You are currently viewing FOIVOS

FOIVOS


Από πότε θυμάσαι τον εαυτό σου να θέλει να ασχοληθεί με την μουσική;

Μεγαλώνοντας σε μουσική οικογένεια, παντού υπήρχε ένα μουσικό όργανο η κάποια μουσική να παίζει, οπότε αναπόφευκτα ασχολήθηκα κ εγώ, από πολύ μικρός. Αλλά συνειδητά να πάρω την απόφαση, ότι θέλω να ασχοληθώ πιο σοβαρά ήταν γύρω στα 16 μου, όταν κ ξεκίνησα να δουλεύω σαν επαγγελματίας.

Το οικογενειακό σου περιβάλλον σε βοήθησε στην απόφαση σου ν ασχοληθείς με την μουσική;

Οι γονείς μου πάντα με είχαν ελεύθερο στο να παίρνω τις αποφάσεις μου, γιατί υπήρχε κ υπάρχει εμπιστοσύνη. Από κει κ πέρα, ήταν πάντα εκεί σε οποία βοήθεια κ να χρειαζόμουν, είτε σε συμβουλευτικό χαρακτήρα είτε σε οτιδήποτε κ φυσικά επειδή κ ο πατέρας μου κ ο θείος μου είναι κιθαρίστες, τα πιο πολλά τα έμαθα απ’ αυτούς.

Με αυτό το προσωπικό άλμπουμ νιώθεις πως επίτευξες όλους σου τους στόχους;

Σε καμμιά περίπτωση. Το να έχουμε στόχους, όνειρα η επιθυμίες είναι η κινητήρια δύναμη, στο να μένουμε δημιουργικοί κ να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους στο να εξελισσόμαστε. Το συγκεκριμένο E.P. ήταν μια ανάγκη μου, έγινε κ είμαι πολύ περήφανος κ ευτυχισμένος γι αυτό. Αυτό από μόνο του, μου δημιούργησε παραπάνω όρεξη κ διάθεση για περισσότερα πράγματα.

Πώς ήρθε η ιδέα για το εν λόγω ΕΡ;

Όπως προείπα, υπήρχε μια ανάγκη κ μια επιθυμία στο να κάνω κάτι προσωπικό. Κ υπήρχε πάντα για να είμαι ειλικρινής. Κ δε νομίζω ν αλλάξει αυτό στο μέλλον. Για διάφορους λόγους δεν έγινε πιο νωρίς, άλλα εντέλει έγινε κ τώρα κυκλοφορεί παντού.

Μουσικά ήθελες να κατευθυνθείς σε μουσικές που δεν είχες ασχοληθεί τόσο επαγγελματικά;

Το να ασχοληθείς επαγγελματικά με αυτό το είδος μουσικής στην χώρα μας, είναι σχεδόν απαγορευτικό. Έτσι στο μυαλό μου, υπάρχει πάντα ο διαχωρισμός, μεταξύ της μουσικής που μου αρέσει να παίζω κ να ακούω κ της μουσικής που παίζω για βιοποριστικούς λόγους. Ως αποτέλεσμα αυτού, η κατεύθυνση που θέλω να ακολουθήσω για την μουσική που γράφω, είναι αυτή που μου αρέσει να παίζω κ να ακούω.

Ποιες οι επιρροές σου;

Οι επιρροές μου ξεκινάνε από τους Pink Floyd, Led Zeppelin κ Black Sabbath κ φτάνουν μέχρι Megadeth, Nevermore, Dream Theater, Pain of Salvation κ Porcupine Tree. Εννοούνται φυσικά Joe Satriani, Steve Vai. Κ τόσοι ακόμα κ όχι απαραίτητα μόνο απ’ τον χώρο της μέταλ η της ροκ.

Ποια είναι τα μαθήματα που πήρες σε όλη σου την πορεία; Νομίζεις πως βοήθησαν στη δημιουργία του “Distorted”;

Είμαι επαγγελματίας μουσικός για πάνω από 20 χρόνια, όποτε όπως καταλαβαίνεις, τα μαθήματα, οι γνώσεις κ η εμπειρία που έχει μαζευτεί είναι τεράστια κ ανεκτίμητης αξίας. Ξέχωρα απ’ το τεχνικό κομμάτι, που έχει να κάνει με studio, εξοπλισμό, μηχανήματα κτλ. είναι το κομμάτι της διαδικασίας ηχογράφησης που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Να είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, να έχεις εμπιστοσύνη στις ικανότητες σου, να έχεις υπομονή, να γνωρίζεις από πριν τι θέλεις να γράψεις κ πως θέλεις να ακουστεί. Το πιο σημαντικό για μένα, είναι ότι πια απολαμβάνω κ χαίρομαι πιο πολύ την μουσική κ την δημιουργία, ενώ πιο παλιά υπήρχε πιο πολύ άγχος, ανησυχία κ αμφιβολία. Το οποίο είναι κ απόλυτα λογικό. Θέλει χρόνο κ δουλειά, για να ξεπεραστεί αυτό. Συμπερασματικά, με βοήθησαν όλα όσα έμαθα κ μαθαίνω απ’ το επάγγελμα μου κ με έχουν κάνει πιο ήρεμο κ αποτελεσματικό κ να απολαμβάνω αυτό που κάνω.

Υπάρχουν σχέδια για full length δίσκο;

Φυσικά κ υπάρχουν. Κάποια κομμάτια ήδη έχουν γραφτεί κ συνεχίζω να γράφω, μέχρι να μαζευτούν αρκετά, ώστε να μπουν σε ένα φουλ άλμπουμ.

Σ ευχαριστούμε πολύ. Θέλεις να πεις κάτι στους αναγνώστες μας;

Εγώ ευχαριστώ για τον χρόνο κ την συζήτηση που κάναμε. Να είναι όλοι υγιείς κ ευτυχισμένοι κ να βρίσκουν μουσική που γουστάρουν να ακούν κ να υποστηρίζουν τους ανθρώπους που την έχουν δημιουργήσει. Υπάρχει πολύ ωραία μουσική εκεί έξω. Να στε καλά.