You are currently viewing IXTHEIS

IXTHEIS


 

ixtheis


1 Καλησπέρα, παιδιά. Θα ήθελα να ξεκινήσουμε την κουβέντα μας με το πότε και πώς οι IXTHEIS  πήραν ”σάρκα και οστά”.

 

-Οι IXTHEIS πήραν μορφή το Μάρτιο του 2006 και μετά από μερικές αλλαγές στη θέση των πλήκτρων έχουμε στην παρέα μας τον Χρήστο Τατόγλου που είναι πολύ καλό παιδί και ορεξάτος μουσικός.

2  Αλήθεια, το όνομα IXTHEIS πώς προέκυψε ;

 

-Από το ζώδιο(τυγχάνει ο ομιλών να είναι ιχθύς),αλλά και από το ότι συμβολίζει έναν “υπόγειο” κόσμο που όμως, είναι πολύ όμορφος.

 

3  Ασφαλώς όταν ένα συγκρότημα αποτελείται από πέντε μέλη, οι μουσικές επιρροές  θα είναι πολλές . Θα θέλατε να  αναφέρετε κάποιες από αυτές ;

 

-Κατά βάση, όλοι ακούμε από όλα.Rock,Pop,Alternative,Funk,Punk αλλά και μουσικούς πειραματισμούς.Τελικά είναι θετικό αυτό και νομίζω ότι φαίνεται η ποικιλία και στα κομμάτια μας.

 

4  Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφόρησε με ιδιαίτερη επιτυχία η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Είναι πολλά τα λεφτά” . Ποιο ήταν το ”στίγμα” που θέλατε  να δώσετε  με αυτό τον  τίτλο αλλά και όλο το δίσκο γενικότερα;

 

-Η επιτυχία ήταν κυρίως ηθική και όχι εμπορική. Το cd άρεσε σε αρκετούς ακροατές(αλλά και σε εξειδικευμένους του χώρου)και αυτό είναι πιο σημαντικό από όλες τις πλατίνες των τοίχων. Μοιράζαμε το 2006 τα τραγούδια μας δωρεάν και δεν μετανιώσαμε καθόλου γι΄ αυτό.Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι η πρώτη επίσημη ελληνική κυκλοφορία που αναφέρει στο εξώφυλλο:”αγοράστε το cd για να το στηρίξετε αλλιώς ακούστε το εντελώς δωρεάν στο www.ixtheis.gr”.Επειδή δεν θα κάνουμε άλλη κοπή με αυτή τη μορφή,στο μέλλον μπορεί να είναι συλλεκτικό.

 

5  Πόσο σημαντικό (αλλά και δύσκολο) είναι για ένα συγκρότημα να έχει το δικό του στούντιο και να μπορεί να κάνει  δική του ανεξάρτητη  παραγωγή όπως εσείς;

 

-Είναι αρκετά δύσκολο.Χρειάζονται ηχοληπτικές γνώσεις και ευτυχώς 2 άτομα από το group τις έχουμε.Επίσης έχει κόστος αλλά η ελευθερία πάντα κοστίζει… H τεχνολογία πλέον έχει προχωρήσει πολύ και ρίχνει το budget.Πάντως,το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η ανεξαρτησία μας.Αν χρειαστεί ποτέ να πουλήσουμε το τομάρι μας, σίγουρα θα το κάνουμε ακριβά.

 

6 Έχετε παίξει  support σε μεγάλα γκρουπ όπως είναι οι Reamonn και οι GodFathers. Τι ακριβώς κερδίσατε από αυτή σας την εμπειρία και ποια ήταν η επαφή που είχατε με τα συγκροτήματα;

 

-Με τους Reamonn δεχτήκαμε το πρώτο μεγάλο σοκ λόγω του επαγγελματισμού τους, αλλά οι GodFathers ήταν το κάτι άλλο.Ήταν μεγάλη η έκπληξη και η χαρά όταν μας είπαν μπράβο στα καμαρίνια και μας ευχήθηκαν γραπτώς πάνω στο playlist τους.Ακόμα κρατάμε κάποια επαφή μέσω e-mail.

 

7 Η ανταπόκριση του αθηναϊκού κοινού στη συναυλία  που διοργάνωσε πέρσι το Music Heaven αλλά και στη συμμετοχή σας φέτος στην Έκθεση Cosmomusica  ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σκοπεύετε να κάνετε πιο συχνές τις παρουσίες σας στην Αθήνα;

 

-Εμείς θέλουμε.Επειδή όμως όλοι έχουμε τις πρωινές δουλειές μας και η Θεσ/νίκη είναι αρκετά μακριά, καταλαβαίνεις ότι χρειάζονται κάποιες προυποθέσεις για να γίνει αυτό.Δηλαδή είναι σχεδόν αδύνατο να καταφέρουμε να παίξουμε Δευτέρα έως Παρασκευή.Θα πρέπει να είναι Σάββατο ή αργία την επόμενη και θα πρέπει να το οργανώσουμε αρκετά πριν.Κρίμα, γιατί εκτός των δικών μας τραγουδιών έχουμε στήσει και ένα 2ωρο καλών ξένων rock διασκευών… συνολικά το πρόγραμμα σηκώνει ουίσκι. Πάντως η καλή διάθεση από εμάς υπάρχει για live στην Αθήνα.

 

8 Το νέο σας Digital Single “‘Αλλες Μέρες” συνοδεύεται από ένα εξαιρετικό video clip όπου τραγουδούν μικρά παιδιά. Πώς εμπνευστήκατε αυτή την ιδέα;

 

-Όλοι μας από μικροί περιμένουμε καλύτερες μέρες.Το ίδιο και οι γονείς μας και οι παππούδες μας.Προς το παρόν το αντίθετο συμβαίνει όσο περνάνε τα χρόνια. Ελπίζουμε τουλάχιστον να τις δουν τα παιδιά που έπαιξαν στο clip.

 

9 Πιστεύετε ότι η ελληνική  rock σκηνή αξίζει μεγαλύτερης προσοχής από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;

 

-Το mainstream δίκτυο ενημέρωσης έχει ένα σύστημα αυτοπροστασίας που ούτε ο αμερικάνικος στρατός δεν περνάει.Η ανεξάρτητη και εναλλακτική σκηνή έχει πιθανότητες να προβληθεί μόνο αν τα “μέσα” δουν φως (λεφτά) στο τούνελ.Όσο τα βλέπεις εσύ τόσο τα βλέπουν κι αυτοί.

 

10 Τελειώνοντας την κουβέντα μας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον.

 

-Αυτή τη περίοδο δουλεύουμε το Live μέρος αλλά και το unplugged.Στήνουμε το πρόγραμμα έτσι ώστε να μπορούμε και 3 άτομα (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα) να πάμε σε χώρους όπου δεν υπάρχει υποδομή για ολόκληρη μπάντα. Τέλος,τα 10 τραγούδια της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς είναι ήδη έτοιμα, αλλά θα ξεκινήσουμε την παραγωγή εντός του 2009.Σε ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη και θα τα λέμε στο δρόμο…γιατί αξίζει περισσότερο από τον τελικό προορισμό.