band swell make up

DIRTY FUSΕ

BACK TO THE 50s

 

band swell make up

 

Πότε ξεκίνησε η επαφή σας με τη surf μουσική και τι αντιπροσωπεύει για εσάς?

Για τους περισσότερους από εμάς η πρώτη επαφή με τη surf έγινε με το Pulp Fiction και κυρίως με το κομμάτι Missirlou. Ο Duda, ο ένας από τους κιθαρίστες μας, πρώτη φορά άκουσε surf και έμεινε άφωνος το ’85 από τους Agent Orange και το δίσκο τους Living in darkness που περιλάμβανε εκτελέσεις των κλασσικών Missirlou, Pipeline και Mr. Moto.
H instrumental surf είναι για μας μία πολύ εκφραστική μουσική που μπορεί να είναι από ήρεμη και ατμοσφαιρική μέχρι χαρούμενη και χορευτική, ακόμα και πολύ επιθετική, περνώντας τα συναισθήματα στον ακροατή χωρίς την ανάγκη της ύπαρξης στίχων και χωρίς τους αντίστοιχους περιορισμούς.
 
 
Ποιους καλλιτέχνες δεν βαριέστε ποτέ να ακούτε?

 Ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιρροές και διαφορετικά γούστα. Μερικοί κοινοι παρονομαστές είναι οι: Dick Dale, The Atlantics, Ventures…

Το 2013 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ ΄΄Surfbetika!΄΄ με αποδόσεις εφτά παλιών ρεμπέτικων τραγουδιών. Πως είχατε αυτή την ιδέα και τι σημαίνει για εσάς αυτός ο συνδυασμός?

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κώστας, ο ένας κιθαρίστας, έδωσε έναν τζουρά και κάποια παλιά ρεμπέτικα στον Duda, τον εκ Βραζιλίας ορμώμενο κιθαρίστα μας ο οποίος αγάπησε τόσο πολύ τον ήχο του που άρχισε να διασκευάζει με τζουρά δικά του κομμάτια (Lost Riders) και κλασσικά surf κομμάτια (Pipeline, The New Victor κ.α.). Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη – λαμβάνοντας υπ’ όψη και την διασκευή που ήδη είχαμε κάνει στο “ακρογιαλιές δειλινά” αρχίσαμε να δουλεύουμε κάποια ρεμπέτικα που μας άρεσαν και σιγά σιγά φτάσαμε στην απόφαση να κυκλοφορήσουμε τον συγκεκριμένο δίσκο. Αυτός ο δίσκος θεωρούμε οτι είναι ενα πολύ σημαντικό βήμα στην πορεία του συγκροτήματος αλλά δεν θα μας χαρακτηρίσει σαν ενα ρεμπέτικο-surf σχήμα.

Η τελευταία σας δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο ΄΄Last Wave΄΄. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια σχετικά?

Η κατεύθυνση μας είναι η instrumental surf rock και αυτός ο δίσκος είναι ενα ορχηστρικό ταξίδι σε διαφορετικές πτυχές της surf μουσικής. Αποτελείται από 11 δικές μας συνθέσεις 2 κομμάτια που μας έκανε την πολύ μεγάλη τιμή να μας τα εμπιστευθεί ο Jim Skiathitis των θρυλικών Αυστραλών πρωτοπόρων της surf The Atlantics, και δύο διασκευές, το κλασικό “The new Victor” του Dick Dale και την εισαγωγή του το παραδοσιακό σμυρναίικο “The Doctor”. Θεωρούμε οτι αυτός ο δίσκος είναι η ποιο ολοκληρωμένη δουλειά μας και ελπίζουμε ο κόσμος να τον αγκαλιάσει όπως έχει κάνει και με τις προηγούμενες δουλειές μας. Κυκλοφορεί σε CD από την Deep Eddy records (USA) και θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο σε συμπαραγωγή από την Ikaros records (GR) και την Β-Otherside records (GR).

last wave

Έχετε ξεκινήσει κάποιες συναυλίες για την παρουσίαση του νέου σας άλμπουμ?

Η επίσημη παρουσίαση του δίσκου έγινε στο Κύτταρο την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου όπου μαζί με τη συνδρομή των φίλων μας, The Thriller & The Social End Products, στήθηκε ενα πάρτυ άνευ προηγούμενου και ο κόσμος χόρευε μέχρι της 3 το πρωί. Έχουμε ξεκινήσει μια σειρά εμφανίσεων αρχής γενομένης από το Stage (Λάρισα) 10 Οκτωβρίου, το Τίκι στις 26 Οκτωβρίου κ.ο.κ. Συνεχίζοντας αυτό που έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια σκοπός μας είναι να εμφανιζόμαστε συχνά και τακτικά σε μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους ή φεστιβάλ σε Αθήνα και επαρχία.

Ποιες θεωρείται τις μεγαλύτερες μέχρι τώρα στιγμές σας πάνω στη σκηνή?

Κάθε φορά που ανεβαίνουμε στη σκηνή είναι μια μοναδική στιγμή στη ζωή μας ωστόσο δεν μπορούμε να μην θυμόμαστε με ιδιαίτερη ένταση τις εμφανίσεις μας δίπλα στους The Atlantics το καλοκαίρι του 2013, τη συμμετοχή μας σε μεγάλα surf festival (Surfer Joe Italy 2011, North Sea Surf Festival The Netherlands 2014), τη συμμετοχή και συνδιοργάνωστα τρία Surf Rock Mayhem, τα πρώτα μίνι-φεστιβάλ στην Ελλάδα με αποκλειστικά surf συγκροτήματα, και την τύχη που είχαμε να βρεθούμε δύο φορές στην σκηνή με τον θρύλο της ελληνικής surf σκηνής Αλέξη Μπερέκο.

Έχετε κάποια σχέδια για το άμεσο μέλλον?

 Δουλεύουμε ήδη με αρκετό υλικό για τον επόμενο δίσκο και υπάρχει πολλή διάθεση για live εμφανίσεις. Πιστεύουμε ότι θα μπορούμε να εμπνεόμαστε και να παρουσιάζουμε νέες και φρέσκες μουσικές με βάση τη surf.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε

Εμείς ευχαριστούμε. Surfs up!!!

 

Τζανιδάκης Κων/νος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *