HOODOO TONES

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

In English

Στην αρχή της συνομιλίας μας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά, θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το πώς δημιουργήθηκε η μπάντα και ποια είναι τα μέλη της.
The Hoodoo Tones: Πρώτον, ευχαριστώ για την πρόσκλησή σας! Οι Hoodoo Tones είναι ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2013 στη βόρεια Γαλλία. Σε 8 χρόνια, η σύνθεσή μας άλλαξε λίγο. Ξεκινήσαμε με 2 κιθαρίστες, αρχικά επειδή η ιδέα της δημιουργίας μιας rock’ n’ roll μπάντας προήλθε από τον Kevin και τον φίλο του στο πανεπιστήμιο Clement. Επειδή ο Clement έφυγε από το συγκρότημα, συνεχίσαμε να παίζουμε ως τρίο με τον Ben στο stand-up μπάσο και τον Julian στα τύμπανα. Μετά την αποχώρηση του Julian, ο Mike (Michael) εντάχθηκε στο συγκρότημα το 2017 και εξακολουθεί να κρατά τα τύμπανα από τότε.

Ποιες θεωρούνται οι σημαντικότερες επιρροές σας;
The Hoodoo Tones: Τι δύσκολο! Οι επιρροές έρχονται και παρέρχονται συνεχώς. Ως συγκρότημα rockabilly εμπνεόμαστε από τους θρύλους του rock n’roll από τη δεκαετία του ’50, αλλά και η καριέρα τους μετά τις μέρες της δόξας είναι τόσο ενδιαφέρουσα. Για παράδειγμα, παίρνουμε ολόκληρη την καριέρα του Carl Perkins από τη Sun στην Columbia και στο Dolly Masters για να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο έκανε την αλλαγή του. Στη συνέχεια, κάνουμε το ίδιο με άλλα είδη μουσικής, ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι οι Hoodoo Tones έχουν κολλήσει κάπου μεταξύ της δεκαετίας του ’50 και του ’60, λαμβάνοντας μερικούς ήχους, μερικές νότες ή ρυθμούς και από τις δύο περιόδους.
Πάνω από όλα, πρέπει να πούμε ότι τα τραγούδια που γράφουμε μας επιλέγουν και όχι το αντίθετο! Χορδές, μελωδίες, ρυθμός έρχονται σαν μια έκρηξη, μερικές φορές τόσο γρήγορα όσο δεν έχουμε το χρόνο να το σκεφτούμε (γέλιο)!

Το 2020 κυκλοφόρησε το νέο σας άλμπουμ με τίτλο ”Still On The Run”. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτό;
The Hoodoo Tones: To “Still on the Run” (Rhythm Bomb Records) είναι το τρίτο μας άλμπουμ. Πρώτα απ ‘ όλα, είμαστε περήφανοι που κυκλοφορήσαμε ένα τρίτο δίσκο μέσα σε μια παγκόσμια κρίση και είμαστε περήφανοι που προσπαθούμε να ζωντανέψουμε τον ήχο μας εδώ και σχεδόν 10 χρόνια. Αυτό το άλμπουμ προτείνει 12 πρωτότυπα τραγούδια που γράψαμε ήρεμα μεταξύ 2018 και 2020. Στις ηχογραφήσεις προσπαθήσαμε να ενορχηστρώσουμε τα όργανα μας με καλύτερο τρόπο και να ‘’καθαρίσουμε’’ τα φωνητικά, ώστε να το κάνουμε καλύτερα από το δεύτερο άλμπουμ μας. Φροντίσαμε επίσης για την παραγωγή προσθέτοντας κάποια overdub που θεωρήσαμε καλή για τα τραγούδια, προσπαθώντας να μην προδώσουμε την ωμή πτυχή του ήχου μας. Στην πραγματικότητα, το κάναμε όπως είμαστε, χωρίς να προσπαθήσουμε να είμαστε άλλο συγκρότημα. Φυσικά, οι άνθρωποι θα μπορούσαν να σκεφτούν ότι οι The Hoodoo Tones δεν πήραν κανένα ρίσκο, αλλά έχουμε 12 τραγούδια στα οποία πιστεύουμε, όλα είναι διαφορετικά και μερικά βασίζονται σε ταλαντούχους καλεσμένους που φιλοξενήσαμε στο στούντιο Midnight (Crystal Dawn στο “The Crystal’s Kick » και ο Alexis Bertein στο« The Taste of Love »).

Θα μπορούσατε να πείτε λίγα λόγια για τα προηγούμενα άλμπουμ σας;
The Hoodoo Tones: Το “Confession of a Loner” κυκλοφόρησε το 2016. Ως πρώτο, αυτό το άλμπουμ παραμένει ένα καλό σουβενίρ και επειδή χάρη γι’ αυτό ο Ralph Brabant, ιδιοκτήτης της Rhythm Bomb Records, αποφάσισε να υπογράψει με το συγκρότημα! Αν γίναμε καλύτεροι με κάποιο τρόπο από το 2016, δείχνει ότι χάσαμε ένα μέρος του αυθορμητισμού που είχαμε όταν ήμασταν νεότεροι (γέλιο)!
2 χρόνια αργότερα, κυκλοφορήσαμε το “Here To Stay” που παραμένει το πιο δύσκολο μας. Αυτό μας κάνει να θυμόμαστε ότι ο Michael έκανε μια τρελή δουλειά όταν μπήκε στο συγκρότημα 3 εβδομάδες πριν ξεκινήσουμε να το ηχογραφούμε, το πιστεύετε ;!

Στη Γαλλία, τη χώρα καταγωγής σας, ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού για τη ροκ εν ρολ και τη ροκαμπίλι μουσική;
The Hoodoo Tones: Η γαλλική σκηνή του rockabilly είναι πολύ πλούσια με πολλά συγκροτήματα, εκδηλώσεις και μεγάλο κοινό rockers. Πολλοί ροκάδες είναι ανοιχτόμυαλοι, προσπαθούν να ζωντανέψουν όλα τα είδη rock’ n’ roll από τις ρίζες του rockabilly μέχρι το teddy boy rock’ n’ roll. Πολλά συγκροτήματα είναι δημιουργικά, όπως στις άλλες χώρες όπου παίζαμε. Αλλά λόγω κάποιων νόμων που προωθούν τη γαλλική γλώσσα σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, τα rockabilly και rock’ n’ roll παραμένουν υπόγεια στυλ μουσικής. Για τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του rock’ n’ roll που υπάρχουν στη Γαλλία, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να περιμένει περισσότερους από μερικές χιλιάδες ανθρώπους, ακόμη και αν πολλές συναυλίες είναι συχνά γεμάτες κόσμο και γεμάτες τρελούς θαυμαστές!

Πώς νιώθετε που επιστρέφετε ξανά στα ζωντανά σόου;
The Hoodoo Tones: Η επιστροφή στη σκηνή είναι σαν να ξανά αναπνέεις για τους The Hoodoo Tones! Εκείνο το συγκρότημα φτιάχτηκε για να παίζει ζωντανά και μπορούμε να πούμε ότι γράφουμε τραγούδια μόνο για να μοιραστούμε κάτι με το κοινό, όπου κι αν έχουμε κλείσει.
Νιώσαμε επίσης αυτό το καλοκαίρι ότι οι άνθρωποι φαίνεται ότι χρειάζονται τέτοιες στιγμές για να νιώσουν καλά και να ξεχάσουν λίγο την καθημερινότητά τους.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το προσεχές μέλλον;
The Hoodoo Tones: Τα σχέδια είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει μια μπάντα. Αυτός είναι ο λόγος που γράφουμε αυτή τη στιγμή τραγούδια, για να ηχογραφήσουμε ένα single αυτό το χειμώνα και στη συνέχεια ένα τέταρτο άλμπουμ την άνοιξη του 2022.

Πού μπορούμε να σας βρούμε στο διαδίκτυο;
The Hoodoo Tones: Όλοι μπορούν να ακολουθήσουν το συγκρότημα στο Facebook και το Instagram. Μπορείτε να λάβετε τα άλμπουμ μας σε πολλούς ιστότοπους ή να τα ακούσετε στο Spotify, το Deezer ή το Itunes.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη και θα χαρώ να σας δω στην Ελλάδα
The Hoodoo Tones: Σας ευχαριστούμε! Θα θέλαμε να παίξουμε στην Ελλάδα μια μέρα σίγουρα!

 

Κώστας Τζανιδάκης