You are currently viewing Grande Fox

Grande Fox


  1. Καλώς ορίσατε παιδιά στο ROCKANDROLL. Φυσικά είστε οι GRANDE FOX και βρίσκεστε σε αυτό που ονομάζεται αγάπη , πάθος , αλλά και μουσική βιομηχανία από το 2013 . Κάπου στο ενδιάμεσο όμως κάνατε μια αλλαγή ονόματος . Μιλήστε μας για το παρελθόν σας και αυτό που είστε και εκπροσωπείτε σήμερα .

Καλησπέρα , καλώς σας βρήκαμε ! Ναι πράγματι για εμάς αυτό που κάνουμε σημαίνει και αγάπη και πάθος αλλά και θυσίες σε προσωπικό επίπεδο και παράλληλα σε ομαδικό. Φυσικά όταν ένα σχήμα ξεκινάει να παρουσιάζει την δουλειά του δημόσια και να μοιράζετε την μουσική του με όλους τους πιθανούς ακροατές ,  έρχεται και το θέμα της μουσικής βιομηχανίας. Καλώς η κακώς υπάρχει και πρέπει να μάθεις να συνυπάρχεις μαζί της εφ όσον εκτίθεσαι στο κόσμο και επιζητάς την αναγνώριση της δουλειάς σου. Παράλληλα χρειάζεται και την ανάλογη διαχείριση ώστε να μην χάσεις τον χαρακτήρα σου μουσικά αλλά και αυτά που έχεις να πεις, να καταφέρεις να τα πεις χωρίς να σε φιμώσουν. Κάνεις δηλαδή ό,τι μπορείς για να βρεις την χρυσή τομή ώστε το αποτέλεσμα να είναι αξιόλογο. Βέβαια μέχρι στιγμής είμαστε ανεξάρτητοι και ό,τι βλέπετε το έχουμε φέρει εις πέρας μόνοι μας μαζί με τους συνεργάτες μας.

Πράγματι η δημιουργία του σχήματος χρονολογείτε από το 2013 και το αρχικό όνομα ήταν το Fox Terrier που επί της ουσίας σημαίνει άγρια αλεπού . Δεν το κρατήσαμε πολύ και λίγο καιρό μετά το πρώτο μας live προχωρήσαμε στην αλλαγή του , δηλαδή στο Grande Fox . Όπως καταλαβαίνετε στην αρχή κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές σου μέχρι να βρεις αυτό που σου αρέσει και σε αντιπροσωπεύει περισσότερο. Grande Fox για μας σημαίνει , μεγάλη αλεπού , μεγάλο πνεύμα … Ας αφήσουμε τον καθένα να το ερμηνεύσει όπως αυτός νομίζει καλύτερα .

Ουσιαστικά το σχήμα έχει πέντε χρόνια ύπαρξης και συνεχίζει . Όλα όμως ξεκίνησαν ένα βράδυ σε ένα μικρό ροκ μπαρ της πόλης στα λαδάδικα , με τον Ζαο να βρίσκετε στην θέση του Dj και τον Νίκο στο μπαρ να πίνει την μπύρα του μετά από μια κουραστική μέρα στην δουλειά αρχές καλοκαιριού. Μουσικές , ποτό και καλή παρέα ήταν μόνο η αρχή για να έρθει σε διάστημα περίπου μισού χρόνου η σύλληψη της ιδέας του σχήματος . Από την πρώτη κιόλας κουβέντα νιώσαμε μέσα μας ότι επιζητούμε το ίδιο όνειρο και οραματιστήκαμε άμεσα το τι θέλουμε να κάνουμε. Έτσι έγινε η αρχή της μέχρι σήμερα πορείας μας και είμαστε πλέον στο ευχάριστο σημείο να έχουμε στο δυναμικό μας υλικό που λίγοι στην χώρα μας έχουν από τα 5 πρώτα κιόλας χρόνια. Αυτά δεν έγιναν φυσικά μόνα τους , δουλέψαμε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας και συνεχίζουμε να το κάνουμε. Αυτό που θα λέγαμε ότι εκπροσωπούμε είναι κυρίως το πάθος , την φαιά ουσία που μας διατρέχει και το κόσμο που μπορεί να μας νιώσει και να μας καταλάβει σε επίπεδο μουσικό και στιχουργικό και οπτικό .’Exουμε εμπνευστεί από πολλά μουσικά είδη κι έτσι το κοινό μας θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε καθώς τα στοιχεία που πλέκουμε είναι πολλά. Επίσης από πολλές στιγμές της ζωής μας άλλοτε καλές κι άλλοτε κακές έχουμε καταλήξει σε δημιουργίες που σκοπό είχαν να εκφράζουν τα συναισθήματα μας. Οργή , αγάπη , θυμός , πνευματική αναζήτηση και κάθε λογής εσωτερική επεξεργασία πνευματική την οποία διατυπώνουμε με ένα θεατρικό και πολύ παραστατικό τρόπο θα λέγαμε.   Πολύπλοκα δεμένα όλα μας τα στοιχεία μαζί συνθέτουν αυτό το νέο και ξεχωριστό για μας αποτέλεσμα-μουσικό είδος ,  το οποίο πλέον βρίσκετε παντού διαθέσιμο για αυτούς που ενδιαφέρονται , σε όλες τις πιθανές digital πλατφόρμες , στην ιστοσελίδα μας  και φυσικά και σε δισκοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τους πιστούς στη φυσική μορφή του cd.

  1. Έχει αλλάξει κάτι στις μουσικές επιρροές σας από τότε μέχρι σήμερα ? Θα σας λέγατε κατασταλαγμένους κάπου και πιο ώριμους στην δουλειά σας ?

Όπως έχουμε αναφέρει και άλλες φορές , όσον αφορά τις μουσικές μας επιρροές συνεχώς δεχόμαστε μέσα μας νέα είδη , νέα ακούσματα , ακούμε όλα τα είδη μουσικής και επιλέγουμε τι θα κρατήσουμε και τι όχι . Η διαδικασία γίνεται πλέον συνειδητά και πολύ επιλεκτικά ώστε να εξελισσόμαστε θετικά και ποιοτικά σε κάθε νέα μας δημιουργία. Κατασταλαγμένοι είμαστε διότι ξέρουμε τι θέλουμε να πετύχουμε , βλέπουμε το στόχο μας κατάματα και δεν φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες . Οπότε όσον αφορά την κατεύθυνση που θέλουμε να περπατήσουμε είμαστε σίγουρα κατασταλαγμένοι. Το ίδιο συμβαίνει και στην ηχητική μας βάση , που έχουμε στήσει με custom εξοπλισμό . ‘Ετσι σε κάθε νέο κομμάτι έχουμε πετύχει με αυτό το τρόπο την ηχητική αναγνώριση χωρίς να περιορίσουμε τις δυνατότητες μας ως προς το δημιουργικό μέρος . Και να πούμε πως άλλωστε είμαστε υπέρ του πειραματισμού οπότε πάντα θα ακούτε από εμάς κάτι διαφορετικό αλλά και original και grande  την ίδια στιγμή.

  1. Βρεθήκατε στο ‘’Space Nest’’. Πως ήταν πρίν και μετά από αυτή την εμπειρία?

Μοναδικά !! Το πρώτο μας άλμπουμ . Η αρχή των δημιουργιών μας . Είμαστε πολύ δεμένοι συναισθηματικά με αυτό το δίσκο . Κάθε κομμάτι και μια ιστορία να μας διατηρεί αναμνήσεις ιδιαίτερα έντονες και βαθιά χαραγμένες μέσα μας. Είναι μια δουλειά πραγματικά πολύ αξιόλογη για ξεκίνημα . Πρίν από αυτό κυριαρχούσε μέσα μας το χάος του να έχεις χιλιάδες ιδέες και να ψάχνεις διαρκώς τον τρόπο να τις αποτυπώσεις. Ένα αίσθημα ανυπομονησίας και έκρηξης δημιουργικότητας ειδικά κατά την μετάβαση από τις πρόβες στις ηχογραφήσεις. Κατά την διάρκεια πολλές οι δυσκολίες και τα μεταβατικά στάδια όμως μόλις το βλέπεις το project ολοκληρωμένο τότε γεμίζεις ικανοποίηση και χαρά. Ακτίνες φωτός διαχέονται στην σκοτεινιά και αυτό γίνεται ακόμη πιο αισθητό με την ανταπόκριση του κόσμου και με την συναίσθηση και μεταξύ άλλων φίλων καλλιτεχνών που μας εξέφρασαν την γνώμη τους ή εκφράστηκαν μέσω των κοματιών μας.

Κοινώς το Space Nest ήτανε το κλειδί που γύρισε την μίζα στο κινητήρα του σχήματος.

  1. Έχετε συμμετοχή με την μουσική σας σε ταινία μικρού μήκους ? Πως είναι σαν συναίσθημα να βλέπεις την δουλειά σου σε κάτι τέτοιο ?

Πράγματι έχουμε συμβάλει μουσικά στην ταινία μικρού μήκους με τίτλο Feverish Dream , παραγωγής και σκηνοθεσίας του Ζαοσκούφη Λευτέρη και με πρωταγωνιστή τον frontman του σχήματος Νίκο Μπερζαμάνη. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο δημιούργημα με τρομερή καλλιτεχνική απόδοση το οποίο παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές του εγκεφάλου και πως αντιδρά υπό την επίρρεια πυρετωδών ονείρων και φαρμάκων .Σχεδόν όλοι μας λίγο πολύ έχουμε βρεθεί στην θέση του αρρώστου που υποφέρει από εφιάλτες λόγω πυρετού κατά την διάρκεια σουρεαλιστικών ονειρικών μεταβάσεων.

Αυτό είναι για μας ένα κεφάλαιο υπό συζήτηση , το να γράφεις δηλαδή μουσική για οπτικές παραγωγές . Μας ιντριγκάρει και μας διεγείρει την φαντασία το να ασχοληθούμε στο μέλλον και με αυτό το τομέα. Το απολαύσαμε και νιώσαμε πολύ χαρούμενοι που κάναμε ένα μικρό άνοιγμα και στο χώρο αυτό.

  1. Πριν από ένα χρόνο κυκλοφορήσατε το EP με τίτλο ‘’KULNING’’ . Tι αφορά και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό .

Μετά το πρώτο μας δίσκο η όρεξη μας άνοιξε κι άλλο και βάλαμε μπρος για τον δίσκο ‘’Kulning’’ , μια εξαιρετική αισθητικά αλλά και μουσικά παραγωγή που μας έκανε κι αυτή περήφανους και σε αυτό παίζει ρόλο και η συνεργασία μας με την Αγγελίνα Παπαδοπούλου στα φωνητικά και με τον Stephen Keeman στο ρόλο του τσελίστα. Επί της ουσίας επρόκειτο για μια ιστορία με αρχή μέση και τέλος , μια ιστορία αγάπης με διαφορετική αισθητική και αντιμετώπιση αντίθετη με το κλασσικό love story  που μας έχουν μάθει οι τηλεοράσεις και τα παραμύθια ρηχής προέλευσης. Κυριαρχεί ο ρόλος της Αγγελίνας Παπαδοπούλου στο ρόλο της μάγισσας , ο ρόλος του ερημίτη αρχικά αλλά και στο τέλος του δρυίδη που ενσαρκώνει ο Νίκος με τα φωνητικά του. Υπάρχει ουσία και βαθύ νόημα στο project αυτό και θα το αφήσουμε εδώ στα χέρια σας να το εξερευνήσετε και να το επεξεργαστείτε. Ελπίζουμε να σας εκφράσει κι εσάς όσο κι εμάς !

  1. Έχετε πλέον μια ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με το όνομα ‘’Εmpty Nest”. Μιλήστε μας γι αυτό .

Η νέα δισκογραφική δουλειά είναι όντως ολοκληρωμένη .θα κυκλοφορήσει μέσα στους τελευταίους μήνες του έτους μας . Θέλουμε το κάθε άλμπουμ μας να διηγείται μια ιστορία ,όπως ένα βιβλίο, με μια ιστορία που έχει chapters έτσι και στην νέα δουλειά μας το Εmpty nest, έχουμε αρχή μέση και τέλος με μια ιστορία που ξετυλίγεται από κομμάτι σε κομμάτι .Είναι μια δουλειά αρκετά διαφορετική από αυτές που σας έχουμε συνηθίσει. Θα είναι κυρίως σε πιο heavy ρυθμούς αλλά δεν θα θέλαμε να αποκαλύψουμε παρά πολλά .Θα θέλαμε πολύ να ακούσετε την ιστορία μας και να κρίνετε , ακόμα και να ταυτιστείτε οι ίδιοι.

 

  1. Νέα κυκλοφορία που βρίσκουμε από εσάς είναι το single ‘’Documento ‘’. Μιλήστε μας γι αυτό.

Το Documento είναι ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο κομμάτι για εμάς . Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι καθρέφτης της εικόνας που έχουμε για το σήμερα .Για το πώς λειτουργεί ο κόσμος μας σήμερα και εμβαθύνοντας το πώς λειτουργεί η χώρα μας η πόλη μας η άνθρωποι γύρω μας . Θεωρήσαμε ότι στέκεται σαν μια ξεχωριστή ιστορία γι’ αυτό και βγήκε σαν Single. Μιλάει όχι μόνο για όλα αυτά που θεωρούμε κατακριτέα και αυτά που καταστρέφουν τον κόσμο μας αλλά και για πράγματα που πολλές φορές κάνουμε εμείς ίδιοι σαν λάθη και μόνο όταν ακούγονται από τους ίδιους μας γίνονται αντιληπτά με απώτερο σκοπό την συνειδητοποίηση και την αλλαγή. Υπάρχουν ακόμα κάποια πράγματα που θέλουμε να παρουσιάσουμε πάνω σε αυτό το Single . Εν καιρώ θα τα μοιραστούμε μαζί σας !

 

  1. Θα βρούμε διαφορές από την πρώτη σας δουλειά μέχρι σήμερα ?

Σίγουρα έχει αλλάξει ο τρόπος που γράφαμε παλιά από τώρα . Ίσως είναι και αναπόφευκτο αυτό .Αν εμείς οι ίδιοι αλλάζουμε με τον καιρό, πως γίνεται να μην εκφράζουμε και διαφορετικά τους εαυτούς μας ; Θα ήταν λίγο ψεύτικο αν παρέμενε το ίδιο . Παρόλα αυτά όμως τα βασικά στοιχεία της μπάντας μας δεν λείπουν από καμιά δουλειά μας . Όποιος παρακολουθεί την γενικότερη πορεία μας μπορεί να εντοπίσει αυτά τα στοιχεία. Πλέον πιστεύουμε ότι γράφουμε ίσως πιο ώριμα και στοχευμένα . Ξέρουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε να πούμε και το τρόπο που θέλουμε να το εκφράσουμε . Οι δουλειές μας γίνονται σε μεγαλύτερες ταχύτητες και πιο αποδοτικά και αυτό φαίνεται και από το υλικό που έχουμε στο τελευταίο χρονικό διάστημα .

  1. Ετοιμάζετε κάτι αυτό το διάστημα?

Πάντα κάτι θα ετοιμάζουμε… ησυχία δεν βρίσκουμε ποτέ ! Το έχει η φύση μας αυτό να θέλουμε συνεχώς να κινούμαστε , να μην βαλτώνουμε . Για την ώρα θα σας πούμε πως είμαστε σε περίοδο προβών καθώς στους στόχους μας είναι να κάνουμε μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις μέσα και μετά το καλοκαίρι . Ετοιμάζουμε κάποιες φωτογραφήσεις . Συζητάμε με δισκογραφικές και έχουμε στα πλάνα μας τις ετοιμασίες για νέα οπτική δουλειά. Οι ιδέες είναι πραγματικά πολλές και ευχόμαστε να είχαμε ακόμη περισσότερο χρόνο για να τις φέρνουμε όλες εν ζωή και να σας  δείχνουμε όλες τις πτυχές του εσωτερικού μας κόσμου όλο και περισσότερο . Να είστε σίγουροι πως νέο υλικό θα βλέπετε από μας συνεχώς και η μόνη μας ευχή για το μέλλον είναι να σας έχουμε δίπλα μας στο ταξίδι αυτό . Σας ευχαριστούμε πολύ !