You are currently viewing GODFATHERS

GODFATHERS


Στις ερωτήσεις απαντάει ο Peter Coyne

Επιστέφεται στην Ελλάδα με μία περιοδεία σε αρκετές πόλεις. Τι θυμάστε περισσότερο από τις εμφανίσεις σας στη χώρα μας?

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα παίξουμε στην Ελλάδα! Μερικά άτομα από το πλήθος εκεί είναι τόσο ενθουσιώδη, αντιδρούν «άγρια» στη μουσική μας και φυσικά εμείς το αγαπάμε αυτό. Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα για να κάνεις  περιοδεία – εκπληκτικό κοινό, υπέροχο φαγητό, ούζο με πάγο … Ειλικρινά μπορώ να πω ότι λατρεύουμε τους Έλληνες! Έίναι πάντα εξαιρετικά φιλικοί  και αισθανόμαστε τόσο ευπρόσδεκτοι όποτε έχουμε περιοδεύσει εκεί. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι που θα κάνουμε αυτές τις 6 συναυλίες στην Ελλάδα. Πάντα, επίσης περνάμε πάρα πολύ καλά πριν και μετά τις συναυλίες. Οι Έλληνες είναι πολύ κοινωνικοί !!


Τον ερχόμενο Φεβρουάριο αναμένεται η νέα σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο ‘’A Big Bad Beautiful Noise’’. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια για τους θαυμαστές σας που την περιμένουν με αγωνία?

Το  ”A Big Bad Beautiful Noise” είναι ένα σύγχρονο rock & roll album γεμάτο από υπέροχα τραγούδια και φανταστική μουσική. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι το ΚΑΛΥΤΕΡΟ άλμπουμ έχει κάνει η μπάντα ποτέ, αλλά εγώ ευχαρίστως θα αφήσω εσάς να το κρίνετε αυτό!! Περάσαμε πολύ χρόνο γράφοντας & κάνοντας πρόβες τα τραγούδια έτσι ήμασταν καλά προετοιμασμένοι για να ηχογραφήσουμε το album, σχετικά γρήγορα σε 2 εβδομάδες. Δεν υπάρχει ένα αδύναμο κομμάτι σε όλο το άλμπουμ, αλλά δεν θέλω να πω πάρα πολλά μέχρι να κυκλοφορήσει. Αν οι άνθρωποι έρθουν στις συναυλίες μας στην Ελλάδα, τότε θα είναι σε θέση να ακούσουν αποκλειστικά κάποια από τα τραγούδια του, θα είναι η πρώτη χώρα στον πλανήτη γη που θα ακούσει αυτά τα τραγούδια !! Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 10 Φεβρουαρίου … ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ !!!


Πως θα χαρακτηρίζατε τον ήχο σας και πόσο έχει διαφοροποιηθεί από τη δεκαετία του ’80?

Λοιπόν αυτό είναι το πώς συνέβη ο τίτλος του νέου άλμπουμ. Κάθε φορά που με ρωτούσαν στις συνεντεύξεις ”πώς θα περιγράφατε τη  μουσική των  Godfathers”, έλεγα αρκετά συχνά ότι είναι “ ένας μεγάλος, κακός, όμορφος θόρυβος!- “A Big Bad Beautiful Noise” Τότε είδα αυτή τη φράση τυπωμένη και σκέφτηκα ότι θα κάνει ένα πολύ καλό τραγούδι. Έτσι ΄λοιπόν έγραψα τους στίχους και στη συνέχεια εργάστηκα στη μουσική για να ”A Big BadBeautiful Noise” μαζι με τον κιθαρίστα μας Steve Crittall και ένα φανταστικό νέο τραγούδι γεννήθηκε! Η μουσική μας έχει αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του ’80 και έτσι  πρέπει, εμείς δεν θέλουμε να βασίζομαστε σε περασμένα μεγαλεία, η  μουσική μας είναι τώρα μεγαλύτερη, σκληρότερη & πιο όμορφη! Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ως μπάντα να κάνουμε μια ισχυρή, σύγχρονή μουσική  όπως το «A Big Bad Beautiful Noise ‘- δεν είμαστε μουσειακά κομμάτια …


Ποιες πιστεύετε ότι είναι μέχρι τώρα οι σημαντικότερες στιγμές στη καριέρα σας?

Αποφασίζοντας να σχηματίσουμε μια rock & roll μπάντα στην αρχή, όταν δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μπάντες που έπαίζαν ό, τι εγώ θεωρούσα πως είναι πραγματικά συναρπαστική ροκ μουσική στην δεκαετία του ’80. Ήταν όλα γήπεδο ροκ  ”άηδίες”  ή κάποιοι που έπαιζαν συνθεσάιζερ. Γράψαμε λοιπόν τραγούδια όπως ”This Damn Nation”, ”I Want Everything”, ”Birth School Work Death”, ”Cause I Said So”, ”She Gives Me Love”, ”Walking Talking Johnny Cash Blues”, ”Unreal World” & ”Τhis Is War”. Παίζοντας μερικές ΜΟΝΑΔΙΚΕς συναυλίεςσε όλο τον κόσμο (πάρα πολλές για να αναφέρω εδώ), επιβιώνωντας και διασφαλίζοντας ότι η μπάντα παραμένει πιστή στα αρχικά μουσικά ιδεώδη. Δική μας πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μας είναι πάντα η επόμενη κίνηση  και δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι καλύτερο από τη κυκλοφορεία ενός ”περιέργου”άλμπουμ όπως το ”A Big Bad Beautiful Noise”. Το 2017 πρόκειται να είναι μια πολύ συναρπαστική χρονιά για το ”A Big Bad Beautiful Noise”.


Ποιο ήταν το έναυσμα να δημιουργηθούν οι Godfathers μετά τους The Sid Presley Experience και πως πήρατε το όνομα σας?

Η The Sid Presley Experience ήταν μια καλή μπάντα αλλά η συνεργασία τελείωσε μόλις μετά από 2 singles. Μετά απλά δεν θα  μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι,  υπήρχαν πάρα πολλά σπουδαία τραγούδια να ηχογραφηθούν και διασκεδαστικές ιστορίες που θα έπρεπε να λεχθούν. Έτσι, ο αδελφός μου Chris & εγώ σχηματίσαμε τους Godfathers. Αυτό αποδείχθηκε να είναι η καλύτερη κίνηση που κάναμε ποτέ. Μας άρεσαν πάντα οι ταινίες ”The Godfather” (Ο Νονός)  και εξεπλάγην που κανείς δεν είχε χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα για ένα γκρουπ. Έτσι το κάναμε.

promo photo 2


Πως βλέπετε τον ρόλο του διαδικτύου στη μουσική?

 Πολύ σημαντικό και στη συνέχεια καθόλου … Μου αρέσει που συνδεόμαστε με τους ακροατές στο Facebook γιατί εκεί βρίσκονται πολλοί πιστοί οπαδοί των Godfathers, αλλά συγχρόνως υπάρχουν κάποιοι πραγματικά περίεργοι, άρρωστοι, τρελοί οι οποίοι είναι επικίνδυνοι και το συντομότερο δυνατό απαλαγόμαστε  από αυτούς. Πουλάμε τη μουσική μας μέσω του διαδικτύου πάρα πολύ μέσω downloading sites. ΛΑΤΡΕΥΩ Το YouTube για την εύρεση κλασικών ταινιών από τους αγαπημένες μου μουσικούς και ερμηνευτές. Το Διαδίκτυο είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Κώστας Τζανιδάκης

Επιμέλεια μετάφρασης Ελένη Παξιμάδη