Dustbowl Johnny Cash / Tribute Show


DUSTBOWL LIVE AT STAGE [Λάρισα] – JOHNNY CASH: THE TRIBUTE SHOW!
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Οι Dustbowl  δημιουργήθηκαν τον Μάιο του 2006 στην Αθήνα και έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα έχοντας συγχρόνως μια συνεπή δισκογραφική παρουσία (ένα E.P. και 2 άλμπουμ σε 3χρόνια).

Ο ήχος τους  χαρακτηρίζεται από την ανάμειξη πολλαπλών επιρροών όπως Americana και Alt. Country. Οι ίδιοι το ονομάζουν Freight Train Ramblin’ Sound σαν ένα παραφρασμένο tag της Country μουσικής προσέγγισης και των πρώιμων Train “Boom-Chick-A-Boom” ρυθμών του Johnny Cash & The Tennessee Three.

Η μουσική ιστορία των Dustbowl ισορροπεί ανάμεσα στην κλασική Αμερικάνικη μουσική παράδοση του παρελθόντος και στην πιο σύγχρονη εκδοχή της Americana κάτω όμως από ένα εντελώς προσωπικό πρίσμα.
Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς απο τα άλμπουμ τους, απο τις δικές τους συνθέσεις και φυσικά από τις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Μετά την επιστροφή του τραγουδιστή τους Big George (τον Μάρτιο του 2011 απο την Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου είναι και η γεννέτειρά του) η μπάντα αποφάσισε να παρουσιάσει ζωντανά ένα αφιέρωμα στον Johnny Cash, την μεγαλύτερη επιρροή τους.
Θεωρώντας ότι o J. Cash ήταν ένας χωρίς προηγούμενο θεμέλιος λίθος στην Αμερικάνικη μουσική παράδοση (και όχι μόνο) οι Dustbowl είδαν σαν μιά πρόκληση το να “ανεβάσουν” ένα Show αφιερωμένο στην μουσική του “άνθρωπου με τα μαύρα”.
Είναι η στιγμή που θα πρέπει να ξεπληρώσουν στον εαυτό τους και στον J. Cash αυτή τη κληρονομία…με θάρρος και αρκετό θράσος μετά από 6 χρόνια, πολλές εμφανίσεις, συνεργασίες  και μετά από 3 άλμπουμς οι Dustbowl είναι έτοιμοι για την συνέχεια του:

Dustbowl Live: JOHNNY CASH / THE TRIBUTE SHOW!

Big George: Vocals
Lydia: Κόντρα – Double Bass / Vocals
Telecaster Nick: Telecaster Guitar
John Hardy: Acoustic & Steel Guitar
The Shoeshine Boy: Drums

* Το Johnny Cash / Tribute Show παρουσιάστηκε για 1η φορά την 1η Απριλίου 2011 στην Αθήνα και συνεχίστηκε με ενθουσιασμό. Η εμφάνιση των DUSTBOWL  στο Stage στην Λάρισα στις 2/3/2012 γίνεται μετά από πρόσκληση της  Alive Art Performances.

Οι Dustbowl έχουν εμφανιστεί σε Gagarin, An Club, στο 13th Comics Festival της Vavel (Τεχνόπολις Γκάζι), Rodeo, After Dark, Planet Music, Μύγα, στο Country Music Festival στο Θέατρο Βράχων (με τον Ty Herdon – Nashville U.S.A.), Soul Stereo, Θέατρο Βράχων, Closer, Tiki, Fnac Γλυφάδα, The Mall Μαρούσι, White Boppin’ Tower Rockabilly Festival στο Principal Θεσσαλονίκη, στην Photobienale 2010 στον  Μύλο Θεσσαλονίκη, Stage Λάρισα, La Brasserie Ηράκλειο Κρήτης, Oz Αγρίνιο κλπ. Επίσης έχουν  συμμετάσχει σε Φεστιβάλς κοινωνικού χαρακτήρα όπως στο 15 Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ 2010, “Ενα Καράβι για την Γάζα” στο Gagarin, “Live For Haiti” κ.α.
Επίσης έχουν συνεργαστεί και εμφανιστεί ζωντανά με καλλιτέχνες όπως ο Steve Wynn (U.S.A.), οι Murder By Death (U.S.A.), οι Earthbound, οι Last Drive, η Sue Moreno (Holland) και στους δίσκους τους έχουν συμμετάσχει μουσικοί σαν τον Μανώλη Αγγελάκη (Illegal Operation), Alex K . (The Last Drive / The Earthbound), Phil Shoenfelt (U.K., Southern Cross / Fatal Shore), Jeremy Gluck (U.K., The Barracudas).

ΤΑ ΝΕΑ – Μ. Μαρκουλή
«Ο ήχος του τρένου πάνω στις γραμμές καθώς πλησιάζει και απομακρύνεται, το σφύριγμα , οι ράγες, ο δρόμος και αυτό το δαιμονισμένο ροκενρόλ τους ξεσήκωσε από τις γειτονιές της Αθήνας, όπως ο αέρας το σύννεφο της σκόνης. Και τώρα οι Dustbowl, δεν είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κρυμμένα μυστικά στη μουσική της πόλης- είναι η μπάντα που δεν πιστεύεις στα μάτια και στ΄ αυτιά σου…»

Athens Voice – Γ. Δημητρακόπουλος
«Dustbowl – Στη σκόνη των ράιοτς…Πιο κατάλληλο όνομα για την περίοδο που διανύουμε δεν θα μπορούσαν να έχουν βρει. Από τους ανεμοστρόβιλους και την ξηρασία της Μεγάλης Κρίσης του ’30, μετά το κραχ του ’29, στις σημερινές ταραχές και τη Μεγαλύτερη Κρίση του ’09. Το όνομα προέκυψε φυσικά από τα ακούσματά τους: Γούντι Γκάθρι και Τζόνι Κας. Με αναφορές στη λογοτεχνία των Κέρουακ και Φόκνερ συνθέτουν το soundtrack μιας αδιάκοπης περιπλάνησης…»

SONIK – Γ. Δημητρακόπουλος
«Η πιο cult μπάντα της πόλης…»

 STEREOWORLD.GR  – Παναγιώτης Γαβρίλης
 «Σε πείσμα των επιταγών του δήθεν εναλλακτικού lifestyle της εποχής, οι Dustbowl παίζουν αληθινή μουσική…»

MIXTAPE.GR – Γιάννης Κοκκονάκης
«Ο νέος αναπροσαρμοσμένος ήχος που έχουν υιοθετήσει τα παιδιά και που τους κατατάσσει πλέον – χωρίς υπερβολή – στις πιο αναγνωρίσιμες μπάντες της ευρύτερης σκηνής της Americana παγκοσμίως…»

Δισκογραφία:

  “Goin’Down” – (2010, Fuzz Overdose Records)

  “Troublebound & Lonesome” – (2008, On Stage Records)

 “Ramblin’ Blues” E.P. (2006, Dusty)

www.dustbowl.gr
info@dustbowl.gr“>info@dustbowl.gr

www.dustbowl.gr

http://www.facebook.com/pages/DUSTBOWL/165746467966

email: dustbowl_band@yahoo.gr“>dustbowl_band@yahoo.gr