You are currently viewing DRIVE BY WIRE

DRIVE BY WIRE


drive be wire


Πότε ξεκινήσατε την καριέρα σας και ποια ήταν η αφορμή για να πάρετε το όνομα σας?

Simone: ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί το 2005, ανακαλύπτοντας πως υπήρχε χημεία μεταξύ μας και μέσα σ ένα χρόνο περίπου γράψαμε ένα album. Το όνομα του group ήταν ιδέα του Alwin.
Alwin΄Ναι, υπάρχει πολύ drive and heavy ρυθμός στη μουσική μας … καθώς λοιπόν έκανα ένα ταξίδι με ένα πολύ παλιό αυτοκίνητο , το όποιο κυριολεκτικά στο τέλος του ήταν δεμένο με κομμάτια σύρματος εμπνεύστηκα το όνομα.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές?

Simone: Heavy rock, classic rock, Masters of Reality, Pj Harvey καθώς επίσης Black keys η Soundgarden η Billy Holliday……αγαπώ πολύ τη μουσική αρκεί να είναι ειλικρινείς , ευαίσθητη …και να ροκάρει.!!
Alwin: Tool, Black Sabbath, The Melvins, τα καλά παλιά Missisipi Delta blues, R.L. Burnside, Alice In Chains, Oceansize, Cream και φυσικά, Kyuss!


Θέλετε να μας πείτε δυό λόγια για τις μέχρι τώρα δισκογραφικές σας δουλειές και τους συντελεστές τους?

Simone: Πριν ξεκινήσουν οι DbW, in 2005, πίσω στη δεκαετία του 90 έπαιζα με τους Cords(alternative rock) μια μπάντα με διεθνής τουρνέ και κάναμε 5 albums. Μετά από αυτό έκανα μερικές εμφανίσεις lo-fi-trip-hop με τους Telefunk. Τη τελευταία χρόνια κάναμε μια τουρνέ επανένωσης με τους Cords στη NL και κυκλοφορήσαμε ένα album/Dvd το Collage. Αλλά τώρα είμαι πίσω στη πρώτη μουσική μου αγάπη …το Heavy Rock, με τους DbW!!!
Alwin: Και δουλεύομαι σε γρήγορους ρυθμούς το τρίτο Drive By Wire album, από το οποίο έχουμε ανεβάσει το πρώτο κομμάτι “Static”στο site μας www.drivebywire.nl , για να ‘πάρετε μια γεύση’..


Το να είναι κάποιοι άνθρωποι μαζί και στη μουσική αλλά και στη ζωή τους είναι ασφαλώς κάτι ξεχωριστό που εσείς το πετύχατε..

Alwin: Εννοείς πως η Simone και ‘γω είμαστε παντρεμένη, και επίσης στην ιδία μπάντα? Είναι πράγματι εξαιρετικό, να είμαστε στην ίδια σκηνή… και πιστεύω πως οι ζωντανές εμφανίσεις μας έχουν πράγματι αυτό το επιπλέον πάθος και ενέργεια…Είναι επίσης πολύ όμορφο να μοιράζεσαι τις ίδιες περιπέτειες καθώς είσαι μαζί στις περιοδείες με τη μπάντα.

Έχετε συνεργαστεί και παίξει πάνω στη σκηνή μαζί με σημαντικά γκρουπ. Θα θέλατε να μας θυμίσατε κάποιες στιγμές που σας έρχονται πρώτες στο μυαλό?

Simone: Με τους Cords μια φορά με τους Foofighters,Godmachine, Nick Cave. Επίσης μοιραστήκαμε τη σκηνή με τους Sonic Youth στο Sziget festival in Budapest..Με τους Drive by Wire παίξαμε με τους φίλους μας από τοThe Gathering, ανοίξαμε επίσης για τη Brant Bjork, αυτό ήταν εξαιρετικό….Και παίξαμε με παιδία από το Mudhoney, και πήγαμε μετά στη πόλη για μπύρες, πράγματι καλά παΐδια….Κι τώρα έχουμε την ευκαιρία να ανοίξουμε για τους Kyuss. Καταπληκτικο; μια πο τις αγαπημενες μου μπάντες…δεν ξέρω τη θα προτιμούσα, να είμαστε το support τους στο show εδώ στην Ελλάδα η’ να τους βλέπω να παίζουν!


Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από τις συναυλίες που δώσατε στη χώρα μας το

Simone: Το ελληνικό κοινό είναι ζεστό και αγαπητό, επίσης μου άρεσε το κονσέρτο των Nightstalker.
Alwin: Οι Έλληνες είναι πραγματικά παθιασμένοι, ειδικά με τη μουσική, κατά τη διάρκεια της συναυλίας το κοινό σου δίνει παρά πολλά, σε κάνει να παίζεις καλύτερα ,γρηγορότερα με περισσότερη δύναμη!

Τελειώνοντας και αφού σας ευχαριστήσω θερμά θα ήθελα να μου πείτε τα μελλοντικά σας

Simone:Μόλις κυκλοφορήσαμε στο διαδίκτυο το νέο μας τραγούδι “static”. Τώρα δουλεύουμε πάνω σε νέα τραγούδια και το νέο μας άλμπουμ θα κυκλοφορήσει αισίως το καλοκαίρι. Πρώτα όμως θα έχουμε λίγη διασκέδαση επί σκηνής, ανοίγοντας με τους Kyuss στην Αθηνα και μετα από 3 μερες στο Αμστερνταμ…Ναι!!

 

Τζανιδάκης Κων/νος