You are currently viewing Graham Bonnet

Graham Bonnet


Πολλές φορές όταν γυρίζουμε πίσω τον χρόνο στην παιδική ή εφηβική μας ηλικία, μας έρχονται στο μυαλό όλοι οι μουσικοί ήρωες που είχαμε πλάσει στο μυαλό μας. Τότε που προσπαθούσαμε να ακούσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια στο ραδιόφωνο με την ελπίδα να προλάβουμε να τα ηχογραφήσουμε, τότε που όταν αγοράζαμε δίσκο ή κασέτα νομίζαμε ότι έχουμε κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου.

Ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα ήταν σίγουρα και οι Rainbow, οπότε μέσα στους ήρωες της εποχής συμπεριλαμβανόταν και ο Graham Bonnet. Μπορεί να ηχογράφησε μόνο ένα άλμπουμ με τον Richie Blackmoore και την παρέα του, αλλά ήταν αρκετός ώστε να τον καθιερώσει στη μνήμη μας σαν αναπόσπαστο μέλος του συγκροτήματος. Φυσικά το ότι θα ερχόταν στη χώρα για συναυλία το 2017 και θα μου παραχωρούσε μάλιστα συνέντευξη, ήταν κάτι που ξεπερνούσε και τα πιο τρελά μου όνειρα. Τα όνειρα όμως γίνονται κάποιες φορές απλά για να πραγματοποιηθούν και εγώ είχα την τύχη να βιώσω αυτή την ευτυχία.

Έτσι λοιπόν το Σάββατο 23 Απριλίου κατηφορίσαμε προς το Crow Club, σε μία σχεδόν καλοκαιρινή βραδιά, που σε προδιέθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για μια εξαιρετική συνέχεια. Όπως και έγινε…

Την βραδιά άνοιξαν οι Angelo Perlepes’ Mystery. Δεν είμαι και ο ποιο κατάλληλος άνθρωπος του κόσμου για να τους κρίνει, διότι πολύ απλά τα μουσικά μου γούστα απέχουν κατά πολύ από τον ήχο τους. Αυτό πάντως που είδα είναι η καλή διάθεση αλλά και το χειροκρότημα του κοινού, ένδειξη ότι έμειναν ικανοποιημένοι ως ένα σημείο.

Λίγο μετά τις 10 ήρθε η μεγάλη στιγμή. Ο Graham Bonnet με το δικό του ξεχωριστό
στυλ, κοστούμι, γραβάτα και γυαλιά ηλίου, ανέβηκε στη σκηνή του Crow Club και έβαλε κυριολεκτικά φωτιά. Μαζί του ο Conrado Pesinato στη κιθάρα, η Beth-Ami Heavenstone στο μπάσο, τον Mark Benquechea στα ντραμς και φυσικά τον Jimmy Waldo στα πλήκτρα από την εποχή των Alcatrazz.

Πριν τη συναυλία δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφέβαλαν για την κατάσταση που θα βρεθεί πάνω στη σκηνή, λόγω των 69 ετών που τον συνοδεύουν. Από την πρώτη όμως νότα ο σπουδαίος Graham Bonnet φρόντισε να αποδείξει ότι η ηλικία βρίσκεται μόνο στην ταυτότητα, διαλύοντας κάθε έννοια του χρόνου και των προκαταλήψεων.

Ερμηνεύοντας τραγούδια απ΄ όλο το φάσμα της καριέρας του, δεν θα μπορούσε να μην δώσει ιδιαίτερη έμφαση στους Rainbow, τους MSG και φυσικά τους Alcatrazz, με τους οποίους ηχογράφησε τρεις δίσκους.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”Graham Bonnet”]

Η ερμηνεία αλλά και η γενικότερη παρουσία του πάνω στη σκηνή ήταν τέτοια, που σε έκανε να αναρωτηθείς τι περισσότερο θα μπορούσες να δεις αν τον είχες παρακολουθήσει πριν 30 χρόνια! Τη στιγμή μάλιστα, που λόγω των συνεχών ζωντανών εμφανίσεων όπως είπε και ο ίδιος, είχε κοιμηθεί μόνο 45 λεπτά!

Ο κόσμος που είχε γεμίσει το Crow Club, απόλαυσε μία εξαιρετική συναυλία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ιδιαίτερος ήταν ο ενθουσιασμός στα ‘’All Niht Long’’ και ‘’Since You Be Gone’’, όπου από τον παλμό του κόσμου νόμιζες ότι το club ήταν τουλάχιστον τριπλάσιο!

Δυστυχώς δεν έγινε encore, ίσως λόγω της κούρασης, ίσως λόγω του ότι για να φύγεις στα καμαρίνια και να ξανάρθεις στο Crow ,είναι μια ταλαιπωρία. Παρόλα αυτά κανείς δεν δυσαρεστήθηκε και όλοι έφυγαν από συναυλία με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης.

Και πως μπορούσε άλλωστε να είναι διαφορετικά, αφού απόλαυσαν έναν εκρηκτικό Graham Bonnet να τους χαρίζει εξαιρετικές μουσικές στιγμές που θα μείνουν για πάντα στο πάνθεον των μουσικών τους αναμνήσεων, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον ήρωα των παιδικών τους χρόνων που φρόντισε να τους επιβεβαιώσει τον μύθο που είχαν στο μυαλό τους…

Setlist
Too Young to Die, Too Drunk to Live
All Night Long
California Air
Night Games
God Blessed Video
S.O.S.
Stand In Line
Island In the Sun
Into The Night
Samurai
Jet To Jet
Desert Song
Rider
Skyfire
Since You Been Gone
Assault Attack
Eyes Of The World
Lost In Hollywood

Κώστας Τζανιδάκης