You are currently viewing FLYBYWIRE

FLYBYWIRE


 

Σήμερα έχουμε κοντά μας ένα πρωτοπόρο group στην Ελλάδα. Μια μίξη Hard Rock Rap με New Metal.

Καλησπέρα παιδιά. Καλώς ήρθατε στην παρέα μας. Καταρχήν θα θέλαμε να μας συστηθείτε και να μας πείτε ποιοι αποτελούν τους FlyByWire?

1.Καλησπέρα οι FlyByWire αποτελούνται από τους, Phoenix (Γιάννης Μπουτάς) στα φωνητικά και το rap, dj Technician (Μιχάλης Μπουτάς) στα turntables και τα samples, G-kid (Ηλίας Σαχινίδης) στην κιθάρα, Munk (Σπύρος Παφίλης) στην κιθάρα, Lo-Fi (Χρίστος Μαρουλάκης) στο μπάσο, Billy (Βασσίλης Καραγιάννης) στα τύμπανα.

 

2.Θα θέλαμε να μάθουμε πως πήρατε την απόφαση να γίνει το συγκρότημα με αυτό τον συγκεκριμένο ήχο και όχι κάποιον συμβατικό ?

Το ηχητικό αποτέλεσμα που ακούγεται μέσα από τη μουσική των FlyByWire είναι το μουσικό κράμα των ακουσμάτων και των επιροών των έξι ανθρώπων που αποτελούν τη μπάντα. Δεν έγινε επιτηδευμένα ούτε προσπαθήσαμε για έναν ήχο σκόπιμα συμβατικό ή μη. Από εκεί και πέρα δεν μπιστεύουμε πως ο ήχος όμως δεν είναι συμβατικός, απλά μη συνηθισμένος ως ελληνόφωνο άκουσμα.

 

3.Ποια είναι η ανταπόκριση που έχετε από το κοινό που σας έχει ακούσει?

Όπως κι εμείς δεν είμαστε μετριοπαθείς σε αυτό που κάνουμε αλλά έχουμε πάθος με τη μουσική μας, έτσι είναι λογικό κι ο κόσμος να μη μας αντιμετωπίζει με μετριοπάθεια. Με αποτέλεσμα το κοινό μας να είναι άνθρωποι από όλες τις ηλικίες με πάθος για καλή μουσική και καλό στίχο και όχι αυτοί που θέλουν να ακούσουν ένα εφήμερο «hit-άκι».
Αυτό που ανατικρύζουμε στο κοινό μετά από κάθε live μας είναι η έκπληξη από ανθρώπους που δε μας έχουν ξανακούσει και που δε θα περίμεναν κάτι τέτοιο να μπορεί να υφίσταται στα ελληνικά δεδομένα και η ικανοποίηση στους ήδη fans που βλέπουν ότι σε κάθε live προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μη ρίχνουμε τον πήχη. Αυτή είναι η ανταπόκριση του κόσμου που μας ωθεί να συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα και να μη το βάζουμε κάτω παρότι οι περισσότεροι fan και μη, λένε πως κάτι τέτοιο είναι «άδικος κόπος» στην Ελλάδα.

 

4.Τι είναι αυτό που σας κάνει να έχετε το προσωπικό σας ήχο?

Όπως προανέφερα ο ήχος μας είναι ένα κράμα έξι διαφορετικών μουσικών προσωπικοτήτων οπότε θα ήταν αδύνατο να μοιάζει με κάτι άλλο. Τα standars μας και η κριτική που κάνουμε εμείς οι ίδιοι στη δουλειά μας γίνεται πάντα σε αντιπαράθεση με αντίστοιχους σύγχρονους καλλιτέχνες, της παγκόσμιας και όχι της Ελληνικής σκηνής κι έχει σαν αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα μοντερνό και δυναμικό άκουσμα.

 

5. Μετά από την «ΚΟΠΑΝΑ» έρχεται Νέο single με τίτλο «Πόσο ακόμα». Στίχοι και μουσική με νόημα πόσο ακόμα εσείς σα συγκρότημα πιστεύετε ότι θα αντέξει ο κόσμος όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ?

Ο Έλληνας έχει αντέξει πολύ χειρότερα πράγματα μέσα στα χρόνια από την κρίση την οποία διέρχεται τώρα. Ναι μεν είναι μια πολύ σληρή κατάσταση για το Νεοέλληνα ο οποίος ήταν λίγο καλομαθημένος, αλλά σιγά σιγά θα συμβιβαστεί με τα νέα δεδομένα και θα ορθοποδήσει. Κι αυτό το λέω όχι γιατί κι εμείς οι ίδιοι δε βιώνουμε κάποιες στιγμές απόγνωση και απελπισία αλλά γιατί ευθύνη μας και ως μεγαλύτεροι και ως καλλιτέχνες είναι να παροτρύνουμε τον κόσμο να μην το βάζει κάτω αλλά να συνεχίσει να ονειρεύεται και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο.

 

6.Στο κοινό σας τι ανταπόκριση είχε το κομμάτι μέχρι τώρα ?

Θεωρούμε ότι έχει την καλύτερη ανταπόκριση που είχε ποτέ κομμάτι μας μέχρι σήμερα. Ένας από τους λόγους προφανώς είναι ότι πιάνει τον παλμό της εποχής μιας και αναφέρεται στην κρίση αλλά εκτός από αυτό στο συγκεκριμένο κομμάτι η μπάντα θεωρούμε πως είναι πιο ώριμη και πιο «δεμένη» μουσικά. Στον πρώτο δίσκο πειραματιστήκαμε πολύ και οι ίδιοι για να βρούμε τη χρυσή τομή των FlyByWire και στο δεύτερο (αν ποτέ βγει αυτός) θα την παρουσιάσουμε στο μεγαλείο της.

 

7.Στο τέλος κάποιας δημιουργίας και δίνοντας το κομμάτι σας στο κοινό ποια είναι τα συναισθήματά σας?

«Αχ επιτέλους τελειώσαμε!», «Ωραίο είναι τελικά..», «Ποιος το ξαναστέλνει τώρα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις?», «Παιδευόμαστε τόσους μήνες τώρα και τώρα θα βγει κι η κουτσή Μαρία να πει το μακρύ και το κοντό της», «..άντε και καλοτάξιδο». Νομίζω καταλάβατε..!

 

8.Τα κομμάτια σας μέχρι τώρα έχουν ελληνικό στίχο στο μέλλον σκοπεύετε να κάνετε κάτι και με αγγλόφωνο ή δεν σας εκφράζει ?

Δεν περιφρονούμε τα αγγλόφωνα κομμάτια απλά θεωρούμε πως είχε ανάγκη από κάτι τέτοιο η ελληνόφωνη σκηνή, αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες υπάρχουν πολλές και πάρα πολύ καλές στην Ελλάδα. Στο μέλλον ίσως κάνουμε και κάποιο κομμάτι στα αγγλικά.

 

9.Έχουμε επερχόμενες εμφανίσεις για να μπορέσουμε να σας απολαύσουμε και Live ?

Ήταν ομόφωνη απόφαση της μπάντας να γίνει παύση στον τομέα των ζωντανών εμφανίσεων με σκοπό να δωθεί η απαιτούμενη προσοχή και όλη μας η ενέργεια στη δημιουργία του δεύτερου full length album μας. Εδώ να αναφέρουμε πως ολόκληρη η μέχρι τώρα δισκογραφία των FlyByWire είναι διαθέσιμη για free download εδώ: https://www.facebook.com/fbywband/app_6452028673?ref=ts

 

10.Που μπορούμε να βρούμε τους FlyByWire?
Παντού! :
Official Site : http://www.flybywire.gr
E-mail: info@flybywire.gr
Reverbnation: http://www.facebook.com/fbywband
Facebook: http://www.facebook.com/fbywband
Youtube: http://www.youtube.com/flybywireband
Twitter: http://twitter.com/fbyw
Και μόλις ετοιμάσαμε και application για android και iPhone, στο οποίο μπορείτε να ακούσετε όλη τη δισκογραφία, να δείτε όλα τα βίντεο, να μαθαίνετε νέα και να ενημερώνεστε απ’ ευθείας για οτιδήποτε αφορά τους FlyByWire.
iPhone: https://itunes.apple.com/gr/app/flybywire/id669469682?mt=8
Android: http://www.reverbnation.com/fbyw/app

 

11.Σας ευχαριστώ για την παρέα σας. Για κλείσιμο είναι κάτι που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας?

Αν και νομίζω το έχω ξαναπεί.. Keep Rock & Rolling!