You are currently viewing Heavy By The Sea

Heavy By The Sea


 

 

Δευτέρα 1 Ιουλίου και ποια άραγε θα ήταν καλύτερη επιλογή από το να ξεκινήσεις για το περίφημο Heavy By The Sea, στη Πλατεία Νερού στο Φάληρο, δίπλα ακριβώς στη θάλασσα. Εξαιρετικό line up για τους φίλους της δυνατής μουσικής, με εξέχοντες καλεσμένους τους περίφημους Slayer.

Τους Kvelertak ,οι οποίοι ξεκίνησαν μέσα στο λιοπύρι, δυστυχώς δεν τους προλάβαμε και δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη. Όταν μπήκαμε έπαιζαν ήδη οι βετεράνοι Napalm Death, οι οποίοι παρά τα προβλήματα στον ήχο, κατάφεραν να κρατήσουν ψηλά τον πήχη.

Οι Rotting Christ μετά από μία σειρά εμφανίσεων τόσο στο εξωτερικό όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πάτησαν και στην Αθήνα. Πολύ καλή εμφάνιση και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Setlist:
The Forest Of N’Gai
Αθάνατοι Έστε
Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού
King Of A Stellar War
The Sign Of Evil Existence
Transform All Suffering Into Plagues
Societas Satanas
In Yumen Xibalba
Grandis Spiritus Diavolos
Χάος Γένετο
Non Serviam
Noctis Era

DSC 0764


DSC 0765

Rotting Christ

Και ενώ ο κόσμος είχε αρχίζει να ζεσταίνετε για τα καλά, ήρθαν οι Down, με την επιβλητική μορφή του Phil  Anselmo, να τα σπάσουν. Ξέφρενοι ρυθμοί, με τον frontman του συγκροτήματος να προσπαθεί να γυρίσει το ρολόι του χρόνου αρκετά πίσω και σε μεγάλο βαθμό να το καταφέρνει. Βέβαια όταν το κοινό τραγούδησε το «happy birthday», διότι είχε τα γενέθλια του στις 30 Ιουνίου, εκτός από την τεράστια συγκίνηση που ένιωσε , μάλλον επέστρεψε και στο …μέλλον

Setlist:
Eyes Of The South
Witchtripper
There’s Something On My Side
Lifer / Lysergik Funeral Procession
Ghosts Along The Mississippi
Pillars Of Eternity
Temptations Wings
Underneath Everything
Hail The Leaf
Stone The Crow
Bury Me In Smoke

DSC 0769

Down

Και η μεγάλη στιγμή για όσους είχαν βρεθεί στην Πλατεία Νερού επιτέλους έφτασε. Οι Slayer μπήκαν στη σκηνή και φρόντισαν να αποζημιώσουν πλήρως όλο τον κόσμο που τους αποθέωνε. Δυνατό trash, ένταση και ιδρώτας συνθέτουν ένα σκηνικό που κράτησε ως το φινάλε. Στα  highlights η είσοδος του Anselmo πάνω στη σκηνή όπου μαζί με τους Slayer τραγούδησε Pantera (“Fucking Hostile”), δώρο γενεθλίων για τον ίδιο, αποδίδοντας και έναν ελάχιστο φόρος τιμής στον αδικοχαμένο Hanneman.

 

DSC 0780

DSC 0782

Με λίγα λόγια όσοι βρέθηκαν στην Πλατεία Νερού (4 με 5.000) πρέπει να έμειναν να ικανοποιημένοι τόσο από το σύνολο των εμφανίσεων, όσο και από τους Slayer που ήταν ο βασικός μαγνήτης του κόσμου.

SETLIST

World Painted Blood
Disciple
War Ensemble
Hate Worldwide
At Dawn They Sleep
Mandatory Suicide
Chemical Warfare
Postmortem
Die By The Sword
Dead Skin Mask
Hallowed Point
Seasons In The Abyss
Fucking Hostile (με τον Phil Anselmo στα φωνητικά)

Encore:
South Of Heaven
Raining Blood
Angel Of Death

 

Παξιμάδης Μιχάλης