You are currently viewing Ανταπόκριση Joe Lynn Turner

Ανταπόκριση Joe Lynn Turner


 

Η Κυριακή το βράδυ, πριν τη μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα, μας βρίσκει στο Κύτταρο. Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και πολλοί οπαδοί και γνώστες του κλασσικού hard rock είναι εκεί. Τeenagers και παλιοί αυθεντικοί της γενιάς των ’70 και ’80 ανυπομονούν να δουν έναν πραγματικά θρυλικό τραγουδιστή.

Υπάρχει, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μια επιφύλαξη για το αν ο θρύλος θα είναι ζωντανός, για το αν ο καλλιτέχνης μπορεί να συναντήσει τις προσδοκίες που δημιουργούνται στην αστρική του τροχιά. Πρόκειται για τον αγαπημένο συνεργάτη του Ritchie Blackmore τον μοναδικό Joe Lynn Turner με ανεπανάληπτες συμμετοχές στους Rainbow και Deep Purple.
Αυτόν με τον οποίο, ο βασιλιάς του shred Yngwie Malmsteen, έγραψε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια του. Με αυτά κατά νου και μια μπύρα στο χέρι, παρακολουθούμε το support group.

Ξεκινούν οι Γιώργος Γάκης με τους Troublemakers, τους οποίους εγώ ακούω με φρέσκα αυτιά. Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα μπάντα με δυνατό original υλικό. Τους διακατέχει ο γνώριμος ενθουσιασμός για το poser rock που συναντά κάνεις βόρεια της Αθήνας. Τα τραγούδια τους έχουν συνοχή και η μπάντα είναι δεμένη. Ο Γιώργος Γάκης έχει σκηνική παρουσία και ενδιαφέρουσα φωνή. Είναι ένας μουσικός με έντονή δραστηριότητα και δισκογραφική συνεργασία με μεγάλα ονόματα, όπως τον ίδιο τον JLT και τον Kip Winger. Highlight της εμφάνισής τους θα έλεγα την διασκευή “Cold Sweat” των Thin Lizzy.

Set list
I Married Trouble
Eleanor Rigby
Fame
Cold Sweat
Days of Rock n’ Roll
Moonchild
Gimme All Your Love
Love in an Elevator
Have a Nice Day
Street of Broken Dreams
Mi me koitas

 

2014-04-13-1659

 

Έχοντας ευθυμήσει λοιπόν με τους troublemakers και μετά από μικρή αναμονή, το “Somewhere Over the Rainbow’’ ακούγεται στο βάθος… Ο Joe είναι Νεοϋορκέζος και γουστάρει το Broadway! Όλοι αναρωτιούνται ποιος θα τον συνοδεύει και τότε ΜΠΑΜ! “Death Αlley Driver”!

H φωνή ζωντανεύει! Μαζί του παρουσιάζονται οι Ιταλοί Blue Jade. Μια φτασμένη tribute band που έχει παίξει με τους Glen Hughes και Ian Pace! Ο κιθαρίστας Francesco Fagiani παίζει με γούστο και στυλ και σε κάποια σημεία εντυπωσιάζει με τις μελωδικές του ιδέες. Οι Lorenzo Cannelli στα πλήκτρα, Michele Baccarini στο μπάσο και Alberto Quacquarini στα τύμπανα αποδίδουν τα τραγούδια χωρίς να προκαλούν ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

2014-04-13-1673

 

 Ο Joe Lynn Turner όμως έχει όλη την μαγεία. Πεμπτουσία ROCK’N’ROLL έσταζε μαζί με τον ιδρώτα του. Άψογες ερμηνείες, άψογη φωνητική και σκηνική παρουσία. Αν αφηνόσουν μπορούσες να ακούσεις τους απόηχους της κιθάρας του Βlackmore, τον Cozy Powell ή τον John Lord.

 

2014-04-13-1670

 

Αυτή είναι η κλάση και η ατμόσφαιρα του Joe Lynn Turner που μας ταξίδεψε σε θρυλικές στιγμές. Ένα πραγματικό προνόμιο για το κοινό ήταν η εμφάνιση αυτού του σταρ στο Κύτταρο. Η σκηνική του παρουσία ήταν νοσταλγική και αντιπροσωπευτική.

Long live the “King of Dreams”

Set list

Death Alley Driver
I Surrender
Perfect Strangers
Jealous Lover
Can’t Let You Go
Street of Dreams
Man on the Silver Mountain
King of Dreams
Highway Star
Pictures of Home
Can’t Happen Here
Stormbringer
 Long Live Rock ‘n’ Roll
 Black Night

Encore: Burn
Encore 2: Smoke on the Water

Χατζημανώλης Ανδρέας