργος: Σίγουρα τα 80’s Neo-Rockabilly ήταν αφορμή να ‘μπλέξουμε’ πιτσιρικάδες στην κουλτούρα του Rock’n’Roll. Αυτό το ‘ρεύμα’ μας έβαλε στην πρίζα να ψάξουμε, να ακούσουμε και να αγαπήσουμε και όλα τα υπόλοιπα, όπως τα 50’s Rock’n’Roll και Rockabilly, τα Doo Wop κτλ. Επιπλέον, ήταν και κοινό σημείο αναφοράς για να καταλήξουμε να παίζουμε μαζί σήμερα.
Χάρης: Ναι, ήταν κάτι που γουστάραμε πολύ. Τώρα που το συζητάμε, μας θυμάμαι να είμαστε σε bar και με το που βάζει ο Dj Neo να ξεβιδωνόμαστε στο χορό! Μέχρι και σπαγγάτο κάναμε!
Γιάννης: Η πρώτη επαφή με αυτή τη μουσική ήταν σε νεαρή ηλικία. Από τη μητέρα μου άκουσα Bill Haley, Elvis και Beatles και από τη θεία μου Sonics και Count Five όταν αυτή μου χάρισε την παραπάνω κασέτα σε ηλικία 12 ετών. Έπειτα πέρασα από αρκετά μουσικά είδη μέχρι να καταλάβω πραγματικά τι αντιπροσωπεύει το Rock & Roll.

 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού στις συναυλίες σας?
Γιάννης: Το κοινό αυτό το μισό χρόνο που κάνουμε live σαν JRL4000 έχει ανταποκριθεί πολύ περισσότερο απ’όσο θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Συμμετέχει, τραγουδάει, αλλά και γελάει μαζί μας κάθε φορά που λέμε ή κάνουμε βλακείες!
Γιώργος: Ούτως ή άλλως επικρατεί φιλική ατμόσφαιρα και γελάμε ο ένας με τον άλλο, οπότε ο κόσμος νομίζω το λαμβάνει και συμμετέχει και αυτός. Άλλωστε, έτσι δεν ξεκίνησε και το σχήμα? Για fun.
Χάρης: Γινόμαστε που λένε ‘μια ωρααίια ατμόσφαιρα’!

 

Προφανώς και η Doo Wop μουσική κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στη καρδιά σας
Χάρης: Εννοείται. Είναι πολλά κομμάτια που στο άκουσμά τους ανατριχιάζω! Όλοι νομίζω έχουμε ιδιαίτερη ‘ερωτική’ σχέση με τα Doo Wop. Παρόλο βέβαια που τα Doo Wop που παίζουμε είναι πιο περιορισμένα σε αριθμό, είναι κομμάτια που κόβουμε φλέβα!
Γιάννης: Ναι, Μέσα στο κόλπο είναι και η doo wop. Μάλλον ο Χάρης γουστάρει λίγο περισσότερο!

 

Το να παίζει ο τραγουδιστής ενός γκρουπ και τύμπανα δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Όσοι δεν σας ξέρουν το βλέπουν λίγο περίεργα στην αρχή?
Γιάννης: Έχουν υπάρξει και υπάρχουν γκρουπ στα οποία ο τραγουδιστής παίζει και τύμπανα. Δεν ξέρω αν τους κάνει τόσο εντύπωση αυτό. Κυρίως το βλέπουν λίγο περίεργα ως προς το στήσιμο, επειδή είναι απλό. Ένα κόντρα, ένα snare, μια κιθάρα. Είναι ‘ωμό’, αλλά έτσι μας αρέσει!

 

Έχετε κάνει κάποιες στούντιο ηχογραφήσεις?
Χάρης: Στούντιο ηχογραφήσεις δεν έχουμε κάνει ακόμη, μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο πρόκειται να βγει μια στούντιο κυκλοφορία, ηχογραφημένη live. Αυτό που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι το ότι έχουμε ηχογραφήσει κάποιες απ’τις συναυλίες που κάναμε αυτό το εξάμηνο και πρόκειται μέσα στον Δεκέμβριο να κυκλοφορήσουμε ένα CD με τα best of. Θα είναι και η πρώτη κυκλοφορία γνωριμίας.

 

Πως βλέπετε την ελληνική rock’ n ‘roll σκηνή στην Ελλάδα?
Γιώργος: Μικρή, αλλά ορκισμένη!
Γιάννης: Έχουν γίνει πάρα πολλές φιλότιμες κινήσεις στο παρελθόν από συγκροτήματα και ανθρώπους που αγαπάνε πραγματικά αυτή τη μουσική. Συνεχίζονται ευτυχώς και σήμερα. Έχουμε ραδιοφωνικές εκπομπές, blogs, μπάντες, djs, φεστιβάλ κτλ. Πιστεύω όμως ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να πούμε ότι η σκηνή βρίσκεται σε καλό επίπεδο .Θέλει προσπάθεια!!!

 

Αν σας ζητούσαμε να ξεχωρίζατε πέντε τραγούδια σταθμούς για το rock’ n’ roll, ποια θα επιλέγατε?
Γιάννης: Δε θα μείνω στα κλασσικά κομμάτια. Ολοι πάνω κάτω γνωρίζουμε ποιοι άλλαξαν το μουσικό στερέωμα όπως ο Bill Haley, o Elvis, o Gene Vincent, ο Eddie Cochran, o Βuddy Holly, o Jerry Lee Lewis, o Johnny Cash και πολλοί άλλοι. Θα προσπαθήσω να ξεχωρίσω 5 από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια
Charlie Feathers: That certain female
Gene Vincent : Catman
Breathless: Waitin’ at the station
The Blue Cats: Wild Night
Crazy Cavan & The Rhythm Rockers: Evil Heart
Γιώργος: Βάλε και Bill Haley – See You Later Alligator και Johnny Burnete – Roockabilly Boogie.

 

Έχετε κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον?
Χάρης: Να καθήσουμε να ακούσουμε τους καινούριους δίσκους που πήρα! (γέλια). Πέρα από αυτό όμως, πριν λίγο καιρό κλείσαμε ένα μικρό κύκλο συναυλιών σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα. Αυτό που είναι στο πρόγραμμα να κάνουμε αυτό το δίμηνο είναι να ακούσουμε τα ηχογραφήματα από όλα αυτά τα live που γράψαμε και να φτιάξουμε παραγωγή για το CD που λέγαμε προηγουμένως. Παράλληλα, θα ετοιμάζουμε και ένα vinyl 7” single με studio παραγωγή το οποίο θα βγει τον Φεβρουάριο του ’15.
Γιάννης: Βέβαια υπάρχουν κλεισμένες όλη αυτή την περίοδο και κάποιες συναυλίες ακόμη σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό, όπως Ολλανδία τον Δεκέβριο και Ιταλία τον Ιανουάριο.

 

Τζανιδάκης Κων/νος