You are currently viewing FREE SOUL

FREE SOUL


FREE SOUL


Καλησπέρα. Έχω τη χαρά να φιλοξενώ ένα ακόμα συγκρότημα από την On Stage η οποία έχει βαλθεί κυριολεκτικά να μας τρελάνει . Το όνομα Free Soul τι συμβολίζει για σας;

Το όνομα συμβολίζει την ελευθερία του πνεύματος και των κινήσεων γενικότερα! γιατί μέσα στο rock’n’roll ανέκαθεν υπήρχανε οι παραπάνω έννοιες.

Πότε ξεκίνησε η ιδέα  οι Free Soul να πάρουν ”σάρκα και οστά”;

Το σχήμα δημιουργήθηκε ουσιαστικά από εμένα το 2001.

Ποια ήταν τα πρώτα σας μουσικά ερεθίσματα που σας έκαναν να αγαπήσετε αυτό που παίζετε;

Η λέξη ’’βασιλιάς’’ νομίζω ότι καλύπτει την ερώτηση. Elvis the KING of rock’n’roll, γιατί…“before anyone did anything Elvis did everything’’.

Η επαφή σας με την On Stage πότε ξεκίνησε;

Η επαφή μας με την On Stage ξεκίνησε  το 2005 λόγω της φιλίας μου με τον Θωμά Γλάβενα (On Stage Records) και των κοινών  μουσικών μας απόψεων, στο rockabilly και στο rock’n’roll γενικότερα!!!

Μιλήστε μας λίγο για τον πρώτο σας δίσκο και τα τραγούδια που τον αποτελούν.

Ο δίσκος αποτελείται από δέκα δικά μας κομμάτια και δύο διασκευές. Τους στοίχους έχω γράψει εξολοκλήρου εγώ και όσο αφορά στην μουσική, έχω συνθέσει τα “Τeasing Woman”, “Don’t Forget My Love”, “Mexican Sound”, και “Couple Of Drinks”.  Ο Στέλιος Καράβεντζας έχει συνθέσει τα “Mary’s Belly Button”, “Nana 45”, “Turn Me On”, “Take You For A Ride”,  και οι δυο μαζί τα κομμάτια “My Girl” και “Your Mamma Don’t Like”. Ο δίσκος έχει καθαρόαιμο rock’n’roll/rockabilly ήχο (“Mary’s Belly Button”, “Nana 45”, “Teasing Woman”, “Your Mamma Don’t Like”, “Don’t Forget My Love”, “Mexican Sound”, Turn Me On”) με country και blues στοιχεία (“Couple Of Drinks”, “Take You For A Ride”, “My Girl”) όπως επίσης και δυο διασκευές, που αγαπάμε πάρα πολύ και ταιριάζουνε στο ύφος μας (“Mystery Train/Tiger Man”, και “Too Fast To Live Too Young To Die” ). Πιστεύουμε ότι έχει τον αμερικάνικο ήχο αυτού του μουσικού είδους, και γενικά είναι ένα  “χορευτικό” άλμπουμ, που απευθύνεται σε όλους τους μουσόφιλους και ακούγεται απ’ όλους χωρίς δυσκολία.  Aυτό είναι το μήνυμα που έχουμε εισπράξει εδώ και ένα χρόνο που είναι σε κυκλοφορία! Και χαιρόμαστε ιδιαιτέρα γι’ αυτό.

Έχετε βρεθεί από κοντά με κάποιους μεγάλους καλλιτέχνες της rock’n’roll σκηνής;

Ναι έχουμε γνωρίσει τoν Robert Gordon, που είναι απίστευτα ευχάριστος στην παρέα, τον Chris Spending κλασσικός Βρετανός λίγο τυπικός θα λέγαμε! Όπως επίσης τους πολύ ωραίους τύπους των Dr. Feelgood, που ανοίξαμε την συναυλία τους στον Μύλο τον Μάρτιο του 2006 στη Θεσσαλονίκη!! Προσωπικά εγώ (Ανδρέας Χριστόπουλος) έχω γνωρίσει και έχω πάρει συνέντευξη από τον μεγάλο Eric Burdon, καταπληκτικός και” ζεστός” χαρακτήρας!!!, όπως και διάφορους άλλους μεγάλους μουσικούς εκτός όμως του rock’n’roll χώρου.

Για πείτε μου λίγο για τις συναυλίες σας. Έχουμε ουρλιαχτά, σκίσιμο ρούχων και όλα τα σχετικά μας παραπέμπουν στα fifties ; Για να σοβαρευτούμε λίγο η απήχηση απ’ ότι ξέρω είναι σημαντική.

Χωρίς να θέλουμε να παινευτούμε, στις συναυλίες που δίνουμε καταφέρνουμε να ξεσηκώνουμε  τον κόσμο δημιουργώντας μια χορευτική ατμόσφαιρα για τρελό πάρτυ!!! Νομίζω ότι όσοι μας έχουνε δει ζωντανά θα συμφωνούσαν απόλυτα μ’ αυτό.

Ως αναφορά το blues η σχέση σας ότι είναι πολύ καλή. Πόσο σας έχει επηρεάσει;

Ανέκαθεν η έννοια blues είναι άμεσα συνδεδεμένη και σημαντικό συστατικό στοιχείο που έπαιξε το ρόλο της στη rock’n’roll μουσική. Έτσι λοιπόν και η μουσική μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη υπό την έννοια αυτή.

Ήδη στη Θεσ/νίκη  υπάρχουν αρκετά γκρουπ που παίζουν rockabilly. Πιστεύετε ότι μπορούν να ξανάρθουν μέρες στη χώρα μας όπως ήταν αυτές στα τέλη των 80ς και τις αρχές των 90ς;

Τα γκρουπ  που παίζουν rockabilly δεν θα έλεγα ότι είναι πολλά. Είναι αρκετά όμως και πολύ καλά! Πιστεύουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει στη χώρα μας η αναβίωση και όχι μονό, του rock’n’roll και του  rockabilly σε πολύ πιο εκρηκτικά έντονο βαθμό, απ’ ότι στα τέλη των 80ς και τις αρχές των 90ς με περισσότερη ωριμότητα και έντονη διάθεση, απ’ όλους όσους εμπλέκονται στο χώρο.

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για τα μελλοντικά σας

Μέσα στο επόμενο μηνά θα ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του δεύτερου μας δίσκου, στο στούντιο “Free” αλλά παράλληλα θα εξακολουθούμε να παίζουμε ζωντανά, όπου πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο σ ολόκληρη την Ελλάδα. Μέσα στο Νοέμβριο θα πάμε Αθήνα, Τρίκαλα, Λάρισα και σύντομα θα ανακοινώσουμε μέσω του www.myspace.com/freesoulgr και του www.free-soul.gr τις ακριβείς ημερομηνίες των εμφανίσεών μας. Θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία που μας προσφέρατε.

Τζανιδάκης Κωνσταντίνος