You are currently viewing Οι GRAVE DIGGER στο Κύτταρο

Οι GRAVE DIGGER στο Κύτταρο


 

GRAVE DIGGER (Germany)

Support Act: THE SILENT RAGE (Greece)

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 – Κύτταρο Live

grave digger-poster

 

Όταν ένα συγκρότημα επισκέπτεται αρκετές φορές την χώρα μας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά), αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι έχει άρρηκτες σχέσεις με το Ελληνικό κοινό. Οι GRAVE DIGGER και ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης τους, ο τραγουδιστής Chris Boltendahl, λατρεύονται όσο λίγα σχήματα και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος έρχεται πολλές φορές στην χώρα μας και για διακοπές. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ένα από τα ελάχιστα συγκροτήματα που έχουν κυκλοφορήσει single ειδικά για την Ελλάδα, διασκευάζοντας με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, το τραγούδι του “Ελλάς”!

Οι Γερμανοί heavy/power metallers, ξεκίνησαν την σπουδαία καριέρα τους, μ’ ένα δίσκο που προξένησε πάταγο στη metal κοινότητα, το “Heavy Metal Breakdown”, το 1984, από τη θρυλική Noise Records, παραδίδοντας μαθήματα κλασικού, τευτονικού metal και συνέχισαν το ίδιο δυναμικά με το “Witch Hunter” και λιγότερο με το “War Games”. Το 1987, σηματοδότησε μία πολύ σημαντική αλλαγή για το συγκρότημα, που παραλίγο να αποβεί μοιραία για τη συνέχειά τους. Άλλαξαν το όνομά τους σε DIGGER και έβγαλαν το “Stronger Τhan Ηate”, αλλά σε hard rock μονοπάτια, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν την επιτυχία των BON JOVI και των DEF LEPPARD, κάτι που τους οδήγησε σε πλήρη αποτυχία και ακολούθως στην διάλυσή τους. Επτά χρόνια μετά, επανήλθαν ως GRAVE DIGGER, με το “The Reaper”, αλλά η ουσιαστική, μουσική επάνοδός τους, ήρθε με το “Heart Of Darkness”, το πιο σκοτεινό και πιο σκληρό άλμπουμ τους μέχρι τότε, που τους έβαλε για να καλά στο προσκήνιο. Η μεγάλη επιτυχία, ήρθε όμως με το “Tunes Of War”, που περιέχει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κομμάτια τους, το “Rebellion (The Clans Are Marching)”. Το άλμπουμ μιλά για την ανεξαρτησία και απόσπαση της Σκωτίας από την Αγγλία και σηματοδότησε το ξεκίνημα μίας concept τριλογίας που κράτησε για τα δύο επόμενα άλμπουμ και αφορούσε τον Μεσαίωνα. Το “Tunes Of War”, είναι από τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν από ανεξάρτητη εταιρία και έχουν σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις στη χώρα μας, ενώ από τότε ξεκίνησαν και τις συχνές και γεμάτες κόσμο συναυλίες τους στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα η πρώτη τους επίσκεψη στο Ρόδον Club, το 1997, υπήρξε μία από τις συναυλίες με την πιο έντονη συμμετοχή του κόσμου που έχουμε βιώσει ποτέ…

Τα δύο επόμενα άλμπουμ, το “Knights Of The Cross” (1998) και “Excalibur” (1999), έδειξαν ότι το συγκρότημα βρισκόταν σε φοβερό συνθετικό οίστρο, παράγοντας τον έναν ύμνο μετά τον άλλο, όπως καταδεικνύουν για παράδειγμα τα ομώνυμα τραγούδια των εν λόγω άλμπουμ. Πλέον, οι GRAVE DIGGER είχαν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα κλασικού heavy metal στον κόσμο και η υπογραφή συμβολαίου με τη Nuclear Blast ήταν το επιστέγασμα αυτού του γεγονότος, καθώς και οι εμφανίσεις τους σε πολύ μεγάλα φεστιβάλ, σε πολύ υψηλές θέσεις στο billing αυτών. Έκτοτε, οι GRAVE DIGGER συνέχισαν να δισκογραφούν, με πιο “αραιούς” ρυθμούς και όχι βγάζοντας άλμπουμ κάθε χρόνο, άλλοτε με μεγαλύτερη και άλλοτε με μικρότερη επιτυχία, πάντοτε όμως με συνέπεια και σεβασμό στο παρελθόν και τον κόσμο τους.

Τον Ιούλιο, θα κυκλοφορήσουν το 17ο στούντιο άλμπουμ τους, το “The Return Of The Reaper”, το οποίο θα ενθουσιάσει για μία ακόμη φορά τους πολυάριθμους οπαδούς τους και στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθησή του, θα περάσουν και πάλι από τον αγαπημένο τους προορισμό, την Ελλάδα. Την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, οι GRAVE DIGGER θα εμφανιστούν στο Κύτταρο Live, για να παραδώσουν για άλλη μία φορά μαθήματα αγνού heavy metal!!! Την συναυλία θα ανοίξουν οι Αθηναίοι power metallers THE SILENT RAGE, κάνοντας ταυτόχρονα ένα διάλειμμα από τις ηχογραφήσεις της νέας τους δουλειάς.

Ώρα Έναρξης: 21:00 – Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ (Τα πρώτα 200 εισιτήρια), 25 Ευρώ (Λοιπή Προπώληση / Ταμείο)

Προπώληση εισιτηρίων

Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores